18/5/17

Ερντογάν σε Τραμπ: Θα «απαντήσουμε» σε κάθε επίθεση Κούρδων χωρίς να ρωτήσουμε κανένα

Η εκδοχή της Τουρκίας για το θέμα

Αυτή είναι η εκδοχή που μεταφέρουν τουρκικά ΜΜΕ για τη συζήτηση που είχαν σχετικά με τους Κούρδους οι δύο πρόεδροι
Την εκδοχή ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι σε περίπτωση που δεχθεί οποιουδήποτε είδους επίθεση από τους Κούρδους της Συρίας θα αντεπιτεθεί «χωρίς να ρωτήσει κανένα» μεταφέρουν την Πέμπτη τα τουρκικά ΜΜΕ.
«Τους ξεκαθαρίσαμε: αν υπάρξει οποιουδήποτε είδους επίθεση από το YPG και το PYD κατά της Τουρκίας, θα εφαρμόσουμε τους κανόνες εμπλοκής χωρίς να ρωτήσουμε κανένα» φέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, να είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος ενημερώνοντάς τους για όσα είπαν με τον Αμερικανό ομόλογό του για το θέμα.

Ο Ερντογάν φέρεται να είπε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει τις αποφάσεις τους σχετικά με την επιχείρηση στη Ράκκα στην οποία η Τουρκία δεν θα συμμετέχει δεδομένου της εμπλοκής των Κούρδων του YPG.

«Τους είπαμε ότι δεν θεωρούμε υγιή τη συνεργασία σας με μια τρομοκρατική ομάδα στη Ράκκα» σύμπληρωσε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Τούρκος πρόεδρος αν και προέβλεψε ότι «θα μας χτυπήσουν την πόρτα για το θέμα της Συρίας».

Η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει το YPG ως κάτι διαφορετικό από το ΡΚΚ -  που αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση - θεωρώντας ότι αποτελεί πολύτιμο εταίρο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.