19/4/17

Νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε αξιωματικούς του ελικοπτέρου UH-1H που έπεσε στο Σαραντάπορο – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (βίντεο)

  • (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΥΠΕΘΑ)
Στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας γράφτηκε ο επίλογος για τους τέσσερις από τους πέντε αξιωματικούς που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο τύπου UH-1H του Στρατού Ξηράς που κατέπεσε σήμερα το πρωί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ζωντανή ανασύρθηκε η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα που μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΣ, οι τέσσερις σοροί που ταυτοποιήθηκαν ανήκουν στον υποστράτηγο και υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.
Στην περιοχή μεταβαίνει ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών. 

Χάρτης της περιοχής του Σαρανταπόρου
Το ιστορικό
Όπως προκύπτει από την ενημέρωση του ΓΕΣ, το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη προκειμένου να κάνει τον καθιερωμένο έλεγχο των βορείων συνόρων της Ελλάδας. Το ελικόπτερο ήταν συντηρημένο με υπόλοιπο ωρών πτήσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ, ενώ για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή τη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους τόνισε ότι υπήρχαν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα, οι άνεμοι ήταν νοτιοανατολικοί με ριπές.
Μιλώντας στο pontos-news.gr ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γκουτζουρέλας επιβεβαίωσε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες διευκρινίζοντας όμως ότι δεν ήταν ακραίες.
Όπως είπε, το ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς κατέπεσε στην πλαγιά του βουνού, πάνω από την εθνική προς την Κοζάνη και δεν είναι ορατό από το χωριό. Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία. Προς το παρόν έχουν απομακρύνει όλους από το σημείο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

1 σχόλιο:

  1. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.