16/5/17

Γιατί η Αλβανία είναι ένα Κράτος Ναυάγιο


Adam Garrie, TheDuran, 15-5-17

Ενώ η προσοχή πολλών είναι στραμμένη στην πολιτική κατάσταση των Σκοπίων, που επιδεινώθηκε με ξένες επεμβάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν την «πλατφόρμα των Τιράνων», η οποία θα κατέστρεφε την ενότητα του κράτους της ΠΓΔΜ*, η εσωτερική κατάσταση στην ίδια την Αλβανία μπορεί σύντομα να θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα στην περιοχή. 
Διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Αλβανία συνεχίζονται επί μήνες καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης και άλλες πολιτικά δρώσες δυνάμεις καλούν τον πρωθυπουργό ΄Εντι Ράμα να παραιτηθεί πριν τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου 2017. Πολλοί ζητούν τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των εκλογών, έχοντας χάσει κάθε εμπιστοσύνη στη δημοκρατία.

Η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, όπου οι δηλούμενοι Αλβανοί δημοκράτες δεν πιστεύουν πλέον ότι η πατρίδα τους είναι μια χώρα δημοκρατική. Αντικειμενικοί παρατηρητές προειδοποιούσαν γι’ αυτό από χρόνια.
Μπορεί να πει κανείς ότι το «τζίνι» (δαιμόνιο) έχει βγει τελείως από το μπουκάλι, όταν και η νεοφιλελεύθερη Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς αναγνωρίζει ότι το μισό του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος της Αλβανίας προέρχεται από την καλλιέργεια και την πώληση ναρκωτικών.

Η γυμνή πραγματικότητα είναι ότι η Αλβανία είναι ένα   ναρκω-κράτος, στημένο πάνω σ’ ένα κράτος-μαφία, όπου το εμπόριο ναρκωτικών, το εμπόριο (ανθρωπίνων)οργάνων, το εμπόριο όπλων, το εμπόριο ανθρώπων και η απροσχημάτιστη  διαφθορά είναι οι κατευθύνουσες επιχειρηματικές δυνάμεις, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα.
 Το γεγονός ότι αυτό το φτωχό, τσακισμένο κράτος έχει ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες, απειλώντας να προσαρτήσει γειτονικά κράτη, αποσπώντας τμήματα της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, της Ελλάδος και του Μαυροβουνίου, δεν είναι μόνο παράνομο και ανεύθυνο αλλά επίσης βαθειά ανησυχητικό.
Πολλοί στην Αλβανία διεκδικούν απροκάλυπτα μια «Μεγαλύτερη Αλβανία» που θα ενσωματώσει τμήματα της εδαφικής κυριαρχίας των προαναφερθέντων εθνών. Και αυτό όταν οι Αλβανοί ηγέτες δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε το κράτος εντός των σημερινών του συνόρων.
Μια μακρά έκθεση αμερικανικού ειδικού ιστολογίου εναντίον της διαφθοράς, επικαλούμενη σειρά Δυτικών κυρίως πηγών, επισημαίνει ότι η διαφθορά απαντάται σε σχεδόν κάθε επίπεδο του αλβανικού κράτους, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικών επιχειρηματικών συναλλαγών.
Η Ε.Ε, τελεί σε σύγχυση γι’ αυτή τη κατάσταση. Η διεφθαρμένη μαφιόζικη ελίτ της Αλβανίας είναι αταλάντευτα υπέρ της Ε Ε και ενθουσιώδες μέλος του ΝΑΤΟ. Ορισμένοι ρεαλιστές στην Ε Ε διακρίνουν ότι τα αποκρουστικά επίπεδα διαφθοράς της Αλβανίας αποτελούν καταστροφική απειλή, οικονομική και από την άποψη της ασφάλειας. Πιο ανησυχητικό είναι όμως ότι πολλοί αξιωματούχοι της Ε Ε προτιμούν να κοιτάζουν αλλού, ή να ψεύδονται για την οικτρή κατάσταση, προκειμένου να συνεχίσουν να επαναλαμβάνουν το αφήγημα ότι η Αλβανία είναι μελλοντικό μέλος της Ε Ε.
Ενώ η ίδια η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση είναι βαθειά διεφθαρμένη, της Αλβανίας η διαφθορά είναι περισσότερο «παλαιάς σχολής», υπό την έννοια ότι μιλάει το χρήμα και όταν δεν μιλάει το χρήμα, τον λόγο έχουν οι σφαίρες.
Οι τρομοκράτες παραγγελιοδόχοι της Αλβανίας και οι βίαιοι σχισματικοί απειλούν να κατακερματίσουν την ΠΓΔΜ και να παραβιάσουν την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας. Όταν ξέρει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την ίδια τη χώρα τους, τότε αντιλαμβάνεται ποια προοπτική δημιουργούν. Και η προοπτική αυτή είναι πολύ απειλητική.

*Σημ. Μτφ.: Το ορθό ΠΓΔΜ έχει αντικαταστήσει στη μετάφραση το «Μακεδονία» που προτίμησε – για προφανείς λόγους- ο αρθρογράφος.

Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού


23 σχόλια:

  1. Ενταξει οταν απλα κανεις copy paste την αντιπολιτευση τοτε ολα θα σου φανουν μαυρα. Αλλα δεν ειναι καθολου ετσι. Η αντιπολιτευση απλα ξερει οτι θα χασει και προσπαθει να παρει οσα πιο πολλα γινεται πριν την εκλογες μπας και σωθει ο αρχηγος της απο την Αμερικανικη Δικαιοσυνη που παει να υλοποιηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σάββα. Τι συμβαίνει με τους Έλληνες που συλλαμβανονται στην Αλβανία με την κατηγορία της κατασκοπείας; Δεύτερη σύλληψη σε λιγότερο από 1 εβδομάδα. Συγνώμη που σχολιάζω σε αυτό το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας συνελήφθη για παράνομη διακίνησh χρημάτων αν εννοείς αυτό.
      Οι ΣΥΧΑΝΕΛ θωράκισαν τις αλβανικές τράπεζες με ελληνικές καταθέσεις πριν τα capital controls.

      Διαγραφή
    2. Εεεε λογικο δεν ειναι οταν εχεις 15 χιλιαδες ευρω σε μετρητα και προσπαθεις να τα βγαλεις απο την χωρα να συλληφθεις απο την αστυνομια. Και δεν εχει καθολου να κανει με τρομοκρατια των Ελληνων στην Αλβανια γιατι κατι τετοια γελοια ακουγονται απο διαφορους που θελουν να δημιουργησουν αρνητικο κλιμα.

      Διαγραφή
    3. Ari beqo degjo ktu. Καταρχήν Κατέβα από το άλογο, άσε την μαγκιά και το ειρωνικό στυλ στην άκρη. Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη, δες που βρίσκεται η χώρα στον κόσμο και μετά αναρωτήσου γιατί και πως. Η φτώχεια γεννάει εθνικισμό, και στην χώρα σου ο εθνικισμός είναι διάχυτος.
      Στο δια ταύτα τώρα, καταρχην γελοία είναι αυτά που γράφεις εσύ. Και επειδή εδώ μιλάς με έναν που ζει στη Αλβανία, στο ελληνικό χωριό Πλάκα, κοντά στους Άγιους Σαράντα σε 1 εβδομάδα έγιναν 10 διαρρήξεις, πριν κάτι μέρες όλα αυτά. Όλως τυχαίως τέτοιες διαρρήξεις συμβαίνουν μόνο σε ελληνικά χωριά, και άριστα ενορχηστρωμενες από τις μυστικές υπηρεσίες.
      Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα κατέβασαν και έκαψαν για 5 φορά σε λίγους μήνες, την ελληνική σημαία από τα γραφεία της Ομονοιας στους Άγιους Σαράντα.Για να μην σου θυμίσω τα γεγονότα πριν κάτι μήνες στην Χειμαρα. Οπότε ναι υπάρχει τρομοκρατία όσον αφορά την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.
      Ρε φίλε εδώ δεν χαθήκαμε επί εποχή χότζα, θα χαθούμε τώρα; Πάρτο χαμπάρι, οι Έλληνες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Τα φιλιά μου στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου που κρατάει Θερμοπύλες.

      Διαγραφή
    4. Το αν ειναι ενορχηστρωμενες απο τις μυστικες υπηρεσιες ειναι η μεγαλυτερη βλακεια που εχω ακουσει. Οι μυστικες υπηρεσιες δεν ασχολουνται με διαρρηξεις αλλα με αλλα πραγματα. Και αν θες να ξερεις σε καθε πολη και χωριο της ΑΛβανιας γινονται καθημερινα διαρρηξεις. Στην πολη μου τον Αυλωνα καθε χρονο γινονται εκατονταδες. Οποτε αστοχη παρατηρηση. Και την ΑΛβανικη σημαια που δεν τολμαει Αλβανος να την βγαλει στην Ελλαδα γιατι κοντευει να παει φυλακη που το πας? Η μηπως μονο εσεις εχετε δικαιωμα? Λαθος το ενα λαθος και το αλλο, αλλα εμεις τουλαχιστον δεν παμε στα Γιαννενα να υψωσουμε την σημαια μας οπως κανετε εσεις με την δηθεν σημαια της Βορειου Ηπειρου με τις εθνικιστικες οργανωσεις σαςτυπου ΣΦΕΒΑ κλπ ανενοχλητοι μεσα στην Αλβανια. Καταλαβες?

      Και οσο για την χωρα μου εγω ξερω πολυ καλα που βρισκεται, αλλα εσυ ξερεις που βρισκεται η Ελλαδα σου? Εμεις αυτην την ατυχια ειχαμε και αργησαμε να εχουμε δημοκρατια. Εσεις που και με δημοκρατια και παλι σκατα τα κανατε ποιος σας φταιει? Και οσο για εθνικισμους, στην Ελλαδα εχει τοσο εθνικισμο που βαλατε ενα Ναζιστικο Κομμα στην Βουλη οποτε αστα αυτα.

      Διαγραφή
    5. Ρε Beqo τι συγκρίνεις; Οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι μετανάστες. Οι Έλληνες στην Αλβανία είναι υπήκοοι της και επίσημως ως αναγνωρισμενη εθνική μειονότητα από την χώρα σου. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Έχεις διαβάσει για τα δικαιώματα των αναγνωρισμενων μειονοτήτων?
      Στην αλβανική βουλή ΌΛΑ τα κόμματα έχουν τον εθνικισμό στην ατζέντα τους, από τους ακροδεξιούς του Pdiu μέχρι τον πρωθυπουργό σου.
      Θα μας κάνεις και μαθήματα δημοκρατίας, ποιος η Αλβανία. Κοίτα να βάλεις ρεύμα και νερό σε πολλά μέρη της χώρας σου και μετά πούλα εθνικισμό

      Διαγραφή
    6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΝΟΜΟ οτι μπορει Ελληνας να αναρτα εθνικιστικες σημαιες που δειχνουν την νοτια Αλβανια προσαρτημενα στην Ελλαδα οπως κανουν πολλες Ελληνικες οργανωσεις που δραστηριοποιουνται στην Αλβανια. Καταλαβες? Δεν μιλαμε για δικαιωματα της μειονοτητας αλλα για προκλησεις που γινονται κατα καιρους.

      Και κατα την γνωμη σου αν εγω τολμησω και βγαλω την Αλβανικη σημαια στην Ελλαδα θα πρεπει να παω φυλακη? Μετα θεωρεις τον εαυτο σου Δημοκρατη? Αυτο ακριβως δειχνει τον φασισμο σας.

      Και δες πως θα βγαλετε απο την ακραια φτωχια εναν στους τρεις Ελληνες που δεν εχει στην κυριολεξια να φαει και μετα ελα κριτικαρε την Αλβανια η οποια βγηκε απο τον Κομμουνισμο ετσι οπως βγηκε ενω εσεις μας πουλουσατε μουρη τοσα χρονια και τελικα τα κανατε σαν μη πω τι...

      Διαγραφή
    7. Σε πονάει φίλε μου η ελληνική σημαία, είτε της ΒΟΡΕΊΟΥ ΗΠΕΊΡΟΥ με τον δικέφαλο είτε η επίσημη σημαία της Ελλάδος. Στα γραφεία της Ομονοιας που καίνε εθνικια σαν και εσένα κάθε εβδομάδα, είναι αναρτήσμενη η επίσημη σημαία.

      Όσοι και να πεινάνε στην Ελλάδα, Αλβανία δεν έγινε ακόμα.

      Πήγαινε ψήφισε τον μισό Έλληνα μισό Αλβανό πρωθυπουργό σου τωρα. Τσαο

      Διαγραφή
    8. Χαχαχα εμενα δεν με ποναει καθολου, θα ελεγα μου την δινει στα νευρα. Να δω πως θα ενιωθες αν βαζαμε την σημαια της δηθεν Μεγαλης Αλβανιας στα Γιαννενα, πως θα σου φαινοταν.

      Και την Σημαια στα γραφεια της Ομονοιας στην Χιμαρα εγω δεν συμφωνω να την καινε αλλα οταν κανεις προκλησεις να περιμενεις τετοιες πραξεις.

      Και πιστεψε με δεν μενδιαφερει καθολου απο που κραταει η σκουφια του Πρωθυπουργου μου εφοσον κανει καλα την δουλεια του. Τσαααοοο

      Διαγραφή
    9. Cid Gid,
      ο Έντι Ράμα δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα του (Ανέτα Κολέκα το γένος Νούσι) είναι Αλβανίδα, από το χωριό Βούνο της Χιμάρας. Οι οικογένειες Κολέκα και Νούσι είναι αλβανικές χριστιανορθόδοξες οικογένειες με απότερη καταγωγή από τη Μιρντίτα της κεντρικής Αλβανίας. Ο πατέρας Ράμα είναι Βλάχος από το Δυρράχιο.

      Διαγραφή
    10. Ο θείος Κολεκας, από το Βουνό της χειμαρας δυστυχώς ήταν Έλληνας. Λέω δυστυχώς γιατί πρόδωσε τον ελληνισμό και έγινε Τσιράκι του Χότζα. Το Βουνό και όλα τα χωριά της Χειμαρας ήταν Ελληνικά, και όπως γνωρίζεις όταν ήρθε ο Χότζα δεν ψήφισαν στις "ςκλογες". Και για αυτό το λόγο τους μαύρισε την υπόψη και ακόμα τους την μαυρίζετε εσείς οι Αλβανοί. Έχει ο καιρός γύρισματα

      Διαγραφή
    11. Cid Gid,
      Η Ανέτα Κολέκα το γένος Νούσι είναι Αλβανίδα, από το χωριό Βούνο της Χιμάρας (και όχι Χειμάρρας). Οι οικογένειες Κολέκα και Νούσι είναι αλβανικές χριστιανορθόδοξες οικογένειες με απότερη καταγωγή από τη Μιρντίτα της κεντρικής Αλβανίας.

      Διαγραφή
  3. ...Ενώ η ιδια η Ε.Ε. είναι βαθεια διεφθαρμενη ,της Αλβανιας η διαφθορα είναι περισσοτερο παλαιας σχολης.....
    Εξσυγχρονιστε βρε γειτονες την διαφθορα στα προτυπα της Ε.Ε.,εν αναγκη να σας στειλουμε τους δικους μας καθηγητές,οποτε κανενα πρόβλημα.
    Τα παντα είναι θεμα προσαρμογης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)
      Έτσι. Ιερή αποστολή μας να εκσυγχρονίσουμε και εξευρωπαϊσουμε όλα τα Βαλκάνια ωστε να γίνουν σαν τα μούτρα μας :)
      Μας ξέφυγε η Τουρκία δυστυχώς αλλά όλοι οι άλλοι είναι στον σωστό δρόμο ...

      Διαγραφή
  4. Αλβανικές συμμορίες τρομοκρατούν ξανά χωριά της Βόρειας Ηπείρου

    Ναρκωτικά, τραμπουκισμοί και πλιάτσικο. Αυτή ήταν και θα είναι η δουλειά των Αλβανών. Αυτό το ναρκω-μόρφωμα δεν έχει δουλειά στην ΕΕ, ουδέ καν στον πολιτισμένο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ μονοδιαστατη και φασιστική η άποψη σου. Μάλλον θα έπρεπε να είχαμε πάρει την άδεια σας για να υπάρχουμε στον κόσμο τούτο. Θα το έχουμε υπόψη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φασίστας, Αλβανέ, είναι όποιος εξοντώνει ανυπεράσπιστες μειονότητες, τρομοκρατεί κι ακόμη σκοτώνει ανθρώπους, απλώς και μόνον διότι μιλούν την μητρική των γλώσσα!

      Ήλθες λαθρομετανάστης στην Ελλάδα, βρήκες ψωμί κι έφαγες, πήγες σε ελληνικό σχολείο, που πληρώνουν Έλληνες φορολογούμενοι κι έχει το θράσος να μιλάς κι από πάνω.

      Διαγραφή
    2. Είσαι τελείως άσχετος αλλά τι άλλο να περιμένεις από κάποιον σαν του λόγου σου.

      Κανείς δεν τους τρομοκρατεί. Εάν εσύ θεωρείς κάποιες διαρρήξεις από τις πολλές που γίνονται στην Αλβανία στοχευμενη επίθεση στην μειονότητα τότε τι να πω.

      Όσο για εμένα, εγώ δεν χρωστάω τίποτα στην Ελλάδα. Και ούτε θα με κομπλεξαρεις με αυτά που λες. Ευτυχώς έχω φύγει από την Ελλάδα σου και μάλιστα είμαι χίλιες φορές καλύτερα στον τόπο μου. Εσύ κάτσε Ελλάδα να πληρώνεις χαράτσια.

      Διαγραφή
    3. Γνωστή είναι η αναίδεια και η αχαριστία τής φάρας σου, αλλά δεν μάς λες τίποτε επί τής ουσίας, διότι τι να πεις;

      Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τής Ν. Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο-Κρήτης, όπου κρατούνται μόνο βαρυποινίτες, υπάρχουν τρεις πτέρυγες:
      α) Μία για Έλληνες
      β) Μία για αλλοδαπούς, πλην Αλβανών και
      γ) Μία για Αλβανούς

      Εγώ θα πληρώσω χαράτσια και ό,τι άλλο χρειαστεί για την πατρίδα μου, αλλά δεν θα καταντήσω ποτέ να ζω σ' ένα ξεφτιλισμένο ναρκω-κράτος, που κατασκεύασαν οι Ιταλοί για τούς δικούς των σκοπούς.

      Αν αληθεύει, διότι τίποτε δεν είναι σίγουρο όταν έχεις να κάνεις με Αλβανό, το μόνο καλό είναι ότι έφυγες. Ελπίζω γρήγορα ν' ακολουθήσουν κι άλλοι, αν και όσοι έφυγαν από την Ελλάδα λόγω κρίσης, ξαναγύρισαν λέγοντας ότι στην Αλβανία είναι ακόμη χειρότερα.

      Διαγραφή
    4. Ζητάς από εμένα σεβασμό όταν δεχομαι από εσάς μόνο φασισμό και ρατσισμό?

      Το να μου δείχνεις πτέρυγες φυλακισμένων δεν μου λέει τίποτα. Εγώ δεν έχω καμία ευθύνη για τους εγκληματίες συμπατριώτες μου και ούτε αποδέχομαι την ιδέα της συλλογικής ευθύνης.

      Ρε ποιοι νομίζετε πως είστε? Βάλε το στο μυαλό σου καλά. Εγώ αναγνωρίζω όσους με βοήθησαν στη ζωή μου. Από τους Έλληνες δεν πήρα καμία βοήθεια και όλα τα κατάφερα μόνος μου. Εσύ συνέχισε να απαιτείς σεβασμό όταν εσύ και οι συμπατριώτες σου είστε οι πρώτοι που επιδυκνειεται φασισμό και ρατσισμό προς εμάς εδώ και 25 χρόνια. Μάλλον ζεις στην Lala Land.

      Διαγραφή
    5. Και όσο για το κράτος μου. Τουλάχιστον το δικό μου είναι αυτό που είναι και συνεχώς Καλυτερεύει. Όσο για τα ναρκωτικά, μην ξεχνάς πως σε κάθε Αλβανικό κύκλωμα υπάρχουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι που συνεργάζονται. Οπότε δεν είμαστε οι μόνοι.

      Διαγραφή
    6. Ari Beqo kai λοιποί αλβανιαρηδες. Αυτό έγινε μόλις εχθές. http://omonoia-deeem.org/epikerotita/simea-mas-tha-kimatizi-panta-eki-pou-epitrepi-o-nomos-ke-kardies-mas/
      Οπότε μην μας μιλάς για τρομοκρατία. Πρακτορακια στυλ Βελιου είναι γνωστοί σε όλους και ποιος είναι ο ρόλος τους. Και σου υπενθυμίζω ξανά, οι Έλληνες είναι εκεί ως αναγνωρισμενη ελληνική μειονότητα. Έχει το δικαίωμα στην μειονότητα να έχουμε την σημαία αναρτήσμενη. Και δεν είναι καθόλου το ίδιο να βγάζεις αλβανική σημαία στα Γιάννενα. Δεν πήγαμε στα Τίρανα και δηλώσαμε σημαία λεβέντη μου αλλά στα ελληνικά μέρη που γεννήθηκαν οι παππούδες πριν καν σας ιδρύσουν το κράτος σας, αυτοί που σας το ίδρυσαν. Εντάξει φασιστακια;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.