25/5/17

Μαζική εμφάνιση Ισραηλινών κομάντος στο Τρόοδος - Νέο μήνυμα του Τελ Αβίβ προς Άγκυρα

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται παρουσία ανδρών των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων του Ισραηλινού στρατού (Israeli Defence Forces) στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή την φορά ο αριθμός τους είναι αρκούντως μεγαλύτερος και η παρουσία "διαφημίζεται" περισσότερο από κάθε άλλη φορά, για ευνόητους πολιτικο-διπλωματικούς λόγους

Περίπου 400 Ισραηλινοί κομάντος θα "σαρώνουν" το Τρόοδος το επταήμερο 7 με 14 Ιουνίου, καθώς θα διεξάγεται η μέχρι στιγμής μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ κι ενώ η Άγκυρα δηλώνει την πρόθεσή της να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης ένεκα των ενεργειακών σχεδιασμών της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα του Ισραήλ και αερειωθούμενα μαχητικά αεροσκάφη. Εξάλλου, στην άσκηση θα λάβουν μέρος και δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, με αιχμή του δόρατος τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρεήσεων. 




Για τη συνέχεια NewsIt

12 σχόλια:

  1. Όλοι αυτοί θα περπατήσουν, θα καταγράψουν και θα σχεδιάσουν ... για να είναι έτοιμοι όταν χρειαστεί να επιχειρήσουν στο ίδιο μέρος σε πραγματικές συνθήκες όταν χρειαστεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγραψες ! Αυτό εκαναν επί δεκαετιες οι Αγγλοι "περιπατητές" και "παρατηρητές πτηνών" σε ΒΔ σύνορα μας, Κρήτη και νησιά.

      Διαγραφή
  2. Παρακαλω ας μου εξηγησει καποιος γιατι η Κυπρος ιδιως την εποχη της οικονομικης ευμαριας της,δεν αγορασε μερικα αεροπλάνα,πλοια,τανκς κλπ. γράφοντας στα παπαρ@@## της τις τουρκικες αντιρρησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το ..."αερειωθούμενα" μαχητικά αεροσκάφη όλα τα λεφτά του άρθρου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hand Picked και αυτή η είδηση!
    Για να χαρούμε.
    Ε ρε μυαλά που τα φορούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τέτοιοι στόχοι δεν είναι ούτε οι μάχες οπισθοφυλακής για το Κυπριακό, όπου συχνότατα η ανάγκη μετατρέπεται σε φιλοτιμία, ούτε η ευρωπαϊκή ένταξη, η οποία στην ουσία της δεν είναι παρά η μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας."
    Π. Κονδύλης, Γεωπολιτικές παράμετροι ενός Ελληνο- Τουρκικού πολέμου...
    Μυαλό δεν βάζομε, συνεχίζομε τις "συνασκήσεις" και τις ... αναθέσεις αμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καχυποψία χολή ζήλεια όλοι μας φταίνε όλοι μας υποβλέπουν και όλοι βοηθάνε εμάς για να βοηθήσουν τελικά κατ' ουσίαν εαυτούς και τους τούρκους. Ε δεν μας μένει παρά στεντορεία τη φωνή να αλαλάξωμεν το ηρωικόν (dog day afternoon...Al Pacino) When I'm being ****ed, I like to get kissed a lot...:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για να μην ξεχνιομαστε. ο τουρκος ειναι ο φυσικος συμμαχος των ισραηλινων.Τωρα αν εσεις θελετε να πανηγυριζετε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ioannes I understand you would like to be kissed a lot. Especially by Israeli coomandos. But why should it be on Mount Troodos?
    You can enjoy it in Tel Aviv, or Haifa, or on the Golan Hights, if you prefer the hights.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι βέβαιος πως αν γίνει τίποτα οι Ισραηλινοί θα προστρέξουν να σκοτωθούν ωστε εμείς να πίνουμε φραπέδες σχολιάζοντας την επίδοσή τους...

    Δυστυχώς απο την ίδρυση αυτού του ρημαδοκράτους - Δουκάτου ο Ελληνικός λαός έχει γαλουχηθεί με την "πατριωτική" ιδέα πως μόνο αν έχει νταβαντζή θα είναι ασφαλής. Και το NewsIt τηρεί τέτοιες πατριωτικές παραδόσεις με ευλάβεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.