23/5/17

Αναβαθμθίζουν το "Ερτζάν" στα κατεχόμενα - Επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων

Το "Ερτζάν" γίνεται Heathrow - Έργο Εκατοντάδων εκατομμυρίων

Έργο εκατομμυρίων που σκοπό έχει να μετατρέψει το "Ερτζάν" σε ένα «παγκόσμιας εμβέλειας αεροδρόμιο», σε στυλ Heathrow, με σύστημα αυτόματης παράδοσης αποσκευών και οικολογικό τερματικό, βρίσκεται στα σκαριά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας cyprustodayonline, η συνέχιση του έργου αυτού έγινε εφικτή μετά την υπερπήδηση «νομοθετικής» διαμάχης που αφορούσε στην κατασκευή διαδρόμου προσγείωσης.
Πρόκειται για ένα έργο ύψους 300 εκατ. ευρώ. Ο "υπεύθυνος" του αεροδρομίου, Serhat Özçelik, είπε στην εν λόγω ιστοσελίδα πως είχε προκύψει ζήτημα 'απαλλοτρίωσης' της γης καθώς εταιρεία «κατείχε μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι γης στο οποίο θα γινόταν η κατασκευή του διαδρόμου».

Πλέον οι κατοχικές αρχές είναι σε θέση να επιταχύνουν το έργο τους κατασκευάζοντας ένα αεροδιάδρομο 3,200 μέτρων το οποίο θα ‘χωρά’ Boeing 777 και Airbus A340.

Πάντως, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το 2013 ταξίδευαν από το Ερτζάν 2,4 εκατ. επιβάτες το χρόνο. Πλέον, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, οι επιβάτες αγγίζουν τα 4 εκατ. τον χρόνο.

Ο Özçelik σχολίασε μάλιστα ότι πρόκειται για την πιο σημαντική επένδυση του ψευδοκράτους ενώ χαρακτήρισε το νέο τερματικό ως “state-of-the-art". Πρόσθεσε πως θα παρέχει την ίδια τεχνολογία με αυτήν του τερματικού 5 του Heathrow και πως θα είναι... φιλικό προς το περιβάλλον.

Σκοπό είναι να αισθάνονται οι επιβάτες «εμπιστοσύνη στην ‘ΤΔΒΚ’», είπε στη συνέχεια.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια με το τελευταίο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο τερματικό, το κτίριο, δρόμους για ταξί και πάρκινγκ αυτοκινήτων.
SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.