19/5/17

Η Ρουμανία με χαμηλούς φόρους: +5,7% πάνω το ΑΕΠ, 110.000 (!) νέες δουλειές, έσοδα μεγαλύτερα της Ελλάδας

Ενώ στην Ελλάδα μπήκαμε στον 8ο χρόνο κατά τον οποίο προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας αυξάνοντας της φορολογία, η Ρουμανία ξεκίνησε το 2017 μειώνοντας τους φόρους της και προσφέροντας ένα ακόμη πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τους επενδυτές. Με 16% φορολογία επί των κερδών (ή 1% επί του τζίρου, για εισόδημα ως 500.000 Ευρώ), φθηνό φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, εύκολη αδειοδότηση επενδύσεων, δεκάδες Ευρωπαϊκά προγράμματα και σειρά κινήτρων που στηρίζουν τους σοβαρούς, η χώρα συνεχίζει τον δικό της δρόμο ραγδαίας ανάπτυξης και δυστυχώς ετοιμάζεται να μας προσπεράσει.
1ο τρίμηνο 2017: Η πολλοστή απόδειξη ότι η χαμηλή φορολογία γεμίζει τα ταμεία
Ενώ στην Ελλάδα μας, νομίζουμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας τιμωρώντας αυτούς που δουλεύουν και θέλουν να παράξουν πλούτο, οι Ρουμάνοι προσπαθούν να τους στηρίξουν και δικαιώνονται. Το 2016 τα έσοδά τους είχαν φτάσει τα αντίστοιχα Ελληνικά (με λίγο μικρότερο ΑΕΠ). Φέτος στο 1ο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο...
  • Τα κρατικά έσοδα αύξηθηκαν κατά 7,1%
  • Τα έσοδα από φορολογία μισθωτών αυξήθηκαν κατά 15,8%, από διεθνές εμπόριο κατά 18,2%, από φορολογία κεφαλαίου 12,7% και οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 14,8%.
  • Τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν 2,5% τον Φεβρουάριο και 8,9% τον Μάρτιο
  • Τα έσοδα των Δήμων από την ακίνητη περιουσία αυξήθηκαν κατά 21,2% (την ώρα που ο φόρος ακίνητης περιουσίας για ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών στο Βουκουρέστι δεν ξεπερνά τα 30 – 40 Ευρώ / χρόνο)
  • Το (τελικό και όχι πρωτογενές) πλεόνασμα ήταν περίπου 330 εκ. Ευρώ
Η τάση δείχνει πως φέτος η Ρουμανία θα συλλέξει περισσότερα έσοδα από την Ελλάδα (!) με το ίδιο ή μεγαλύτερο ΑΕΠ και πολύ μικρότερη φορολογία, χωρίς προκαταβολές φόρου κλπ!

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Καθε μέρα ....ένα θαυμα!!
    Μια η Πορτογαλία , μιά η Ιρλανδια μια η Βουλγαρία.... πλάκα δεν έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.