17/5/17

Ο Νικηφόρος Φωκάς για την "εξέγερση και τους ήρωες" του Πολυτεχνείου - Κάποτε πρέπει να γραφτεί η αλήθεια, να μαθευτεί, για να αφυπνιστούμε από το λήθαργο

...πριν πέσουμε σε κώμα
Επιμενω στον ορο αυτο και επαυξανω μαλιστα δεδομενου οτι το φιασκο αυτο το εζησα ΑΠΟ ΜΕΣΑ.. εγω δεν ξερω ηρωες (εκτος της πορδης) που να παρακαλανε τους 'εχθρους' τους να μην τους βαρεσουν...αυτα τα γελοια 'ειμαστε αοπλοι - ειμαστε αδελφια σας - μην μας κτυπατε' μαλλον σημαινουν παλιοπαιδα που εγκλωβιστηκαν σε κατι που δεν ΗΛΕΓΧΑΝ και δεν μπορουσαν να το υπερασπιστουν. Εγω ΗΡΩΕΣ εννοω αυτους ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ - ΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ, στο πολυτεχνειο της ξευτιλας ειδα λιποψυχους ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ που τους εβαλαν (αθελα τους) να παιξουν τον ρολο τους για να μπορεσει να επελθει αλλαγη καθεστωτος. Αλλωστε οταν φοιτητες,καθηγητες,πρυτανεις και αστυνομια ειχαν ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ (γυρω στις 0300 η ωρα) για την εκκενωση του πολυτεχνειου (εκεινο το βραδυ αλλωστε μεσα ηταν περισσοτεροι οι ανθρωποι του Ρουφογαλη...) τοτε ακουστηκε εκεινο το ειρωνικο απο τον Ιωαννιδικο Ιλαρχο ''ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ''...(βλεπε πορισμα Τσεβα..) γιατι οι διαταγες απο ΕΞΩ ηταν 'ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ'.
Ισως ξεχνας οτι 17 Νοεμβριου εγινε το ΨΕΥΤΟαντιστασιακο φιασκο του πολυτεχνειου και μολις στις 25 Νοεμβριου 1973 (ναι 8 μερες μετα) εγινε πραξικοπημα που εριξε τον Παπαδοπουλο που ειχε προκηρυξει Δημοκρατικες εκλογες για τον Φεβρουαριο του 1974 απο τον Ιωαννιδη που ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ για τουλαχιστον οπως ελεγε αλλα δεκα χρονια...
Δεν πιστευω οτι εισαι ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ να πιστευεις οτι μεσα σε 7 ημερες ο...Ιωαννιδης καταφερε να οργανωσει και να εκτελεσει μια χουντα μεσα σε αλλη χουντα ,αρα απο καιρο την ειχε στησει και περιμενε την ευκαιρια, ε ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και σκεψου ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Την ειχανε στησει στον Παπαδοπουλο οι σκληροπυρηνικοι και το αλλοθι το δωσανε οι χρησιμοι ηλιθιοι, μονο που αυτοι τα κονομησανε χοντρα μετα αλλα η Κυπρος ομως ακομη ειναι ακρωτηριασμενη και βουτηγμενη στο αιμα...
Μπορω να γραψω πολλα για εκεινες τις ημερες γιατι τις εζησα απο κοντα και οπως ηταν στην πραγματικοτητα και οχι οπως η αριστερη μυθοπλασια θελησε να τα ντυσει. Αυτοι που εριξαν με νεα χουντα τον Παπαδοπουλο (Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος) ειναι και αυτοι που προδωσαν μετεπειτα (ιουλιος-αυγουστος 1974) την Κυπρο μας ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ....Αυτοι αποτελεσαν την πραγματικη 'γενια' του Πολυτεχνειου αγαπητε, δηλαδη οι Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος με τζουτζε τον ακομη πιο κρετινο Ιωαννιδη, αυτοι ανεδειχθησαν απο την αιματηρη οπερετα των ψευτοηρωων που δεν τους βγηκε καλα το χαπενινγκ που ειχαν οργανωσει και δεν εισακουσθηκαν οι οιμωγες και τα παρακαλια τους απο τους πρακτορες που τριβανε τα χερια τους εχοντας μπροστα τους αυτη την αναπαντεχη ευκαιρια που τους δοθηκε και που φυσικα ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ..
Χαιρετε και οταν μιλατε για σοβαροτητα να εισαστε πιο σοβαρος αγαπητε...

Σχόλιο του Νικηφόρου Φωκά στην ανάρτηση:

Γιατί δεν ανοίγει επί 43 χρόνια ο Φάκελος της Κύπρου;

48 σχόλια:

  1. Πως να ανοίξει αυτός ο φάκελλος αγαπητοί; Ακόμη χρειάζεται "διορθώσεις"...Θα σας αναφέρω ένα περιστατικό και πάσα διάψευσις ασμένως δεκτή: Το 1991 καιγόταν από πυρκαιές το νησί της Ικαρίας, αποτέλεσμα δε αυτών των πυρκαιών ήταν να υποστούν θανάσιμα εγκαύματα 11 (αν δεν απατώμαι ως προς τον αριθμό άνθρωποι). ΄Ενας λοιπόν εκ των νεκρών είχε "σκοτωθεί" στο πολυτεχνείο το 1974 και το όνομά του φιγουράριζε στους "νεκρούς της λίστας του πολυτεχνείου". Αυτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον κατάλογο των θυμάτων από ολόκληρη την χούντα (1967-1974) που εκφωνείται κάθε χρόνο στην επέτειο του Πολυτεχνείου υπάρχουν συνολικά 88 ονόματα μαζί με των 24 νεκρών που επίσημα αναγνωρίστηκαν με βάση το πόρισμα Τσεβά.
      Το όνομα του Γιώργου Κηρύκου πράγματι υπήρχε στις πρώτες λίστες θυμάτων που συνέταξαν οι δημοσιογράφοι κι αυτό επειδή δημοσιεύθηκε η φωτογραφία που τον δείχνει ανεβασμένο στην πύλη του Πολυτεχνείου, να ανεμίζει την ελληνική σημαία και να φωνάζει συνθήματα. Μετά τα γεγονότα, συνελήφθη από τα όργανα της χούντας, κρατήθηκε στο Χαϊδάρι και βασανίστηκε. Οι γονείς του είχαν χάσει τα ίχνη του, δεν ήξεραν εάν είναι ζωντανός ή όχι. Τελικά, κατάφερε να επικοινωνήσει με την αρραβωνιαστικιά του μέσω ενός φαντάρου, κι εκείνη έστειλε γράμμα στην Ικαρία για να πει στην οικογένεια ότι είναι ζωντανός.
      Το καλοκαίρι του 1993, με τις φοβερές πυρκαγιές στο νησί της Ικαρίας που κόστισαν 13 νεκρούς, σε ηλικία 38 ετών, μαζί με δυο φίλους του, βοηθούσε να αντιμετωπιστεί η καταστροφή. Οταν άκουσε για 4 γέροντες εγκλωβισμένους που κινδύνευε η ζωή τους, πήγε εκεί. Προσπάθησε να σώσει μια γριούλα από την φωτιά, την πήρε στην πλάτη του για να την μεταφέρει, όμως ο αέρας άλλαξε κατεύθυνση και η φωτιά γύρισε. Εγκλωβίστηκαν όλοι εκεί, κι εκεί έχασε τη ζωή του.
      Αυτή είναι η ιστορία του ηρωικού Γιώργου Κηρύκου. Που δεν είναι η μόνη. Υπάρχει η ιστορία και άλλων χιλιάδων άγνωστων “ανώνυμων” ανιδιοτελών αγωνιστών του Πολυτεχνείου, που ποτέ δεν ζήτησαν τίποτε και ποτέ δεν εξαργύρωσαν εκείνους τους αγώνες.

      Διαγραφή
    2. Κιτσάρα
      το Πολυτεχνείο ήταν η απαρχή άλωσης της Κύπρου από τον Ατίλλα.
      Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.
      Έγινε για να φύγει ο μη συνεργάσιμος εκείνη την περίοδο Παπαδόπουλος, για να έλθει ο άλλος, ο Ιωαννίδης.
      Γι' αυτό μετά το Πολυτεχνείο δεν ε΄χιαμε καμία σοβαρή διαδήλωση ή αντιστασιακή ενέργεια.
      Γιατί ήταν μια ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ προβοκάτσια που έστησαν εκείνοι που ήθελαν να διαμελίσουν το νησί.
      Αν σε κάνει να νοιώθεις καλά με τις δάφνες ενός μύθου για τους αγνώες της... Αριστεράς που στήθηκε γύρω από αυτήν την προβοκάτσια, μείνε εκεί.
      Ασε μας και μας να διαβάζουμε με τα δικά μας κριτήρια την ιστορία.
      Στην Ελλάδα η αντίσταση στη χούντας ήταν σχεδόν μηδενική, της πλάκας.
      Τούς είχαν όλους στο χέρι οι υπηρεσίες της χούντας.
      Τη γιγάντωσαν μετά την πτώση της οι προπαγανδιστές.

      Διαγραφή
    3. Σάββα, ο αγώνας του Πολυτεχνείου ξεκίνησε αυθόρμητα και ενάντια στην θέληση των πολιτικών ηγεσιών της αριστεράς ή της δεξιάς. Είχε αιτήματα εθνικοαπελευθερωτικά και όχι ταξικά.
      Το ότι δεν ακολούθησε κι άλλη εξέγερση οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτον, δεν είναι απαραίτητο μια εξέγερση να την ακολουθεί μια άλλη σύντομα οπότε το ερώτημά σου είναι άκυρο και δεύτερον, η καταστολή ήταν τόσο βάρβαρη με αίμα, νεκρούς, φυλακισμένους, εκτοπισμένους κλπ που να δικαιολογείται η απραξία.
      Εσύ το αποδίδεις στους πανίσχυρους μηχανισμούς της χούντας. Αλλά αν ήταν τόσο ισχυροί οι μηχανισμοί ώστε να έχουν στο χέρι τους πάντες, τότε γιατί έπεσαν και οι δύο χούντες;;;
      Στο χέρι είχαν τους πολιτικούς, αριστερούς και δεξιούς, για τις βρομιές τους. Και όχι τον λαό.
      Το δ σε ποιά επανάσταση μας καλεί; Σε αυτή που έχουν στήσει "οι μηχανισμοί" ή σε κάποια άλλη επανάσταση κόντρα σε αυτούς;
      Μην υποτιμάς την νοημοσύνη του κόσμου.

      Διαγραφή
  2. ΄Νικηφόρε έχει απόλυτο δίκαιο.Το πολυτεχνείο ήταν καταστροφή για την Ελλάδα.Σταμάτησε την πορεία επιστροφής στην δημοκρατία που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση Μαρκεζίνη.Συνέπεια της ανατροπής αυτής ήταν η καταστροφή της Κύπρου και η αναρρίχηση στην εξουσία όλων των καιροσκόπων που ανέδειξε ο μύθος του πολυτεχνείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
    ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ (ΑΠΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΙΛΛΗ) ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ,ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΕΠΙ ΤΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΕΛΜΗ, ΓΑΜΒΡΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ)

    http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=2439:2009-12-27-16-06-46&catid=40:fovies&Itemid=217

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευριπίδης Μπίλλης
    Επίσης δείτε (με τις παρατηρτήσεις μου) αν επιτραπεί:
    Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 ΚΑΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ.
    http://www.triklopodia.gr/o-anti-ethnikistis-anastasiadis-i-prodosia-tou-ethnarchi-karamanli-to-1974-kata-stoforopoulo-kata-steit-ntipartment-ke-kata-neokli-sarri/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα τα φαντάσματα της χούντας εμφανίσθηκαν εδώ. Χι χι χι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο
      με το Πολυτεχνείο άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου.
      Ήτοι,
      1. Επικράτηση Ιωαννίδη
      2. Προδοτικό πραξικόπημα Ιωαννίδη τις 15 Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο
      3. Ατίλλας 1 20 Ιουλίου στην Κύπρο
      3. Ατίλλας 2 14 Αυγούστου στην Κύπρο.
      Έκτοτε η Κύπρος παραμένει σκλαβωμένη και ο Ελληνισμός αποβλακωμένος πανηγυρίζει για το Πολυτεχνείο.
      Και όποιος εκφράζει άλλη άποψη, χαρακτηρίζεται και χουντικός.
      Αυτή είναι η κατάντια του Ελληνισμού.
      Ένας ιδιότυπος φασισμός, με ψευδοαριστερό ψευδοπροοδευτικό περιτύλιγμα.
      Όσο για την "γενιά του Πολυτεχνείου", την είδαμε.
      Όχι Χρήστο, δεν θα μας φοβίσετε.
      Αρκετά με την αθλιότητα αυτή.
      Ο λαός θα μάθει την αλήθεια, για να πάει ένα βήμα μπροστά.

      Διαγραφή
    2. Έτσι, έτσι, όποιος σκεφτεί έστω.... Όχι να διατυπώσει διαφορετική άποψη, απλά να σκεφτεί, μαρκάρεται κατευθείαν ως χουντικός... Άι τσακίδια...!!!!

      Διαγραφή
    3. @Χρήστο, δεν έχω σκοπό να ταχθώ με το μέρος οιονδήποτε φαντασμάτων.. αλλά για να είμαι ειλικρινής προτιμώ τα φαντάσματα πάρα αυτούς τους απατεώνες "ζωντανούς" (για τους οποίους βεβαιώνω ότι υπάρχουν και ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις) όπως επίσης και αποστρέφομαι κάποιους κλακαδόρους που τους ακολουθούσαν και τους ακολουθούν και που για δεκαετίες μας κατέληξαν εδώ που καταλήξαμε.

      Με αυτά και άλλα όποιον Έλληνα και να ρωτησούμε και ανεξάρτητα από ιδεολογική τοποθέτηση έτσι οπως κατάντησε η πατρίδα μας και ο λαός μας το μόνο που βγαίνει από τα χείλη μας είναι είναι ένα ασταμάτητο γοερό κλάμα.

      Προφανώς εσείς με τα πολλά χι χι χι γελάκια, μάλλον θα συγκαταλέγεστε ανάμεσα στους ελάχιστους ευχαριστημένους. Δεν σας κακίζω όμως διότι αφου το μπορέσατε μπράβο σας!

      Διαγραφή
    4. κ. Σάββα Καλεντερίδη
      σας θεωρώ τον κορυφαίο Αναλυτή Διεθνών Σχέσεων για θέματα που σχετίζονται με την Τουρκία, το Κουρδικό και τη Μέση Ανατολή.

      Τα παραπάνω που γράψατε για τη χούντα με απογοήτευσαν, σας περίμενα πιο αντικειμενικό. Και για να προλάβω τα σχόλια που θα ακολουθήσουν δεν λέω ότι η γενιά του πολυτεχνείου τα έκανε όλα ρόδινα.

      Εσείς ο ίδιος έχετε πει σε ομιλία σας ότι η χούντα ήταν αμερικανοκίνητη με σκοπό την παράδοση μέρους της Κύπρου στους Τούρκους. Μη ξεχνάμε ότι σε αυτό συντέλεσε η απόσυρση μεραρχίας από την Κύπρο την 29/11/1967 (επί χούντας δηλαδή!). Είχατε πει, από ότι θυμάμαι, ότι όταν έχεις 1 μεραρχία στην Κύπρο (ή οπουδήποτε αλλού) ο επιτιθμένεος για να σε καταλάβει θέλει 3πλάσια στρατιωτική δύναμη.

      Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια έλεγαν οι χουντικοί
      Ας τα δούμε ένα-ένα:
      Πατρίς: απόσυρση μεραρχίας από την Κύπρο στις 29/11/1967, πραξικόπημα Μακάριου με αποτελέσμα να βρουν την ευκαιρία για εισβολή οι Τούρκοι το 1974. Για κάποιους φταίει βέβαια το Πολυτεχνείο
      Θρησκεία: Τάμα του Έθνους - συγκεντρώθηκαν 453,3 εκατομμύρια δραχμές από δωρεές, δάνεια και επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό χωρίς όμως να γίνει πότε ο Ναός
      Οικογένεια: αυτόματο διαζυγιο Παπαδόπουλου. αλλαγή νομοθεσίας για λίγες ώρες προς εξυπηρέτηση προσωπικού συμφέροντος (λύση συζυγικής σχέσης, πάει και ο θεσμός της οικογένειας...).

      Γράφτηκε παραπάνω, ότι είχαν προγραμματιστεί να γίνουν εκλογές. Ποιος πιστεύει ότι θα γίνονταν εκλογές όπου ο καθένας θα μπορούσε ελεύθερα και χωρίς φόβο να ψηφίσει αυτό που θέλει;

      ΥΓ: Πριν αρκετά χρόνια κατά τη διάρκεια της στριατωτικής μου θητείας, την 17η Νοέμβρη η ενημέρωση που μας έγινε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από συναδέλφους σας Αξιωματικούς (προερχόμενοι από τη ΣΣΕ) ήταν πιο ανικειμενική πχ δε ειπώθηκε ότι για την Κύπρο φταίει το Πολυτεχνείο (η αντικεμενικότητά τους ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα τότε).
      Για αυτό έγραψα ότι με αυτά που γράψατε με απογοητεύσατε.

      Διαγραφή
    5. Η χούντα ήταν προδοτική και η πρώτη και η δεύτερη.
      Αυτό δεν σημαίνει λοτι δεν πρέπει να μάθουμε τι έγινε στο Πολυτεχνείο.

      Διαγραφή
    6. Εγώ διαφωνώ ως προς την πρώτη χούντα και η χούντα δεν ήταν αμερικανοκινητη αυτό δεν ισχύει άλλωστε όλα τα έγγραφα του state department το αποδεικνύουν οι Αμερικανοί είχαν οργανωσει άλλο πραξικόπημα με τον βασιλιά αλλά δεν τους βγήκε. Το Πολυτεχνείο ήταν πρόβα τζενεραλε αυτών που ζούμε σήμερα με τα πληρωμένα από την πρεσβεία αναρχοκομμουνιστοφασισταρια.

      Διαγραφή
    7. Ούτε ο Παπαδόπουλος ούτε ο Παττακος έκαναν τα χατίρια των Αμερικανών και για αυτό τους έφαγαν . Ο δεύτερος δε είχε ειδοποιήσει τον Παπαδόπουλο ότι θα τους ρίξουν την προηγούμενη μέρα αλλά ο Παπαδόπουλος δεν τον πίστεψε. Καλό είναι επίσης να διαβάσει κανείς και τη συνέντευξη του στρατηγού Καρούζου στο onalert για την Κυπρο. Η δικτατορία ήταν το φιλί της ζωής για τη δημοκρατία μας της έδωσε παράταση 40 χρόνια και μας γλίτωσε από τον Τσίπρα της εποχης. Τώρα θα τα λουστούμε και θα εξαφανιστουμε γιατί είμαστε ανάξιοι της ιστορίας μας τόσο απλά

      Διαγραφή
    8. Τόσο το σχόλιο του Ν.Φ. όσο και η απάντηση του Σ.Κ. στον Χρήστο, κινούνται στο ίδιο θολό πεδίο που υπάρχει και τρέφει όλες τις σκοτεινές δυνάμεις της εποχής μας.
      Για τον ΝΦ: Οταν λέει ότι έζησε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου "από μέσα" τι εννοεί; Ως εξεγερμένος δημοκρατικός πολίτης ή ως παρακρατικός ανθέλληνας;
      Οι εκκλήσεις μέσω του ρ/φ σταθμού του Πολυτεχνείου απευθύνονταν στους στρατιώτες ("στρατιώτες αδέλφια μας...", δηλαδή στο ένστολο κομμάτι στην σάρκα εκ της σαρκός του λαού και όχι στο στρατιωτικό καθεστώς και τους ξενοκίνητους χουνταίους (η συγγνώμη του Κλίντον στον Στεφανόπουλο) που ήταν βουτηγμένοι στο έγκλημα για το οποίο μάλιστα καταδικάστηκαν επί εσχάτη προδοσία.
      Στην δίκη που αφορούσε τον επικεφαλής (Γουνελάς) του άρματος που εισέβαλε, ο στρατιώτης οδηγός/χειριστής (Σκευοφύλακας) είπε ότι μακάρι να μην είχε υπακούσει και όσοι δέχονται τέτοιες εντολές, πρέπει να λιποτακτούν.
      Η εξέγερση ήταν αυθόρμητη, είχε δημοκρατικά, πατριωτικά και εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά (ελληνικές σημαίες, εθνικός ύμνος, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ κλπ) και έγινε κόντρα στις πολιτικές ηγεσίες (δεξιές και αριστερές) της εποχής.
      Οι "Δημοκρατικές εκλογές" με υποψηφίους μαριονέτες της χούντας και αποκλεισμούς των μη αρεστών στο καθεστώς, αποτελεί ανέκδοτο.
      Το ότι επωφελήθηκαν διάφοροι το ίδιο με τους προηγούμενους ανθέλληνες και προδότες Ιωαννήδηδες κλπ για να πάρουν την εξουσία, είναι και αυτό γεγονός. Την προδοσία της Κύπρου που είχε δρομολογήσει ο Παπαδόπουλος, διεκπεραίωσε ο Ιωαννίδης.
      Οπως επίσης είναι γεγονός ότι μερικοί (ελάχιστοι σε ποσοστό εκ των δεκάδων χιλιάδων εξεγερθέντων) εκμεταλλεύτηκαν την όποια συμμετοχή και δράση τους, για να ανέλθουν σε κυβερνητικά κλπ πόστα.

      Για ΣΚ: εφόσον όπως λέτε έχετε στοιχεία που αν βγούν στην δημοσιότητα θα φωτίσουν τον κόσμο, γιατί δεν γράφετε ένα ακόμα βιβλίο; Και εκεί να μας λέτε ότι στο σκαμνί για την Κυπριακή Τραγωδία έπρεπε αντί των χουντικών, να καθήσουν όσοι συμμετείχαν στην εξέγερση του Νοεμβρίου 1973 και όσοι τους υποστήριξαν.
      Δηλαδή όλος ο Ελληνικός Λαός!!!

      Διαγραφή
    9. Ο Κλίντον γιατι ως Πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχθηκε και ζήτησε συγγνώμη με τον πιό επίσημο τρόπο για την χούντα;
      Για όλα όσα έχουν γίνει πάντα υπάρχει κάποιος από πίσω ΕΚΤΟΣ από την χούντα. Ρε μήπως ήταν ...σοβιετικός δάκτυλος;;; χαχαχαχα!!!

      Διαγραφή
    10. Βεβαιως ο Κλιντον ζητησε συγνωμη , αλλα δεν ζητησε επειδη η 21 Απριλιου βγηκε με αμερικανικη βοηθεια ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ....
      Μην ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ λοιπον τον κοσμο...

      Διαγραφή
    11. Από πότε ο Κλίντον σε έχει ορίσει να ερμηνεύεις αυτά που λέει;
      Οταν ο ίδιος παραδέχεσαι ότι υπήρχε αμερικάνικη έγκριση πραξικοπήματος από επίορκους στρατηγούς; Φάσκεις και αντιφάσκεις.
      Στο τέλος θα μας πείτε ότι για την κυπριακή προδοσία υπεύθυνη ήταν η ...Δαμανάκη! Κι ας έγινε ολόκληρη δίκη με κατάληξη την καταδίκη των χουνταίων σε θάνατο για εσχάτη ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

      Διαγραφή
    12. @ΚΙΤΣΑΡΑ

      Βλεπω διεκδικεις να εχεις την απολυτη ερμηνεια των λεγομενων του Κλιντον, ομως τα γεγονοτα σε διαψευδουν και αυτο φαινεται να μην το αντεχεις.....κουραγιο !

      Διαγραφή
  6. Το πολυτεχνείο οργανώθηκε ώστε να πέσει ο Παπαδόπουλος. Πρώτη και βασική αιτία ήταν η συμφωνία για τις βάσεις της Κρήτης (ανανέωση συμφωνίας) που δεν έγινε τον Δεκέμβριο του 1972 όπως ακριβώς θα το ήθελαν οι Αμερικάνοι και που έδειχνε ότι ο τότε δικτάτορας δρούσε παρά τη θέληση τους, ή τέλος πάντων σε σημαντικό βαθμό είχε αυτός ανεξαρτητοποιηθεί.

    Από πριν (πριν και από το "Πολυτεχνείο") ακολούθησε η εξέγερση της "Νομικής" με τους τότε εξεγερθέντες που κατόπιν στην μεταπολίτευση έπαιξαν μέχρι και σήμερα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σημαντικό ρόλο (Όλγα Τρέμη, Μπίστης κ.ά.).

    Λίγους μήνες μετά, μετά δηλαδή από την μεταπολίτευση την οποία σχεδίαζε ο Παπαδόπουλος τοποθετώντας τον Σπ. Μαρκεζίνη πρωθυπουργό (αρχή Οκτωβρίου 1973) άρχιζε ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ και που οι διευκολύνσεις που δεν έκανε ο Παπαδόπουλος προς τους Αμερικανούς έγινε η οριστική αιτία για να τον "ρίξουν".

    Έτσι οργανώθηκε η αρχή της πτώσης του Παπαδόπουλου. Γαμπρός του Ιωαννίδη ήταν ο Ζακ Αλαζράκη ο οποίος είχε διασυνδέσεις με το κράτος του Ισραήλ, για το οποίο η Κύπρος μάλλον θυσιάστηκε στο να εξυπηρετήσει τα σχέδια των Αμερικανών και των συμμάχων τους στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι δεν καταλαβαίνετε μερικοί?
    Η διαπίστωση ότι το Πολυτεχνείο είναι η αρχή της εισβολής στην Κύπρο,δεν είναι χούντισμός, αλλα μια απλή αντικειμενική διαπίστωση.
    Όσοι "απογοητεύεστε" και θίγεστε και μόνο στην ανάγνωση μερικών λέξεων ή φράσεων, είστε θύματα της "πολιτικής ορθότητας" made in Greece. Βγάλτε τα γυαλιά επιτέλους.
    Και κανείς δεν παραγνώρισε το χουντικό έγκλημα της απόσυρσης της μεραρχίας. Άλλο το ένα, και άλλο το άλλο.
    Η ιστορία δεν έχει καλούς-κακούς, δεν είναι παραμύθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν αναρωτιεται κανεις γιατι δεν κοπηκε το νερο κ το ρευμα στο κτιριο του πολυτεχνειου;γιατι η αστυνομια δεν εδρασε δυναμικα τις πρωτες ωρες πριν γεμισει χιλιαδες κοσμο;Μηπως καποιοι εδιναν ψευδεις αναφορες προς τα πανω οτι δεν γινεται κ κατι αξιολογο; Ο Μαλλιος μονος του προσπαθουσε αλλα ηταν πουλημενα απο πιο πανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ electr

    Επειδη θεσατε (ευγενικως) θεμα με την 'αμερικανοκινητη χουντα' σας απαντω αρνητικως με την καταλυτικη δηλωση του τοτε αμερικανου πρεσβευτου Ταλμποτ στον Α.ΠΑΠΑΧΕΛΑ στο εγκυρο ΒΗΜΑ τ0 2001 , εδω το λινκ = http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=132624

    Και εδω η απαντηση για να μαθετε την αληθεια και να μην παπαγαλιζετε γελοιες αριστεριες...


    Α.ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ : Τι ακριβώς συνέβη την 21η Απριλίου;

    ΤΑΛΜΠΟΤ : «Με ξύπνησε ο Διονύσης Λιβανός τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου, ανακάλυψα ότι οι τηλεφωνικές γραμμές ήταν κομμένες και πήγα μαζί του στο σπίτι του θείου του, πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Ταυτόχρονα συνειδητοποίησα πως υπήρχε ένας μόνο πεζοναύτης στην πρεσβεία και δεν μπορούσα να καλέσω ενισχύσεις. Ημουν μόνος μου στο κτίριο και έστειλα ένα επείγον τηλεγράφημα στην Ουάσιγκτον στο οποίο έλεγα πως εξερράγη πραξικόπημα. Εβαλα από κάτω το όνομά μου αλλά ξέχασα πως όλα τα τηλεγραφήματα που έφευγαν από την Αθήνα έφεραν το όνομά μου. Γι' αυτό ύστερα από λίγο πήρα ένα επείγον τέλεξ που έλεγε "ποιος στέλνει αυτό το τηλεγράφημα;". Τους είπα λοιπόν ότι ήμουν εγώ ο ίδιος. Αργότερα μάθαμε τα ονόματα των συνωμοτών και το απόγευμα πήγα στο παλάτι όπου είδα τον βασιλέα. Μου είπε ότι σχεδίαζε να τους πυροβολήσει αλλά συνειδητοποίησε ότι είχαν φέρει μαζί τους ένα τανκ. Είχε ήδη αποφασίσει να τους ορκίσει ως κυβέρνηση και αυτό μας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. Ο αρχηγός του κράτους είχε εγκρίνει το πραξικόπημα με την ορκωμοσία της κυβέρνησης και συνεπώς υπήρχε νόμιμη συνέχεια. Τα μεσάνυχτα συνάντησα τον Παπαδόπουλο, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα συνεργαζόταν μαζί μας και πως αν δεν είχε επέμβει η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε κομμουνιστική χώρα. Είχα πάρει μαζί μου όχι κάποιον πράκτορα της CIA αλλά τον στρατηγό Ιτον, επικεφαλής της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδα ώσπου ξέσπασε ο πόλεμος των έξι ημερών στη Μέση Ανατολή τον Ιούνιο του '67. Ο Παττακός μου τηλεφώνησε στις πέντε το πρωί και προσφέρθηκε να έλθουν στην Ελλάδα αμέσως όσοι Αμερικανοί χρειασθεί να φύγουν από την περιοχή. Αυτή η κίνηση άλλαξε ριζικά τη στάση μας».

    Αν θελετε σας παραθετω και το κατωθι κειμενο του Κου Παπαιωαννου (ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ) που θα σας καταστρεψουν φοβαμαι τελειως το παραμμυθι που σας εχουν ταισει :

    ''Ο αιφνιδιασμός των Αμερικανών
    Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Αμερικανοί που περίμεναν το πραξικόπημα του βασιλιά, το οποίο επίσημα είχαν εγκρίνει, έδειξαν να αιφνιδιάζονται από τη χούντα των συνταγματαρχών — κυριολεκτικά πιάστηκαν στον ύπνο!

    * Τον Τάλμποτ τον ξύπνησε στις 3 το πρωί ο ανιψιός του Π. Κανελλόπουλου, Δ. Λιβανός, χτυπώντας την πόρτα της πρεσβευτικής κατοικίας για να του πει ότι ο πρωθυπουργός είχε συλληφθεί από στρατιωτικούς.
    * Τον Κήλυ τον πληροφόρησε ο γιος του, την ώρα που έκανε ντους, για να του πει ότι δεν είχε σχολείο και ότι τανκς κυκλοφορούσαν στην Κηφισίας. φυγε τρέχοντας για την πρεσβεία αλλά στο μπλόκο των Αμπελοκήπων τον σταμάτησαν: δεν τον άφησαν, όπως και άλλους ξένους διπλωμάτες, να περάσει…
    *Τον Μώρυ δεν ξέρουμε ποιος τον ξύπνησε και ποια ώρα ακριβώς, αλλά βρέθηκε στο ίδιο μπλόκο με τον Κήλυ. Βλέποντας ότι Αμερικανοί με στολή περνούσαν από το μπλόκο, γύρισε σπίτι του έβαλε (με δυσκολία είναι η αλήθεια) μια παλιά στολή αξιωματικού που είχε και πέρασε μια χαρά. (Εδώ που τα λέμε, τι να έλεγε στον επικεφαλής λοχαγό, ότι είναι ο «σταθμάρχης της CIA»; Θα τον μπαγλάρωναν!..)
    * Στην Ουάσινγκτον, ο διευθυντής της CIA Ρ. Χελμς ήταν έξαλλος: Μα, να γίνει πραξικόπημα στην Ελλάδα και να μην το πάρουν χαμπάρι;

    Για τους στρατηγούς ήξεραν τα πάντα: «Ήμασταν πλήρως ενημερωμένοι, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια: τα κωδικά ονόματα, τους στόχους της επιχείρησης, τους επικεφαλής, τα μέσα που διέθεταν κτλ» σημείωνε ο Κήλυ.''

    Eιμαστε ενταξει τωρα 'electr' ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που παραθέτεις δεν ανατρέπουν το επιχείρημα για αμερικανοκίνητη χούντα. Τουναντίον το ενισχύουν. Υπήρχε το πράσινο φως των αμερικανών για πραξικόπημα στην Ελλάδα. Η έκπληξή τους έγκειται στο ποιοί τελικά το έκαναν. Περίμεναν τους στρατηγούς και το έκαναν οι πιό ...ικανοί συνταγματάρχες. Οι οποίοι ασφαλώς γνώριζαν τι ετοίμζαν οι στρατηγοί και ποιοί ξένοι ήσαν από πίσω.
      Γι αυτό και η επίσημη συγγνώμη δια στόματος Κλίντον. Λες να φορτώθηκαν οι ΗΠΑ κάτι τσάμπα;
      Οι αμερικανοί δίδοντας το ΟΚ για πραξικόπημα, δεν ήσαν οι ίδιοι που κατέστρωσαν το σχέδιο, αλλά οι υποτακτικοί τους στην Ελλάδα. Στρατιωτικοί και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Ούτε οι υποτακτικοί ήσαν υποχρεωμένοι να ενημερώσουν, υπό τον φόβο διαρροής, λεπτομέρειες για το πλήρες σχέδιο. Εξ ου και οι ...μικροεκπλήξεις των αμερικανών με τα μπλόκα, τις στολές κλπ.
      Εγώ, από τις μαρτυρίες τους, εισπράττω την ανακούφισή τους για την έκβαση του πραξικοπήματος και όχι την εναντίωσή τους σε αυτό.
      Βέβαια το σχέδιο για πραξικόπημα ήταν μέρος του γενικότερου ανθελληνικού σχεδίου που είχαν για τον διαμελισμό της Κύπρου. Οι χουνταίοι πραξικοπηματίες έπαιξαν πολύ καλά τον ρόλο του προδότη που είχαν αναλάβει. Και γι αυτό καταδικάστηκαν εις θάνατον για εσχάτη προδοσία.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Κιτσαρα , μαλλον δεν διαβαζετε σωστα... μπορει να υπηρχε σχεδιο Αμερικανων για ενδεχομενο κινημα αλλα αυτο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ Γ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ...αλλο ετοιμαζαν αλλα τους προλαβε η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ?

      Διαγραφή
    3. Έγραψα τι έχει αναφέρει σε οιμιλία του ο κ. Σάββας Καλεντερίδης (για τη χούντα-αμερικανούς-Κύπρος), εσάς μάλλον δεν σας αρέσουν αυτά που είπε και τα χαρακτρίζετε ως "παπαγαλισμα γελοίων αριστεριών..."

      Πρέπει να στεναχωρεθήκατε πολύ όταν έπεσε η χούντα.
      Να υποθέσω ότι είχατε ξεσκονίσει και το εκλογικό σας βιβλιάριο όταν ο Παπαδόπουλος είχε πει ότι θα διεξαχθούν εκλογές; αλλά δυστυχώς δεν προλάβατε να το χρησιμοποιήσετε.

      Διαγραφή
    4. Το τι γραψατε φαινεται και δεν χρειαζεται αναλυσεως.
      Την φθηνη ειρωνεία σας την επιστρεφω, γιατι δεν ξερετε σε ποιον μιλατε, αλλωστε ειναι και τοσο ρηχη οσο και η 'αναλυση' σας...που θα παει ομως, θα μαθετε οτι δεν περναει το ψεμμα σας πλεον.

      Διαγραφή
    5. Όσους με ειρωνεύονται, όπως εσείς, τους απαντώ με τον ίδιο τρόπο.

      Διαγραφή
  10. Και τι θα γινόταν αν έκοβαν φως/νερό/τηλέφωνο; Αυτό τι θα εμπόδιζε τον αποφασισμένο κόσμο να σπαραμείνει; Σαν να μας λες ότι στο αλβανικό μέτωπο υπήρχαν οι ανέσεις και γι αυτό μπόρεσε να γίνει η αντίσταση...
    Και για ποιά αστυνομία μιλάς; Αν κατέβουν σήμερα 100 χιλ. αποφασισμένοι πολίτες και καταλάβουν τράπεζες, εφορίες, υπουργεία, τι νομίζεις ότι μπορούν να κάνουν 5 χιλ. ΜΑΤατζήδες;
    Τους έχεις για κορόιδα με τέτοια αναλογία να παίξουν την σωματική τους ακεραιότητα για τον κάθε τσίπρα και τον κάθε κούλη; Ή νομίζεις ότι επί χούντας ήσαν πιό πολλοί, πιό εκπαιδευμένοι, πιό εξοπλισμένοι και πιό αποφασισμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρωινο εκεινο εγινε συσκεψη του τοτε Προεδρου Δημοκρατιας Γ Παπαδοπουλου, του υπουργου Εσωτερικων Κου Ζουρνατζιδη, του Υπουργου Δημοσιας Ταξεως και του αρχηγου της τοτε Αστυνομιας (μου διαφευγει το ονομα του αυτη τη στιγμη), εκει ο Ζουρνατζιδης εθεσε το θεμα να του δοθει αδεια να στειλει ενα 1-2 ελικοπτερα το πρωι με δυο διμοιριες λοκατζηδων (αοπλων) που θα κατηρχοντο με σκοινια στην αυλη του πολυτεχνειου και θα το εκκενωναν χωρις χρηση οπλων. Ο Παπαδοπουλος του το ξεκοψε κοφτα 'ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΑΕΙ' του ειπε.. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ 'ΠΟΛΥΕΧΝΕΙΟΥ'...
      Στο αλβανικο μετωπο δεν εγινε αντισταση εγινε ΠΟΛΕΜΟΣ, κατα την διαρκεια της κατοχης εγινε αντισταση αλλα κει εκει δεν λεγανε στους γερμαναραδες 'ειμαστε φιλοι σας - ειμαστε αοπλοι- μην βαρατε'...

      Διαγραφή
    2. Οι φαντάσροι των αρμάτων ήσαν ...γερμανοί; Ή Ελληνες παιδιά και αδέλφια Ελλήνων οπότε ισχύει το "αδέλφια μας φαντάροι"; Τέτοιο μπέρδεμα που έχεις στο μυαλό, τέτοια αντίληψη των πραγμάτων. Και δεν απάντησες ποιό ρόλο είχες στο Πολυτεχνείο. Σε κόβω να μην έχεις περάσει ούτε απέξω. Αλλιώς δεν θα έλεγες καν την μπαρούφα Ζουρνατζή να κατέβουν 15-20 άοπλοι ΛΟΚατζήδες με ...σχοινιά από ελικόπτερα.
      Μέσα σε ένα πλήθος αρκετών χιλιάδων εξεγερμένων, το πολύ πολύ τα χωριατόπαιδα να ...ψηνόντουσαν και να λιποτακτούσαν. Τι άλλο μπορούσαν να κάνουν;;;

      Διαγραφή
    3. @Κιτσαρας
      Οι φανταροι των αρματων ηταν οι 'φασιστες' που μας λες οτι 'σκοτωσανε τα αοπλα παιδια' ητανε οι 'δυναμεις καταστολης' της χουντας...αυτους παρακαλαγανε οι ψευτοηρωες, αν δεν το καταλαβαινεις μην ζορισεσαι γιατι μαλλον δεν το εχεις..
      Οσο για τις πολλες 'χιλιαδες' που μας λες, αραγε πως βγηκανε εξω εκεινο το βραδυ ? Θα εννοεις οτι επιτεθησαν ολοκληρες μεραρχιες 'φασιστων' για να το καταφερουν...μωραινει Κυριος ον βουλεται απωλεσαι...
      Καπου εδω τελειωνει και ο διαλογος μας γιατι βλεπω να σε διέπει η φασιστικη νοοτροπια του οτι οταν δεν εχουμε επιχειρηματα να αντιμετωπισουμε αυτα που λεει καποιος τοτε πρεπει να του επιτιθεμεθα προσωπικως για να τον κατεβασουμε στο επιπεδο μας (ανταλλαγης προσβολων-υβρεων κλπ) και να τον νικησουμε..
      Μπορεις να συνεχισεις μονος σου, σαν τελευταιο σου λεω οτι η χουντα με συνελαβε δις..αυτο ομως δεν μου επιτρεπει να γινω φανατικος και να λεω ψεμματα γιατι 'ετσι πρεπει'...αυτα μακραν εμου.

      Διαγραφή
    4. Σε συνέλαβαν γιατί; Συνέλαβαν και δίκασαν και τον Μπαλόπουλο. Για τα σάπια κρέατα και όχι για αντίσταση εναντίον τους. Τον Νικηφόρο Φωκά και βεβαίως τον ξέρουμε αλλά δεν φανταζόμασταν ότι έζησε τόσους αιώνες ώστε να βρίσκεται και στο Πολυτεχνείο!!! Νομίζεις φίλε ότι υιοθετώντας το όνομα ενός μεγάλου, δίνεις κύρος στα λεγόμενά σου;

      Διαγραφή
    5. Οπως σου ειπα και πιο πανω :
      Καπου εδω τελειωνει και ο διαλογος μας γιατι βλεπω να σε διέπει η φασιστικη νοοτροπια του οτι οταν δεν εχουμε επιχειρηματα να αντιμετωπισουμε αυτα που λεει καποιος τοτε πρεπει να του επιτιθεμεθα προσωπικως για να τον κατεβασουμε στο επιπεδο μας (ανταλλαγης προσβολων-υβρεων κλπ) και να τον νικησουμε..
      Το κυρος στα λεγομενα μου προερχεται απο τα επιχειρηματα μου και την ιστορικη αληθεια.

      Διαγραφή
  11. Η χούντα του 1967 ήταν εγχείρημα των ΗΠΑ και... άλλων κύκλων, για να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.
    Ο Παπαδόπουλος απέσυρε τη Μεραρχία και προφανώς μετά πονήρεψε και δεν δεχόταν την προδοσία της Κύπρου.
    Επειδή δεν τους έκανε τα χατήρια, δημιούργησαν το Πολυτεχνείο, όπως είχε καταγγείλει εκείνες τις ημέρες το ΚΚΕ, έφεραν τον αφελή Ιωαννίδη, ακολούθησε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και οδηγηθήκαμε στον Ατίλλα.
    Απόδειξη ότι δεν υπήρχε οργανωμένη αντίσταση, που οργάνωσε το Πολυτεχνείου, είναι το γεγονός ότι όταν ήταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το προδοτικό πραξικόπημα, οι "ήρωες" του Πολυτεχνείου ήταν στη λούφα, αφού ο ρόλος τους είχε λήξει.
    Μετά την κατάρρευση της χούντας, γίναν όλοι αντιστασιακοί.
    Φυσικά χρωστάμε απόλυτο σεβασμό σε όσους αποδεδειγμένα διώχτηκαν από τη χούντα, όπως και για τους αγνούς Έλληνες που συμμετείχαν στα σχεδιασμένα από τον Ιωαννίδη και τη CIA επεισόδια του Πολυτεχνείου.
    Όμως, αυτή η αγιοποίηση του Πολυτεχνείου, χωρίς καμία αναφορά στις πτυχές που προανέφερα, οδηγούν τον Έλληνα στο λήθαργο.
    Γι' αυτό θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια, με όποιο κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλους τους αγώνες για Πατρίδα και Δημοκρατία παρεισφρύουν προβοκάτορες. Αυτό δεν μειώνει καθόλου ούτε τον αγώνα ούτε τους αγωνιστές.

      Διαγραφή
  12. Ωραίο ξέπλυμα της Χούντας...και εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλυτερο ξεπλυμα (τι ξεπλυμα, ΔΙΚΑΙΩΣΗ θα ελεγα) το εκανε η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και μαλιστα χαλαρα..δεν εχει αναγκη η χουντα απο κανεναν αλλον οταν εχει μια προδοτικη, ανθελληνικη και βαθεια φασιστικη αριστερα που κοντευει να φτασει την Χρυση Αυγη σε θεση αξιωματικης αντιπολιτευσης...αλλα αυτη ηταν παντα η Ελληνικη αριστερα , ενας χωρος ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ οπως ευστοχα ελεγε και ο Γερος της Δημοκρατιας Γεωργιος Παπανδρεου (οχι ο βλακας ο σημερινος αλλα ο παππους του).

      Διαγραφή
    2. Έτσι μπράβο, ακριβώς η φρασεολογία της χούντας: η κακή αριστερά, ο κομμουνιστικός κίνδυνος κλπ. Ότι και να λες η Χρυσή Αυγή είναι που υμνεί τη χούντα και καθυβρίζει τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου σαν κι εσένα. Ότι συμφωνείς με το αγγλόδουλο παπατζή "Γέρο της Δημοκρατίας" δεν αμφιβάλω. Μόνο που τα ξερονήσια και οι εξορίες τελειώσανε πια. Χώνεψέ το...

      Διαγραφή
    3. Aρκει να σου θυμισω οτι ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ στον ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΟΝ δεν προκοψε τοπος με ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
      Οσο το οτι χρησιμοποιεις επακριβως το λεξιλογιο των κομμουνιστοσυμμοριτων (αγγλόδουλο παπατζή "Γέρο της Δημοκρατίας") δειχνει τις σκοτεινες ανθελληνικες και αντιδημοκρατικες σου καταβολες.
      Οσο για τα ξερονησια και τις εξοριες πως θα μπορεσεις να μας τα δικαολογησεις οτι ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ της ΧΟΥΝΤΑΣ ? Με αλλα λογια ολες οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ κυβερνησεις (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ιδιωνυμο) ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ , ΣΟΦΟΥΛΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ,ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Π.ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ, Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ , ολοι αυτοι ΕΔΙΩΚΑΝ την ΑΡΙΣΤΕΡΑ και διατηρουσαν τα νησια ως τοπους εξοριας των προδοτικων στελεχων τους. Ειναι λιγο χοντρο να προσπαθεις να μας πεισεις οτι ολοι αυτοι ηταν 'φασιστες' ενω οι κατσαπλιαδες κομμουνιστοσσυμοριτες ηταν οι 'δημοκρατικοι'...βλεπεις οι βλακες και οι αγραμματοι λιγοστεψαν και δεν εχετε πια κοινο καταλληλο για το πεισετε..
      Εκτος αν και εσυ εισαι τετοια σπιθα που πιστευεις οτι το 1944 ειχαμε απο την μια 35.000 δημοκρατες και απο την αλλη 8.500.000 'φασιστες'..τοτε η κατασταση σου ειναι ανιατος και πρεπει να αποτανθεις στον καταλληλο επιστημονικο συμβουλο (πεστον και ψυχιατρο αν θελεις..)
      ΥΓ
      Αν σε πειραζει το κομμουνιστοσυμμοριτης μαθε οτι ολες οι Δημοκρατιες του Πλανητη, ο ΟΗΕ , η Ευρωπη , ο Ερυθρος Σταυρος ετσι τους ελεγε (δεν με νοιαζει τι υπεγραψε ο Μητσοτακης με τον Φλωρακη για να συγκηβερνησουν το 1989..) και το λεγανε σωστα διοτι οι συμμοριτες ουδεποτε αγκαλιαστηκαν απο ενα τοπο, ενα χωριο, ενα νομο, ενα γεωγραφικο διαμερισμα της Ελλαδος , ουτε ειχαν βαση και δομη Στρατου παρα σε συμμοριες κλεβανε , δολοφονουσαν και κρυβοντουσαν ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ...αρα μην σε πειραζει που διατηρω την επιστημονικη τους ονομασια και οχι την ακροαριστερη...

      Διαγραφή
    4. Η Αντίσταση κατά των ναζί κατακτητών και των εγχώριων προδοτών και δοσιλόγων (η επιστημονική τους ονομασία), ήταν παλλαική και είχε εθνικό, άρα πατριωτικό και δημοκρατικό χαρακτήρα.
      Στο να πετύχει τον σκοπό της συνάβαλε η εμπειρία και η οργάνωση που διέθεταν πολλοί αγωνιστές πρώην στελέχη του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας (κατά χιλιάδες οι χωροφύλακες) που εντάχθηκαν μαζικά κυρίως στον ΕΛΑΣ αλλά και στις άλλες πατριωτικές οργανώσεις ΕΔΕΣ, 5/42 κλπ. Ελλάδα, η πρώτη χώρα που ελευθερώθηκε χάρις στις δικές της λαικές δυνάμεις. Κοντά ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!!!
      Αυτό (ο παλλαικός χαρακτήρας) ήταν που φόβισε άγγλους κλπ και μας οδήγησαν στον εμφύλιο
      Στο Βουνό υπήρχαν αγωνιστές όλων των τάξεων και από όλα τα φιλοσοφικά ή πολιτικά ρεύματα και ιδεολογίες. Λιγότεροι (είχαν μείνει 2.000 εξ αιτίας των διώξεων της προηγούμενης περιόδου) ήσαν οι κομμουνιστές/μέλη του ΚΚΕ. Ο Αρης Βελουχιώτης με δήλωση, το είχε αποκηρύξει.
      Ενα μικρό ποσοστό κομμουνιστών ανέβηκαν στο βουνό.
      Μήπως ξέρεις ποίου ήταν υπασπιστής προηγουμένως ο πρώτος επιτελάρχης του ΕΛΑΣ και υπαρχηγός τού (και αστού) Αρη Βελουχιώτη, ο συνταγματάρχης Πετροπουλάκης;
      Απάντηση γι αυτό και για πολλά άλλα στο βίντεο της ΕΡΤ https://www.youtube.com/watch?v=hojZHF7LfTc

      Διαγραφή
    5. Τι έγινε παιδιά εκεί στον Ιφογνώμων; Ενόχλησε η απάντηση και το ρίξαμε στη λογοκρισία; Δεν αντέχουμε τη διαφορετική άποψη αλλά το Πολυτεχνείο σας πείραξε...Αλλά τι να περιμένει κανείς; Επιβεβαιώνετε το αρχικό μου σχόλιο...

      Διαγραφή
  13. 300,000 Στρατος στο βουνο ? Μαλλον θα αστειευεσαι φυσικα αγαπητε ! Αν ειχαμε τοσους ανταρτες δεν θα μας εφταναν ολα τα βουνα της Ελλαδος να κρυφτουν..
    Να φανταστεις στην τελευταια και μονη μαχη που εδωσαν σαν 'στρατος' (ολες οι αλλες ηταν συμμοριτικες καταδρομες) στο Βιτσι και τον Γραμμο κατορθωσαν να συγνεντρωσουν περι τις 30-32,000 στρατο με συμμετοχη πανω απο 12000 Βουλγαρων (αρχεια ΚΚΕ) και να φαντασθεις αυτη ηταν η μεγαλυτερη και η τελευταια -μητερα των μαχων- συγκεντρωση τους.
    Αν υπηρχαν τριακοσιες χιλιαδες ανταρτες (εστω ολων των παραταξεων)δεν θα υπηρχε ουτε γερμανικο κρανος στην Ελλαδα...αλλωστε δεν υπηρχαν ουτε τοσα οπλα ουτε τοσα τροφιμα (επιμελητεια) για τετοιο τεραστιο αριθμο (που μακαρι να υπηρχε φυσικα), ουτα καν για 50,000 στρατιωτες δεν υπηρχε δυνατοτητα ... Μιλαμε για την περιοδο της κατοχης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 300.000 τουλάχιστον στην Εθνική Αντίσταση σε διάφορους ρόλους κατά των ναζί και των δοσιλόγων.
    Εκτός από τους ένοπλους του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και των άλλων πατριωτικών αντιφασιστικών οργανώσεων, υπήρξε και πλήθος άλλων οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα που με τον έναν ή άλλο τρόπο έκαναν αντίσταση ενάντια σε γερμανούς, ιταλούς, κομιτατζήδες βουλγάρους, φασίστες τσάμηδες και εγχώριους συνεργάτες τους.
    Σε όλα τα χωριά και τις πόλεις, από άκρου εις άκρον της ηπειρωτικής Ελλάδας της Κρήτης και όλων των νησιών, υπήρχε ολόκληρος οργανωμένος στρατός επιτροπών επιμελιτείας/υποστήριξης με εφόδια, πληροφορίες, επικοινωνίες κλπ των ενόπλων και της Κυβέρνησης του Βουνού.
    Το ποιός είναι φασίστας φαίνεται από τους ποιούς υποστηρίζει. Εγώ τους δημοκράτες/πατριώτες και εσύ τα καθάρματα τους χουνταίους και τπους δοσίλογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπααα, δεν ηταν 300,000 οι ανταρτες στην κατοχη, ηταν τουλαχιστον 2,300,000 εξοπλισμενοι σαν αστακοι με οτι πιο συγχρονο ειχε η τοτε εποχη, την επιμελητεια τους την ειχε αναλαβει ο ιδιος ο Σωρας και κοιμοντουσαν στα κατα τοπους τουριστικα Ξενια ενω τους μετεφεραν απο μαχη σε μαχη τα διαστημοπλοια των ΕΨΙΛΟΝ.... Ειναι να απορει κανεις με ενα τετοιο Στρατο ολοκληρο πως υπηρξε εστω και μια ωρα ΚΑΤΟΧΗΣ στην χωρα μας..οπως ειναι να απορει κανεις με κατι 'Κιτσαρες' που αμολανε απιστευτες κοτσανες και οποιν παρει ο χαρος..κριμα γιατι κατα αυτον τον τροπο ξευτιλιζουμε εκτος απο την αληθεια και την Ελληνικη αντισταση και Ιστορια.

      Διαγραφή
    2. Με 16 Μεραρχίες (11 γερμανικές, πολλές τεθωρακισμένες) οι δυνάμεις κατοχής, μας λες ότι έπρεπε να είχαν ηττηθεί σε μια ώρα.
      Κλασική περίπτωση αστράτευτου λουφαδόρου που η μόνη του επαφή με όπλο είναι από φωτογραφίες.

      Διαγραφή
  15. Βλέπω για τη λογοκρισία που μου κάνατε τσιμουδιά, ε; Σαν να μην το διαβάσατε... Και ο "Νικηφόρος Φωκάς" μια χαρά βολεύτηκε (όχι τυχαία πιστεύω). Ωραίος διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.