17/5/17

Εκτινάχθηκε στο 5,7% η ανάπτυξη της Ρουμανίας στο πρώτο τρίμηνο


Με ρυθμό 5,7% «έτρεξε» η οικονομία της Ρουμανίας το πρώτο τρίμηνο του 2017, προκαλώντας έκπληξη στους οικονομολόγους οι οποίοι ανέμεναν ήπια μείωση της ανάπτυξης σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η Ρουμανία εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2017 τον μεγαλύτερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Eurostat, ακολουθούμενη από την Πολωνία και Λιθουανία (4,1% η κάθε μια), τη Λετονία (3,9%), την Ουγγαρία (3,7%) και τη Βουλγαρία (3,4%).
Και σε τριμηνιαίο επίπεδο, η Ρουμανία ήρθε πρώτη με ρυθμό ανάπτυξης 1,7%, ενώ ακολουθούν η Φιλανδία (1,6%), η Λετονία (1,5%) και η Λιθουανία (1,4%).
Σε εποχιακά προσαρμοσμένους όρους, η ετήσια οικονομική ανάπτυξη ανήλθε στο 5,6%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, που δημοσιεύθηκαν χθες. Παράλληλα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ενισχύθηκε κατά 1,7% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου αποδίδεται στην αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης αλλά και στην υψηλότερη ζήτηση από το εξωτερικό, τα οποία με τη σειρά τους στήριξαν τη βιομηχανική παραγωγή.

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Στα άλλα κράτη λίγο-λιγο στρώνει η κατάσταση.

    Δεν μπορώ να καταλάβω εδώ στην χώρα μας τί γίνεται.Οταν είναι στην αντιπολίτευση ολοι μιλούν για ανάπτυξη και επενδύσεις που δεν έρχονται και όταν είναι κυβέρνηση με κάθε τρόπο κλείνουν ότι υπάρχει παραγωγικό (Ναυπηγεία, καπνοβιομηχανιες, υφαντουργία, εργοστάσια Ζάχαρης κλπ) και μετά πάνε δήθεν στο Κουβέιτ, Κατάρ, κλπ να προσελκύσουν επενδύσεις που δεν έρχονται γιατί φταίει το επενδυτικό κλίμα.
    Πρόσφατα διάβασα κάπου ότι το 1955 η 65 ένας "φουκαρας" στον Πειραιά κατασκεύαζε Ντιζελομηχανες και ξεκίνησε την κατασκευή Τρακτέρ.Δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια αλλά αυτόν τον άνθρωπο τον κατέστρεψε το Ελληνικό κράτος (ο Εθνάρχης;) Όπως γράφτηκε διότι πήρε μία παραγγελία από την ΕΛΒΟ 1000 μηχανές που τις παρέδωσε κανονικά αλλά η δημόσια αυτή εταιρεία δεν του έδωσε τα χρήματα και η κρατικη Εθνική τράπεζα δεν του έκανε ριθμηση και τον πτωχεύσανε τον άνθρωπο.
    Κάτι παραπλήσιο έγινε και με τα ΡΟΝΥ στη Θεσσαλονίκη μόνο που εδώ τον ρόλο του οικονομικού εγκληματία τον επεξαν τα ρεμαλια οι συνδικαλιστές (προφανώς τα άρπαξαν) γιατί έκαναν 4 μήνες απεργία ζητώντας 30% αύξηση και όταν τούς την έδωσε ο άλλος Φουκαρας (που ακόμη και σήμερα περιμένει 6-7 χρόνια την άδεια επαναλητουργιας) μετά 1 εβδομάδα του ζήτησαν άδεια διακοπών! Και έκλεισε το εργοστάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην χώρα μας δεν γίνονται οι πρέπουσες αλλαγές (π.χ. ένα σταθερό και σοβαρό φορολογικό σύστημα και κάμποσα άλλα), διότι δεν υπάρχει ούτε οικονομικός, ούτε πολιτικός σχεδιασμός. Πώς θα γίνουν επενδύσεις, για να έλθει ανάπτυξη;

      Αναφέρεσαι στα τρακτέρ Mαλκότση.

      Διαγραφή
  2. Πολυ σωστά και κατανοητά αυτά.
    Πως εξηγείται όμως παρόλο αυτό το φορολογικό αλλαλούμ που ζούμε όλοι εδώ και χρόνια, να κλείνουν με μανία(όχι να τις βοηθάνε) τις υπάρχουσες κερδοφόρες και με φοβερές προοπτικές επιχειρήσεις; Παρεπιπτόντως τα Ελληνικά εργοστάσια ζάχαρης στη Σερβία είχαν αρκετά εκκατομύρια κέρδη.
    Φταίει το φορολογικό σύστημα που ξεπούλησαν αφού καταλήστεψαν τα Ναυπηγεία και όλες τις πολεμικές βιομηχανίες, σε μία χώρα 1η Παγκοσμίως στην Εμπορική Ναυτηλία και την Κύπρο 3η-5η; Δεν βλέπουμε δίπλα οι Μογγόλοι τι κατασκευάζουν;
    Πεποίθησή μου είναι ότι σ΄αυτή τη χώρα πρωτίστως ακμάζει, η ΜΑΦΊΑ κάθε μορφής και απόχρωσης(η αρπαχτή,η ληστεία και η Ρουφιανιά σε πλήρη έξαρση). Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η διαδρομή αυτού του κράτους (λαού και εξουσίας) τα τελευταία 50 χρόνια;
    Σε ποιόν άλλο λαό βλέπεις τα αίσχη της προδοσίας και Ακρωτηριασμού Εθνικών εδαφών(Ιμβρος-Τένεδος,Κύπρος,Ιμια,Οτσαλάν κλπ),του εξανδραποδισμού μειονοτήτων(1955) μέχρι και βιασμών γυναικών Αξκών εντός των ΝΑΤΟΙΚΩΝ εγκαταστάσεων και ηγεσία-λαός (πλην ελαχίστων) να μην αντιδρούν!!! αντί αυτού είχαμε ειρωνείες για σημαίες που παίρνει ο αέρας και άλλα τραγελαφικά.
    Εάν αναρωτηθεί κάποιος τι έπρεπε να γίνει! ας κοιτάξει τα Κράτη που σέβονται τον εαυτό τους και τον λαό τους που διοργανώνουν ολόκληρες αεροπορικες επιχειρήσεις σε άλλα Κράτη για να σώσουν μερικές δεκάδες κατοίκους τους ακόμη και έναν.
    Μόνο ντροπή και αίσχος μπορεί να αισθάνεται κάποιος γι΄αυτους που εγκατέλειψαν ακόμη και τους Ήρωες που προδομένοι έδωσαν τη ζωή τους στην Κύπρο και αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.