18/5/17

Μόνο δέκα λεπτά θα έχει ο Τραμπ αν η Β. Κορέα εκτοξεύσει πύραυλο - Οι ειδικοί προειδοποιούν

Μίνα Αγγελίνη
Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα για το πώς θα αντιδράσει -  «Ένας πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Ουάσινγκτον σε 30 έως 39 λεπτά, το Σαν Φρανσίσκο σε 30 με 34 λεπτά, τη Σεούλ σε έξι λεπτά και το Τόκιο σε δέκα με έντεκα λεπτά», αναφέρουν οι επιστήμονες αεροδιαστημικής
Μόλις δέκα λεπτά έχει στη διάθεσή του ο Ντόναλντ Τραμπ για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτοξεύσει πύραυλο με πυρηνικά με στόχο τις ΗΠΑ.  
Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα για τα αντίποινα της Ουάσινγκτον από τη στιγμή που ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ Κιμ Γιονγκ Ουν πατήσει το κουμπί εκτοξεύοντας πύραυλο με πυρηνικά. 

Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ μέσα σε μισή ώρα, επισημαίνουν οι ειδικοί και προσθέτουν: «Ένας πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Ουάσινγκτον σε 30 έως 39 λεπτά, το Σαν Φρανσίσκο σε 30 με 34 λεπτά, τη Σεούλ σε έξι λεπτά και το Τόκιο σε δέκα με έντεκα λεπτά», όπως αναφέρουν οι επιστήμονες αεροδιαστημικής. 

«Οι πύραυλοι που διαθέτει το οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι προς το παρόν σε θέση να ταξιδέψουν σε απόσταση 5.500 μιλίων που απαιτούνται για να φτάσουν τις ΗΠΑ», αναφέρει η βρετανική «Daily Mail», επικαλούμενοι τους ειδικούς.  

Τα όπλα της Πιονγιάνγκ αναπτύσσονται ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τους κορυφαίους Αμερικανούς επιστήμονες, Ντέιβιντ Ράιτ και Μάρκους Σίλει, οι οποίοι θεωρούν ότι: «Τα χρονοδιαγράμματα είναι σύντομα. Ακόμη και για τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, υπάρχουν πολλά βήματα που μεσολαβούν για να γίνει αντιληπτή η ανίχνευση της εκτόξευσης γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως θα έχει μόλις δέκα λεπτά για να αποφασίσει την επόμενη κίνηση της Ουάσινγκτον».

Η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν που δείχνει ότι μπορεί να πλήξει την ηπειρωτική χώρα.

Οι ανησυχητικές αυτές εκτιμήσεις των ειδικών έρχονται λίγα 24ωρα μετά την εκτόξευση πυραύλου «Hwasong-12» (το βράδυ της Κυριακής) από την Πιονγιάνγκ. Ο πύραυλος έφτασε σε απόσταση 489 μιλίων (787 χιλιομέτρων) και σε ύψος 1312 μιλίων (2.111 χλμ).

«Η πυραυλική δοκιμή της Κυριακής αντιπροσωπεύει ένα επίπεδο επιδόσεων που δεν είχαμε δει ποτέ από βορειοκορεατικό πύραυλο», ανέφερε ο Τζον Σίλινγκ, ειδικός στον τομέα της αεροδιαστημικής και εξηγεί τον συλλογισμό του: «Ο πύραυλος της Κυριακής εκτοξεύτηκε σκοπίμως στην υψηλότερη γωνία για να αποφύγει να πλήξει τις γειτονικές χώρες. Παρ' όλα αυτά, το εκτιμώμενο μέγιστο βεληνεκές ήταν 2.500 μίλια (4.000 χιλιόμετρα), σχεδόν η μισή απόσταση που απαιτείται (5.500 χιλιόμετρα) για να μπορέσει να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ (8.851 χλμ)».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Χαν Μιν-Κου δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι η δοκιμή της Κυριακής ήταν «επιτυχής».

Ερωτηθείς εάν το πρόγραμμα πυραύλων της Βόρειας Κορέας αναπτύσσεται ταχύτερα από ό,τι ανέμενε είπε ο Νότος, είπε: «Ναι».   
 Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. Εδώ βλέπουμε την προσπάθεια των δημοσιογράφων με την ευλογία των πολιτικών, να τρομοκρατήσουν τον λαό για την βόρεια Κορέα.
    Ο πύραυλος χρειάζεται σύστημα καθοδήγησης επίγειο ή από αεροπλάνο ή δορυφόρο. Η βόρεια Κορέα δεν έχει τέτοιο σύστημα για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Πως θα κάνει επίθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμια σχεση, ακομα και οι "αρχαιοι" πυραυλοι των ΗΠΑ και ΕΣΣΔ της δεκαετιας του 50-60 με τους ηλεκτροαναλογικα γυροσκοπια ειχαν ακριβεια 100 μετρων στα 1000 χιλιομετρα που ειναι μηδαμινη για ενα πυρηνικο πληγμα, ενα ψηφιακο γυροσκοπιο (που υπαρχουν αρκετα στην μαυρη αγορα για να προμηθευτει η ΒΚ) ειναι πιο ακριβες και κανει αχρηστους τους λογους που αναφερεις..

      Διαγραφή
    2. Σιγά τώρα ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν να πάει και να χρησιμοποιήσει «σύστημα καθοδήγησης» επίγειο ή από αεροπλάνο ή δορυφόρο ή και από το Internet, για να μπορεί - ο πάσας ένας Ερδογάνης - να πηγαίνει και να του «κόβει» το Φατσομπούκι, την Wikipedia και το Pornhub... χαχαχα!

      Όπως λένε οι ειδικοί, τα πράγματα μπορεί να είναι και πιο απλά από όσο φανταζόμεθα· ο συλλογισμός σας εδώ, μου φέρνει στο νου την αστεία ιστορία της ΝΑΣΑ, που ξόδεψαν - λέει - εκατομμύρια δολάρια για να μελετήσουν ειδικό στυλό διαρκείας, που θα επέτρεπε στους αμερικανούς αστροναύτες, όντες ανάποδα μέσα στο διαστημόπλοιο, να μπορούν να γράφουν χωρίς διακοπές μελάνης στη γραφή τους, ενώ αντιστοίχως οι σοβιετικοί κοσμοναύτες χρησιμοποιούσαν - για την ίδια δουλειά - απλό φτηνό μολύβι Φάμπερ® Νο. 2 του εμπορίου...

      Η σχετική βιβλιογραφία λέει ότι η «αδρανειακή καθοδήγηση» (π.χ. των Βορειο-Κορεατικών πυραύλων, κατά δήλωσίν τους... χαχαχα!), ευνοείται περισσότερο (όπως π.χ. για την «αρχική καθοδήγηση» και «επανείσοδο» στρατηγικών βλημάτων), διότι ως μη εξαρτώμενη από κάποιο εξωτερικό σήμα, δεν μπορεί να δεχθεί παρεμβολές [3]. Wikipedia ... και αυτό γιατί;

      Αντιγράφω από χρήσιμο σχόλιο (Φυσικός 18/05/2017 @ 14:03) της πηγής (Πρώτο Θέμα):

      Ναι, είναι αλήθεια. Οι βαλιστικοί πύραυλοι βγαίνουν εκτός ατμόσφαιρας, διαγράφουν μία παραβολική τροχιά και πέφτουν κατακόρυφα στο στόχο. Συνεπώς δεν περιορίζονται από τις τριβές με τον αέρα (που αναπτύσονται εντός της ατμόσφαιρας) και αναπτύσουν τεράστιες ταχύτητες.

      οΟο

      Δεν είναι τυχαίο που η Ρωσία - εδώ και καιρό - αντιτάσσεται έντονα στο σχέδιο των ΗΠΑ, να τοποθετούν στοιχεία πυραυλικής άμυνας (*) όχι μόνο π.χ. επάνω σε κάθε πλεούμενο (π.χ. USS Stethem, USS McCampbell κ.ά.) στην εν λόγω περιοχή (Βόρεια Κορέα) αλλά και αλλού, ώστε να προστατευθούν (οι ΗΠΑ) από τα λεγόμενα «αδίστακτα κράτη», όπως είναι το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η «Ανατολική» Ευρώπη κλπ.

      οΟο

      [3] "Missile Guidance and Control Systems" by George M. Siouris (νυν Σύμβουλος Αερο-Ηλεκτρονικής & Οπλικών Συστημάτων και πρώην επίκουρος καθηγητής του «Τεχνολογικού Ινστιτούτου Πολεμικής Αεροπορίας» / Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Wright-Patterson AFB, ΟΗ 45433, USA).

      (*) «Αμυντικό Σύστημα Aegis», που είναι σε θέση να παρακολουθεί - ταυτόχρονα - 100 πυραύλους του εχθρού.

      Διαγραφή
  2. Ειστε βεβαιοι οτι μπορει να περασει τον ειρηνικο ο πυραυλος του Κιμ? Αυτα ολα ειναι αρλουμπες. Και γιατι αλλωστε να το κανει? πιο πολυ τον ενδιαφερει να "φινλανδοποιησει" τη Ν. Κορεα με την απειλη χρησις. Δεν μας χε ... οι Αμερικανοι. Πανε φυρι-φυρι να βαλουν φωτια στο κοσμο. Τα βαμπιρ φαινεται δεν ζουν χωρις αιμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.