24/5/17

Κύπριος ευρωβουλευτής Χριστοφόρου προς Μονγκερίνι: Η Τουρκία πρωταθλήτρια των γενοκτονιών εις βάρος των χριστιανών

“Κυρία Mogherini, η επιθετικότητα ενάντια στους Χριστιανούς δεν επιχειρείται μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά Επιχειρείται και σε βάρος των Ελλήνων Χριστιανών στη Κύπρο, από την προκλητική Τουρκία”
“Όταν θα συναντηθείτε ξανά, κ. Mogherini, με τον Τούρκο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, οφείλετε να του τονίσετε ότι κατέστρεψαν τη Χριστιανική Κληρονομιά της Κύπρου και λεηλάτησαν τους θρησκευτικούς μας θησαυρούς στα κατεχόμενα.”  
“Προτείνω να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό Ταμείο Επαναπατρισμού, των κλαπέντων θρησκευτικών θησαυρών, στη Κύπρο και στη Μέση Ανατολή.”

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση του θέματος για τη Κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, ανέφερε τα κάτωθι
”Η κατάσταση των Χριστιανών στη μέση Ανατολή είναι εφιαλτική. Είναι η σύγχρονη τραγωδία του Χριστιανισμού. Το Χριστιανικό στοιχείο εξαφανίζεται εξαιτίας των διωγμών και των σφαγιασμών που υφίστανται, οι Χριστιανοί.
Σήμερα στον 21ον αιώνα ο Χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζει μία πραγματική Γενοκτονία. Οι Χριστιανοί στην Μέση Ανατολή δεν έχουν πολλές επιλογές. Είτε υποχρεώνονται στην άτακτη φυγή, είτε υποχρεώνονται να γίνουν Μουσουλμάνοι, είτε οδηγούνται στη βαρβαρότητα του θανάτου και της εξαφάνισης.
Ο Χριστιανισμός στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει με πλήρη αφανισμό και δεν μπορούμε να φαντασθούμε την Μέση Ανατολή χωρίς Χριστιανούς.
Η τραγική κατάληξη του Χριστιανισμού, μέσα από τους διωγμούς, αναδεικνύεται εύγλωττα μέσα από την τραγική εικόνα των στοιχείων. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή ανέρχονταν στο 25% του πληθυσμού και σήμερα συρρικνώθηκαν δραματικά στο 5%.”
Απευθυνόμενος στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κ. Federica Mogherini, ο Ευρωβουλευτής τόνισε.
“Φυσικά πρέπει να επισημάνουμε ότι πρωταθλήτρια των γενοκτονιών σε βάρος του Χριστιανισμού είναι η Τουρκία η οποία είναι υπεύθυνη για τις Γενοκτονίες των Χριστιανών του Πόντου, των Αρμενίων και διαχρονικά των Ελλήνων.”
Συνεχίζοντας αναφερόμενος στην κ. Mogherini,
“Κυρία Mogherini, οι απειλές ενάντια των Χριστιανών δεν υφίστανται μόνο στην Μέση Ανατολή. Η Τουρκία μέχρι σήμερα συνεχίζει να απειλεί και να τρομοκρατεί τους Χριστιανούς Έλληνες της Κύπρου και ευρύτερα τον Ελληνισμό.”
“Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, κ. Mogherini, όταν θα ξανασυναντηθείτε με τον Τούρκο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τον κ. Celik, να θυμηθείτε να του τονίσετε ότι ο κατοχικός Τουρκικός Στρατός και η Τουρκία, στη Κύπρο κατέστρεψε όλους τους Χριστιανικούς ναούς και τα Θρησκευτικά Μνημεία και λεηλάτησαν τους Χριστιανικούς θρησκευτικούς Θησαυρούς. Ακόμη να του τονίσετε ότι είναι απαράδεκτο να ασκεί επιθετική και τρομοκρατική πολιτική στους Χριστιανούς της Περιοχής.”
Μάλιστα ο Ευρωβουλευτής προέβην σε εισήγηση προς στην κ Mogherini, για να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό Ταμείο για στήριξη της προσπάθειας επαναπατρισμού των κλαπέντων Χριστιανικών Θρησκευτικών Θησαυρών τόσο από τη Κύπρο όσο και από τη Μέση Ανατολή.
Τελειώνοντας ο Ευρωβουλευτής τόνισε:
“Σήμερα δεν αρκεί να εκφράζουμε απλά την ανησυχία μας , αλλά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να προστατεύσουμε τον Χριστιανισμό, από τους διώκτες του, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και σε κάθε σημείο του πλανήτη μας.
Για να το πετύχουμε πρέπει να σταθούμε ανυποχώρητοι σε αρχές χωρίς να επιδεικνύουμε ανοχή σε κανένα, που επιχειρεί να πλήξει τους Χριστιανούς και τον Χριστιανισμό.”

Δείτε εδώ το βίντεο
https://www.facebook.com/ChristoforouLefteris/videos/1679764535385800/

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.