18/5/17

«Βρε αν δεν είχαμε τη διχόνοια, που μας βάζουν και τρωγόμαστε, θα μεγαλουργούσαμε!»

του Σουλεϊμάν αλ Κανουνί
Ούτε θυμάμαι πόσες φορές, από τα σχολικά μου χρόνια ήδη, άκουσα ή διάβασα την παραπάνω καραμέλα. Από την ιστορία των πόλεων-κρατών του 5ου αιώνα π. Χ. μέχρι τη ρωμαϊκή κατάκτηση του 146 π. Χ. κι από την κόντρα ενωτικών και ανθενωτικών τον 15ο αιώνα, προ της κατάλυσης της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους και σήμερα, πάντα θα βρεθεί κάποιος να επισημάνει πως ο ελληνισμός συχνότατα πλήττεται από την «ασθένεια της φυλής», το διχασμό, που ακυρώνει κάθε προσπάθεια ακμής του έθνους και που, αν βρισκόταν κάποιος τρόπος ( ή όπως υπονοείται συχνά κάποιος ηγέτης-Μεσσίας) να υπερκεραστεί αυτή η φοβερή Διχόνοια, η δολερή, που βαστάει σκήπτρο και το δίνει χαμογελώντας στον καθένα, όπως λέει στον «Ύμνο» του ο εθνικός Σολωμός, η ελληνική φυλή θα μεγαλουργούσε, δεδομένου ότι είναι πασών των άλλων ανωτέρα.
Φυσικά, δεν κομίζω γλαύκας ες Αθήνας, ούτε έκανα καμία φοβερή ανακάλυψη. Αφορμή γι’ αυτές τις λίγες σκέψεις, στάθηκε ένας διαδικτυακός διάλογος προ ολίγων ημερών, όπου ο συνομιλητής μου κάποια στιγμή, επεσήμανε σαν αυτονόητη και δεδομένη αλήθεια, τους «κακούς ξένους» που ως γνωστόν, «μας βάζουν και τρωγόμαστε για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους».

Για τη συνέχεια Paratiritirio

5 σχόλια:

  1. 《 ...η Ιστορία των τελευταίων διακοσίων τουλάχιστον ετών αποδεικνύει πως, όσες φορές το άφησαν ελεύθερο να κάνει του κεφαλιού του, τα σκάτωσε με τεράστια επιτυχία.》

    Μια από τις ίδιες αποδομιστικές ηλιθιότητες που βγαίνουν σαν μανιτάρια τα τελευταία είκοσι χρόνια κυρίως. Σημειώστε την λέξη 《τουλάχιστον》και ότι προσφέρει και λύση 《 όσες φορές το άφησαν ελεύθερο》...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι ξένοι μας είχαν βάλει τοποτηρητές της Ιταλίας εμείς όμως αποφασίσαμε να σκοτωθούμε μεταξύ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι μπούρδα νομίζει ο καθείς ότι ικανοποιεί τις φαντασιώσεις του, αυτές τις μπούρδες γράφει. Η αλήθεια είναι -προς το παρόν τουλάχιστον- ότι κάθε λαός το ίδια περίπου σκέφτεται. Ότι του φταίνε οι άλλοι. Άλλωστε ο κάθε ο μπουρδογράφος με τον ίδιο πάνω - κάτω τρόπο λειτουργεί ότι του φταίνε οι άλλοι. Χαρακτηριστική άλλωστε -καραμπινάτη- περίπτωση όπου ο κάθε αρθρογράφος (μπουρδο- αρθρογράφος δηλαδή) γράφει ως αυτός να είναι ο μόνος ανυπαίτιος για όλα τα κακά που έχουν όλοι οι άλλοι.

    ΥΓ.: Συγνώμη για το απόλυτο περί μπουρδολογίας αλλά αν δεν θιχτεί με παρόμοια επιτέλους ευθύτητα και αμεσότητα το φαινόμενο μυαλό δεν πρόκειται να βάλει κανένας νέος υποψήφιος υπεράνθρωπος του Νίτσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε είχαν χαρίσει στον στρατάρχη Βίσμαρκ μία ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Όταν αργότερα τον ρώτησαν να τους πει την άποψή του ο "σιδερένιος" καγκελάριος απάντησε: Αν αυτό το έθνος (δηλ. το Ελληνικό) στις κρισιμότερες στιγμές της ιστορίας του δεν επιδιδόταν σε εμφυλίους πολέμους, θα είχε κατακτήσει τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι σημαντικό να επισημαίνονται τα λάθη ,οι παραλείψεις και οι ανοησίες των Ελλήνων αλλά πιο σημαντικό να αποβάλλουμε το Γραικυλισμό. Επιτέλους αγαπήστε τη Ρωμηοσύνη και αποβάλλετε τον καταστροφικό εκδυτικισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.