16/4/17

¨O Έλληνας πλησίασε στην Σμύρνη στα 3,5 μίλια!…¨

Η Ελλάδα κατέλαβε 18 νησιά και μια βραχονησίδα μας στο Αιγαίο.
Είδε πως από την Τουρκία κανείς δεν σηκώνει φωνή!…
Όλα αυτά τα νησιά τα εξόπλισε με βαριά όπλα. Έχτισε εκκλησίες. Από το πατριαρχείο των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη διορίστηκαν παπάδες.
Τόσο ανύπαρκτη ήταν η αντίδραση!…
Ενώ λοιπόν βάσει διεθνών συμφωνιών τα νησιά που αφέθηκαν στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι αποστρατωτικοποιημένα, η Ελλάδα κατασκεύασε εκεί βαριές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Επαρκές ; Όχι δεν ήταν επαρκές!… Σε όλα τα νησιά μας που κατέχουν στο Αιγαίο έκαναν ασκήσεις επιστράτευσης. Εξόπλισαν και τους πολίτες.
Προκάλεσαν με θράσος την Τουρκία και εκτόξευσαν απειλές. Οι πρόεδροι της Δημοκρατίας τους και στρατιωτικοί αξιωματούχοι συχνά βγαίνουν στα νησιά μας και κοροϊδεύουν το τουρκικό έθνος…

Ο πρώην πρωθυπουργός του ΑΚΡ Αχμέτ Νταβούτογλου σαν να βράβευε τον Έλληνα πρωθυπουργό, άνοιξε και γραφείο εργασίας στην Σμύρνη. Και σαν να μην έφταναν τα εδάφη που δώσαμε, φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να πετάξουμε στο Αιγαίο και να μην μπορούμε να στείλουμε στα πλοία μας!…
Η Ελλάδα κακομαθημένη από το ΑΚΡ που της άνοιξε τον δρόμο, έκανε την τελευταία της πρόκληση και μεγάλη επίδειξη στις 11 Απριλίου ημέρα Τρίτη.
Την ώρα που η Τουρκία ασχολείται με τις εσωτερικές πολιτικές έριδες, η Ελλάδα έστειλε τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ στρατηγό Νικόλαο Μανωλάκο στις Οινούσες. Ο κατοχικός ελληνικός στρατός ακόμη και στα πιο άκρα του νησιού πήγε και έβαλε ελληνικές σημαίες. Μάλιστα τράβηξαν και αναμνηστικές φωτογραφίες…Από εκεί από σημείο που απέχει ακριβώς 3,5 μίλια στο Καραμπουρνάκι της Σμύρνης, έδωσαν το μήνυμα ¨Σμύρνη ερχόμαστε¨.
Να λοιπόν αυτή η προκλητική φωτογραφία που φαίνεται ακόμη και με γυμνό μάτι από την Σμύρνη
Να αυτός ο χάρτης-ντοκουμέντο
Αυτές τις φωτογραφίες με τις οποίες στρεφόμενοι κατά της Σμύρνης έδωσαν απειλητικά μηνύματα, τις κοινοποίησαν σε όλο τον κόσμο διαμέσου της επίσημης ιστοσελίδας του Στρατού Ξηράς. Ο στρατηγός Μανωλάκος φωτογραφιζόμενος στις Οινούσες της Σμύρνης, μαζί με τους εισβολείς Έλληνες στρατιώτες έκανε επίδειξη κυριαρχίας και σημαίας.
Στις Οινούσες-Σμύρνης μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες τοποθετήθηκαν πυροβολικά και αντιαεροπορικά. Οι Οινούσες που έγιναν αποθήκη όπλων και πυρομαχικών, μετατράπηκαν σε ένα είδος προκεχωρημένου φυλακίου για μια στρατιωτική επιχείρηση που θα γίνει κατά της Τουρκίας.  Ο στρατηγός Μανωλάκος ανέφερε πως το ηθικό και το επίπεδο προετοιμασιών για στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ελλήνων στρατιωτών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και προκάλεσε την Τουρκία. Για να αντιληφθείς πως αυτές οι κουβέντες αποτελούν μια απειλή πολέμου κατά της Τουρκίας, δεν χρειάζεται καν να είσαι οπωσδήποτε στρατιωτικός!…
Ο στρατηγός Μανωλάκος στην τραπεζαρία των εισβολέων Ελλήνων στρατιωτών γιόρτασε την γιορτή του Πάσχα.Εντύπωση προκάλεσε η κρεμασμένη στον τοίχο της τραπεζαρίας ελληνική σημαία.
Η Ελλάδα στα νησιά μας στις Οινούσες που έχει καταλάβει κατασκεύασε από το 2005 ως το 2008 8 εκκλησίες.  Τα χώματα της πατρίδας στενάζουν από τις κωδωνοκρουσίες.
Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εθνικής Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ ετοίμασε έναν μεγάλο φάκελο σχετικά με την χρόνια κατοχή νήσων από την Ελλάδα στο Αιγαίο και προσέφυγε στην  βουλή. Ο Γιαλίμ ζήτησε να ασκηθεί δίωξη για ¨προδοσία στην πατρίδα¨ σε όλους τους πολιτικούς υπεύθυνους για την κατάληψη από την Ελλάδα 18 νησιών μας και 1 βραχονησίδας. Και ακόμη δεν συναντήσαμε κάποιον που να πει ¨Εεεε Ελλάδα…¨ ! Αυτοί οι οποίοι παρέμειναν αναίσθητοι σε εκείνο τον φάκελο, για να δούμε θα πούνε κάτι για αυτή την τελευταία θρασύτητα της Ελλάδος της 11ης Απριλίου;… ¨3,5 μίλια έμειναν για την Σμύρνη¨ δηλώνουν ! … Μα τι άλλο να πούνε;…
Ο Ουμίτ Γιαλίμ δηλώνει πως ¨Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, επίμονα και με γινάτι λένε πως στο Αιγαίο εφαρμόζεται η συνθήκη των Σεβρών¨ , ενώ ο ίδιος αντιδρώντας λέει:  ¨Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μετέτρεψε τις Οινούσες της Σμύρνης σαν χάνι που μόνο με διαβατήριο μπαίνεις και βγαίνεις. Έλληνες υπουργοί, στρατηγοί και ναύαρχοι χωρίς κανένα εμπόδιο μπαίνουν και βγαίνουν στις Οινούσες-Σμύρνης χωρίς διαβατήριο.Τον περασμένο Φεβρουάριο στις Οινούσες-Σμύρνης πήγε ο διοικητής του Σ.Ξ. της Ελλάδας. Τώρα πάλι ο στρατηγός Μανωλάκος-διοικητής της ΑΣΔΕΝ, χωρίς κανένα εμπόδιο πήγε στις Οινούσες-Σμύρνης και επισκέφτηκε το νησί.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ που ψεύδεται μιλώντας για μια σημαία και ένα έθνος, μπόρεσε και πήγε στις Οινούσες-Σμύρνης στην ίδια την εκλογική του περιφέρεια μόνο κρύβοντας την τουρκική σημαία, με διαβατήριο και σηκώνοντας στο σκάφος του την ελληνική σημαία.
Την ώρα που ο Έλληνας διοικητής ΑΣΔΕΝ Νικόλαος Μανωλάκος προκαλούσε την Τουρκία και έκανε επίδειξη κυριαρχίας και σημαίας σε τουρκικά εδάφη, ο αρχιστράτηγος υποτίθεται Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν έβγαλαν κιχ. Ούτε καν μια νότα διαμαρτυρίας δεν επεδόθη στην Ελλάδα. Την ώρα που Έλληνες στρατιωτικοί μπαινοβγαίνουν ελεύθερα σε τουρκικά εδάφη, αυτοί που υποστήριζαν πως θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε χωρίς βίζα στην Ευρώπη, μεταβαίνουν μόνο με διαβατήριο στα δικά μας εδάφη¨
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yunan-izmire-uc-bucuk-mil-yaklasti-42416yy.htm
15/4/2017
Σχ: Τα νησιά μας στο Αιγαίο θα είναι ασφαλή μόνο οταν και οι Τούρκοι θα πρέπει να υπολογίζουν σοβαρά τον κίνδυνο ελληνικής εισόδου στην Μικρά Ασία. Διότι όταν έχουν μόνο αυτοί αποβατικά απέναντι από τα νησιά μας, τότε είναι φανερό πως το δυνητικό πεδίο σύγκρουσης θα είναι κυρίως μόνο στην πλευρά μας. Και αυτό είναι κάτι που τους αποθρασύνει. 

7 σχόλια:

  1. Παλικάρι ο Στρατηγός Νίκος Μανωλάκος ... και καταδρομέας .... το δεύτερο που φοβούνται οι Τούρκοι ...

    Άντε Στρατηγέ, μαζί σου να κάνουμε πικ-νικ στο βουνό πάνω από την Σμύρνη στην δροσιά της σκιάς μιας Ελληνικής Σημαίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. r+w, μιλᾶς ὡς Ἕλληνας πού θά ἤθελε κάτι πού δέν ἐπιδιώκεται τώρα ἀπό τήν Ἑλλάδα, ἤ σἀν προωθητής τῆς τουρκικῆς προπαγάνδας περί ὑπάρξεως τάχα Ἑλληνικῆς ἀπειλῆς γιά τήν Σμύρνη;
      - Οἱ Τοῦρκοι λόγῳ τῶν ἐρινύων γιά ὅσα διέπαξαν κατά τήν γενοκτονία εἰς βάρος τῶνν Ἑλλήνων-Ρωμηῶν στήν περιοχή τῆς Σμύρνης, καί στήν ἴδια τήν Σμύρνη τό 1922, ἔχουν ὅπωςφαίνεται πραγματικόν πανικόν, διότι φοβοῦνται ὅτι θά ἐπιχειρήσουν οἱ Ἕλληνες μέ τήν βοήθεια τοῦ Θεοῦ νά τούς πάρουν τήν Σμύρνη! Φοβοῦνται, ὅπως ὁ ληστής πού πλέον ὑποκρίνεται τόν ἰδιοκτήτην, ὅτι καί θά πληρώσουν, καί θά χάσουν αὐτό πού ἅρπαξαν μέ φρικιαστικά ἐγκλήματα.
      Καί δέν τό κάνουμε, νά καταλάβουμε τήν Σμύνρη , καί ΄δέν τό ἐπιδιώκουμε, καί δέν ἔχει σημασία:
      Ἤδη ὅσα ΟΧΙ βγοῦν στήν ἀνατολική πλευρά τοῦ Αἰγαίου, δημιουργοῦν προϋποθέσεις, γιά εἰρηνικό ἐπανελληνισμό τῶν παραλίων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, πού παρά τόν κεμαλισμό τους (ὑπάρχει καί αὐτός), διακρίνονται γιά τούς πολλούς Ἑλληνικῆς-χριστιανικῆς καταγωγῆς κατοίκους τους.
      Στό πλαίσο αὐτό, σέ περίπτωση τυχόν πολέμου προκαλουμένου ἀπό τήν Τουρκία - πού ἐξ ὁρισμοῦ θά εἶναι σὐντομος, ἀλλιῶς πιθανότατα θά γίνῃ παγκόσμιος - ἡ ταχεία καί αἰφνιδιαστική κατάληψη μιᾶς περιοχῆς στήν Ἀνατολική πλευρά τοῦ Αἰγαίου ἀπό τήν Ἑλλάδα, δέν θά ἦταν κάτι κακό γιά κανέναν ἐν τέλε. Οὔτε γιά τούς σημερινούς "Τούρκους".

      Διαγραφή
    2. " Η Ελλάδα στα νησιά μας στις Οινούσες που έχει καταλάβει κατασκεύασε από το 2005 ως το 2008 8 εκκλησίες. Τα χώματα της πατρίδας στενάζουν από τις κωδωνοκρουσίες".
      Καί οἱ προδότες στήν Ἑλλάδα, "στενάζουν από τις κωδωνοκρουσίες"....

      Διαγραφή
    3. Είναι αποδεδειγμένο Σωκράτη μου ... η ιστορία γράφεται με συγκυρίες και με την ψυχή των πολιτών .... δες τι έγινε το 1940 ....

      Μπορεί τα σημερινά ποντίκια οι πολιτικοί να μην ονειρεύονται καν αλλά πάντοτε υπάρχει ο λαός που λέει (ή επιβεβαιώνει) τα μεγάλα όχι ... χωρίς πρόγραμμα και έξω από κάθε λογική ...

      Διαγραφή
    4. Παρεμπιπτόντως Σωκράτη μου .... είχαμε στο σπίτι μέχρι πρόσφατα μια γιαγιά που έδειχνε στα παιδιά μου και εγγόνια της το σπίτι που άφησε όταν έφυγε μικρή από τον Πόντο.

      Επομένως δεν μιλάμε για Ελληνική απειλή. Μιλάμε για επανάκτηση των προσωρινά εγκατεληφθέντων εδαφών μας.

      Σαν πολίτης δε και σαν έφεδρος του Ελληνικού Στρατού δηλώνω παρών στην προσπάθεια να ανέβει η κόρη μου μια ημέρα τα σκαλιά του σπιτιού που κατέβηκε η προγιαγιά της φεύγοντας από τον Πόντο.

      Διαγραφή
  2. ".... έδωσαν το μήνυμα ¨Σμύρνη ερχόμαστε¨...."
    AMHN !!!
    Μακάρι να το δώσει ο Θεός!!!
    XRICTOC ANECTH !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη.
    Εντύπωση προκαλεί ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία, έχουν κοινή θέση όσον αφορά τις διεκδικίσεις έναντι της Πατρίδος μας.Μεθοδεύεται ψυχολογική προετοιμασία του Τουρκικού λαού.Τα δύο μεγάλα κόμματα υερακοντίζουν το ένα με το άλλο σε εθνικές εξάρσεις.Η υπεύθυνη ηγεσία της Πατρίδος μας θα πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μη αιφνιδιαστούμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.