18/5/17

Δημοσκόπηση για τις Προεδρικές στην Κύπρο: Θρίλερ ο δεύτερος γύρος με υποψήφιους Αναστασιάδη-Νικόλα

Γιώργος Πλουτάρχου
Άπλετο φως στις προθέσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Φεβρουάριου ρίχνει νέα μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER, που διενήργησε το Γραφείο Ερευνών και Δημοσκοπήσεων IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
H δημοσκόπηση Μαΐου του REPORTER, σε συνέχεια της ανάλογης δημοσκόπησης που δημοσιεύσαμε τον περασμένο Απρίλιο, έρχεται να επιβεβαιώσει την μεγάλη δυναμική των Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου, προδιαθέτοντας για μια εκλογική αναμέτρηση θρίλερ την δεύτερη Κυριακή, αν και εφόσον οι συγκεκριμένοι δύο είναι που θα βρεθούν αντιμέτωποι. 
Σύμφωνα με το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης, η μεταξύ τους ψαλίδα κλείνει και βρίσκεται μόλις στην μία ποσοστιαία μονάδα υπέρ του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκριτικά με το 3% το οποίο τον χώριζε από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ τον περασμένο Απρίλιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μεσολάβησε στο μεταξύ, τόσο η επίσημη εξαγγελία υποψηφιότητας από τον Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και η επίσημη υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από την ΕΔΕΚ και το Κίνημα Αλληλεγγύη, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κατά πόσο θα είναι ή όχι υποψήφιος.
 
Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, το οποίο ως γνωστό βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης και κατάληξης στον υποψήφιο που θα υποστηρίξει, εμφανίζει μεν μια ελαφριά άνοδο στους πιθανούς συνδυασμούς πρώτης και δεύτερης Κυριακής, ωστόσο σε κανένα δεν πέρνα στον δεύτερο γύρο. Ενώ ακόμα και αν ο υποψήφιος του κόμματος περάσει στη δεύτερη Κυριακή, δείχνει να χάνει απ’ όλους τους πιθανούς ανθυποψήφιους του.
 
Τονίζεται βεβαίως πως ειδικά αναφορικά με το ΑΚΕΛ, τα όσα καταγράφει η δημοσκόπηση βρίσκονται υπό το πρίσμα του θολού σκηνικού που εξακολουθεί να υφίσταται σε σχέση με τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει, και είναι αναμενόμενο με τη λήψη των τελικών του αποφάσεων ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική.  
 
Ιδιαίτερη αξία στην παρούσα χρονική στιγμή, όσον αφορά το ΑΚΕΛ, είναι το εύρημα που αφορά στον υποψήφιο που οι ψηφοφόροι του θεωρούν πως θα πρέπει να υποστηρίξει το κόμμα τους, με σχεδόν τρεις στους δέκα να… ψηφίζουν Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή.
.
 
d1
 
d2
 
d3
 
d4
 
d5
 
d6
 
d7
 
d8
 
d9
 
d10
 
d11
 
d12
 
d13
 
d14
 
d15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.