11/5/17

Τουρκία: Δεν υποχωρούμε για τα συμφέροντά μας στην Κύπρο

Τελείως ανυπόστατοι χαρακτηρίζονται οι ισχυρισμοί ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Κύπρο, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χιουσείν Μουφτούογλου.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με άρθρο στην εφημερίδα «Cyprus Mail» για το φυσικό αέριο, ο Μουφτούογλου ανέφερε ότι οι λανθασμένες εκτιμήσεις του τουρκικού Τύπου, που βασίζεται σε προϊόντα φαντασίας, είναι μάταιες.

Statement of the Spokesperson on certain statements in an article published in the “Cyprus Mail” newspaperhttp://www.mfa.gov.tr/sc_24_-10-may%c4%b1s-2017_-statement-of-the-spokesperson-of-the-ministry-of-foreign-affairs_-ambassador-h%c3%bcseyin-m%c3%bcft%c3%bco%c4%9flu-in-response-to-a-question-regarding-certain-statements-in-an-article-published-in-the-_cyprus-mail_-newspaper.en.mfa 
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει την τουρκική θέση ότι «η διοίκηση της νότιας Κύπρου συνεχίζει μονομερώς τις δραστηριότητες για εξόρυξη υδρογονανθράκων αγνοώντας τα πραγματικά δικαιώματα των Τ/Κ επί των υδρογονανθράκων του νησιού».
Ο Χιουσείν Μουφτούογλου αναφέρεται σε δημοσίευμα της αγγλόφωνης Ε/κ εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο τον Ιανουάριο του 2015 ο τότε Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε μυστική συνάντηση στο Νταβός με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έπειτα από διαμεσολάβηση του τότε Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.
Σε εκείνη τη συνάντηση η Τουρκία υποχώρησε από τη θέση της ότι «οι έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της αποτελεί αιτία πολέμου» και έδωσε το πράσινο φως για έρευνες της ε/κ πλευράς και στο 6ο οικόπεδο που η Τουρκία θεωρεί ότι μέρος του ανήκει.
Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Πώς να υποχωρήσουν, αφού δεν βρίσκεται κανείς να τούς αναγκάσει γι αυτό, προς αιώνιο αίσχος το λεγομένων "πολιτισμένων και δημοκρατικών λαών", ειδικά των Ευρωπαίων "εταίρων", καθ' ότι κράτος-μέλος τής ΕΕ είναι και η Κυπριακή Δημοκρατία.
    Κατά τ' άλλα, τούς τρόμαξε η παρ' ολίγον επικράτηση τής Λε Πεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.