19/5/17

Ο Τούρκος Πρεσβευτής στα Τίρανα αντιμετωπίζει την Αλβανία ως τουρκικό προτεκτοράτο

Ο Τούρκος Πρεσβευτής στην Αλβανία, Χινταγιέτ Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι το δίκτυο των «γκιουλενιστών» στην Αλβανία είναι εξαιρετικά οργανωμένο και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να το εξαρθρώσει.
Το ύφος του Τούρκου Πρεσβευτή μάλιστα είναι σαν η Αλβανία να πρόκειται για τουρκική επαρχία ή έστω τουρκικό προτεκτοράτο, εις το οποίο το τουρκικό καθεστώς έχει απόλυτη εξουσία δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Μιλώντας ο Τούρκος Πρεσβευτής στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «ΑΝΑΤΟΛΗ», επεσήμανε ότι η Αλβανία βρίσκεται στην κορυφή των χωρών όπου η οργάνωση FETO είναι πολύ καλά οργανωμένη.
Να σημειωθεί ότι οργάνωση με το όνομα FETO δεν υπάρχει, είναι ένα όνομα που εφηύρε το τουρκικό κράτος για να αποκαλεί το υποτιθέμενο τρομοκρατικό δίκτυο των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Τούρκος Πρεσβευτής στην ίδια συνέντευξη επεσήμανε ότι η «ραχοκοκαλιά» της FETO στην Αλβανία είναι τα σχολεία της.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η οργάνωση του Γκιουλέν στην Αλβανία έχει δύο εκδοτικούς οίκους, εμπορικό επιμελητήριο, εμπορικές υπηρεσίες, ειδησεογραφική ιστοσελίδα, λογαριασμούς κοινωνικών μέσων δικτύωσης που κάνουν προπαγάνδα, έχουν θρησκευτικά ιδρύματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Για τη συνέχεια Tribune

1 σχόλιο:

  1. Αφού είναι τουρκικό προτεκτοράτο, ως τι να την αντιμετωπίσει; Η Αλβανία ήταν και είναι η ουρά τής Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.