18/5/17

«Σε λίγα χρόνια ο μέσος Ρουμάνος θα είναι πλουσιότερος του μέσου Έλληνα»

Σύντομα κάποιες από τις βαλκανικές χώρες θα μας ξεπεράσουν σε κατά κεφαλήν εισόδημα. Από την Ρουμανία και την Πολωνία, έως την Ουγγαρία και την Βουλγαρία, οι οικονομίες αναπτύσσονται με ρυθμούς 3%,4% και 5%, συγκλίνοντας ολοένα και περισσότερο με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, όταν εμείς συνεχώς αποκλίνουμε.
Τα λόγια είναι του καθηγητή Οικονομικών στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγου, που εξηγεί γιατί τα επόμενα χρόνια η ΝΑ Ευρώπη θα υπερκεράσει την Ελλάδα.
Σχολιάζει τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης καταγράφουν την πιο ισχυρή ανάπτυξη, και εξηγεί τον τρόπο που αυτές πέτυχαν να συγκρατήσουν το δημόσιο χρέος τους σε επίπεδα 30% και 40%. Εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να δούμε ένα μεταναστευτικό ρεύμα Ελλήνων επιστημόνων και εργαζομένων προς τις πιο ανεπτυγμένες από τις χώρες της γειτονιάς μας, ενώ κάνει ειδική μνεία στα επιτεύγματα της Ρουμανίας. Χώρα όπου ο βιομηχανικός τομέας συνεισφέρει με… 41% στο ΑΕΠ, έναντι 25,6% του μέσου ευρωπαϊκού όρου.


Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. ... το ίδιο όπως οι κινέζοι και οι ινδοί !!! Που η βιομηχανία συμβάλλει παραπάνω...Χαρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. i roumania paragei kai aftokinita (dacia, ford) kai auto parts (delphi, lear) kai elikoptera kai isos aeroplana kai na min to gnorizo... ti kathigitis tis plakas einai aftos...

      Διαγραφή
  2. και φυσικα οι Ελληνες πολιτικοι ακομη πλουσιοτεροι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.