16/5/17

Παραιτήσεις στη Συμμαχία Πολιτών - Ψυχολογικό ράκος ο Λιλλήκας

Βαρύ είναι το κλίμα στη Συμμαχία Πολιτών μετά την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα.
Του Τάσου Χριστοδούλου
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξήγγειλε την υποψηφιότητα του το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαΐου. Σχεδόν ολόκληρη η ηγετική πυραμίδα του κόμματος απουσίαζε.
Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος, Παύλος Μυλωνάς, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Στέλιος Αμερικάνος, οι δύο εκ των τριών Αντιπροέδρων, Σίμος Αγγελίδης και Στέλιος Στυλιανού, και ο εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, τα εν λόγω πέντε άτομα θα διαβουλευθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα με αντικείμενο τις επόμενες τους κινήσεις.
Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι εντός της ομάδας αυτής δεν υπάρχει ομοφωνία αναφορικά με τις προθέσεις τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Παύλος Μυλωνάς φέρεται να είναι ο μόνος που είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί από το κόμμα.
Στέλιος Αμερικάνος και Αλέξανδρος Μιχαηλίδης φέρονται να είναι πιο διστακτικοί ενώ γίνονται σκέψεις για να παραιτηθούν από τις θέσεις του αντιπροέδρου και του εκπροσώπου Τύπου αντίστοιχα, όχι όμως και να αποχωρήσουν από το κόμμα. Το ίδιο θα πράξει κατά πάσα πιθανότητα και ο Στέλιος Στυλιανού.
Ο Σίμος Αγγελίδης είναι ο μόνος εκ των πέντε που δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ούτε από τη θέση του αντιπροέδρου ούτε από το κόμμα με πηγές να σημειώνουν ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται για κοινή υποψηφιότητα στον ενδιάμεσο.
Την ίδια ώρα ο Γιώργος Λιλλήκας μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, το πρωί της Δευτέρας 15/5, φανερά πικραμένος δήλωσε ότι τον στεναχωρεί η στάση αυτή των εν λόγω στελεχών.
Παράλληλα όμως σημείωσε ότι την σέβεται υπογραμμίζοντας με νόημα ότι σεβαστή πρέπει να γίνει κι η απόφαση της πλειοψηφίας των συλλογικών οργάνων του κόμματος, δείχνοντας έτσι την πόρτα εξόδου σε όσους έχουν αντίθετη άποψη.
tothemaonline 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.