18/5/17

Τα παραλειπόμενα της σύλληψης των «3» Τούρκων κομάντος

Ενεργό ρόλο στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου είχαν –σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο– οι τρεις κομάντος που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στην Αδριανούπολη.
Πρόκειται για τους Αχμέτ Τσαμόγλου, Γιουτσέλ Οζκάν και Μουσταφά Οζέλ, μέλη μιας ομάδας περίπου 30 βατραχανθρώπων που, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο των πραξικοπηματιών, είχαν ως αποστολή να απαγάγουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας, όπου είχε καταλύσει.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων «Ανατολή», οι τρεις καταζητούμενοι Τούρκοι στρατιωτικοί εντοπίστηκαν τη Δευτέρα από πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ και κλιμάκιο μυστικών αστυνομικών στην περιοχή Havsa της Αδριανούπολης, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Ορεστιάδα.
Τη στιγμή της σύλληψής τους φέρονται να κατευθύνονταν με αυτοκίνητο προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, έχοντας στην κατοχή τους 11.000 λίρες Τουρκίας, 40.000 ευρώ και 7.105 δολάρια ΗΠΑ καθώς και τα γνήσια διαβατήριά τους.

για τη συνέχεια Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.