16/5/17

Καρβούνης: «Οι Ευρωπαίοι το 2015 ήταν έτοιμοι για διπλή έξοδο της Ελλάδας από ευρώ -ΕΕ»

Περιγράφει τις δραματικές ώρες του καλοκαιριού του 2015
Δημήτρης Μαρκόπουλος
«Εγώ μετέφερα το μήνυμα στην κυβέρνηση, και βρήκα ευήκοον ους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε την εμπειρία να κατανοήσει τι πάει να πει αυτό που μου μετέφεραν οι Ευρωπαίοι», επισήμανε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Τις δραματικές ώρες του καλοκαιριού του 2015 μετά και το κρίσιμο δημοψήφισμα περιέγραψε στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά στο Action24 ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

«Οι Ευρωπαίοι ήταν έτοιμοι για διπλή Σύνοδο Κορυφής»

Ο κ. Καρβούνης μίλησε για τις δύσκολες μέρες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Το μήνυμα που είχα ήταν κατηγορηματικό, είχε αποδέκτες αυτούς που αποφασίζουν, την κυβέρνηση δηλαδή. Το μήνυμα έλεγε ότι θα γίνει διπλή Σύνοδος Κορυφής με στόχο την διπλή έξοδο της Ελλάδας. Και από το ευρώ και από την ΕΕ, διότι δε μπορεί να φύγεις από το ευρώ αν δε φύγεις από την ΕΕ- όπως μου έλεγαν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καρβούνης.

Τι είπα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

"Εγώ μετέφερα το μήνυμα στην κυβέρνηση, και βρήκα ευήκοον ους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε την εμπειρία να κατανοήσει τι πάει να πει αυτό που μου μετέφεραν οι Ευρωπαίοι, αργότερα ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τη Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, όπως γνωρίζετε, και τελικά υπήρξε συναίνεση να προχωρήσουμε μέσα στην Ευρωζώνη", πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η Σχέση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την κυβέρνηση
Στις σχέσεις της της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την κυβέρνηση δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο κ. Καρβούνης, έπειτα και από σχετική ερώτηση, όπως είπε "στην αρχή του 2015 οι σχέσεις μου με την κυβέρνηση ήταν πολύ δύσκολες, διότι ήταν καινούργιοι, δε μας ήξεραν.  Προσπάθησα με όλη μου τη ψυχή να βοηθήσω. Να τους πω πράγματα, να τους πω ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας των Βρυξελλών. Οι άριστες σχέσεις - που έχω τώρα - χτίστηκαν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου".

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη και αν υπήρχαν συνομιλίες με τον Πρώην Υπουργό, ο Πάνος Καρβούνης είπε πως "υπήρχαν επαφές με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο  δεν ήταν καλός και σωστός συνομιλητής". "Υπήρχε συνεννόηση με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Γιάννη Δραγασάκη", πρόσθεσε.


Για τον Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που κράτησε ο Πρωθυπουργός εκείνη την κρίσιμη περίοδο, ο κ. Καρβούνης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας "δε θα γίνω σχολιαστής".

 Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

  1. Ο έμμισθος υπάλληλος των Γερμανών, μας εξηγεί με απολύτως αντικειμενικό τρόπο πώς το Δ΄ Ράιχ διέσωσε την Ελλάδα, "προστατεύοντας" την μέσα στην ΕΕ και το Ευρώ.

    Κάτι που βεβαίως αποδεικνύεται καθαρά στην πράξη εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ Κε ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ. ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΓΙΝΕΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κράτος που θα λειτουργούσαν οι Θεσμοί οι υπαίτιοι θα είχαν λογοδοτήσει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατηρώντας τα προηγούμενα σχόλια διαπιστώνω ότι υπάρχει μεν (ξένος) δράκος, αλλά αδυνατώ να διαπιστώσω τι συνιστά παραμύθι απ' όσα είπε ο Καρβούνης, για εκείνους οι οποίοι σαν να κάνανε κάποια χοντρή πλάκα σε υποβαθμισμένο σχολείο, παίζανε με την μοίρα αυτής τής χώρας και όμως (βεβαίως-βεβαίως) ουδείς υπέστη καμιά συνέπεια , πλην τής αντικατάστασης τού Barufakis. Αλλά και αυτός έκανε την ξεφτίλα του χρυσορυχείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευριπίδης Μπίλλης
    Βρε τον Καρβούνη που μας "έσωσε" αφού «έπεισε» τους πάντες, Παυλόπουλο, ΤσιπροΚαμμένους, Μεϊμαράκη, Φώφη, Ποτάμη κτλ, να παραβούν το Σύνταγμα δικτατορικά με εκτροπή από αυτό και το ΟΧΙ του Ελληνισμού να το κάνουν ΝΑΙ!!

    Άστε που ενώ ο Σόιμπλε μας λέει εδώ και χρόνια να βγούμε προσωρινά από το ευρώ μόνο και όχι από την ΕΕ (αν και η ρίζα του κακού είναι η φασιστική νεοταξική ΕΕ) ο αξιότιμος Καρβούνης μας λέει άλλα. Ποιον να [πιστέψουμε, τον προϊστάμενο του Σόιμπλε ή τον ίδιον.

    Το ερώτημα είναι επίσης γιατί το θυμήθηκε σήμερα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. K Καρβουνη.Αντε και παρατήσετε μας
    ΖΟΎΜΕ ΈΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
    Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΕΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!
    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ
    ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ
    1.ΠΑΡΑΝΟΜΟ
    2.ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ
    3.ΑΠΕΧΘΕΣ και
    4.ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
    Το
    ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία
    (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους) [HQ]
    https://www.youtube.com/watch?v=I1XUzD146BI
    La dette grecque, une tragédie européenne (The Greek debt, a European tragedy) [HQ] (multi-sub)
    La dette grecque, une tragédie européenne (The Greek debt, a European trage... Many subtitles available! Speech bubble translation: - 13:31 : E. TOUSSAINT, scientific coordinator of Greece Tr...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα συμβαίνει το ίδιο με όλους τους πολιτικούς ανεξαιρέτως, αποφασίζουν εν κρυπτώ για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το αύριο της Πατρίδος μας, χωρίς στοιχειώδη έστω ενημέρωση, η οποία έρχεται αργότερα ως μορφή μεγάλου μυστικού, και αφού έχει επιφέρει, συνήθως ολέθρια αποτελέσματα. Είναι Δημοκρατία αυτό είδος πολιτεύματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.