25/5/17

Θερίζοντας την ανευθυνότητα

15.01.2013
Φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης γυρίζει τα βράδια με Καλάσνικοφ και πυροβολεί εναντίον αντίπαλων πολιτικών κομμάτων. Ούτε ότι στην Κουμουνδούρου χαράσσονται επιχειρησιακά σχέδια για εμπρησμούς σπιτιών όπου διαμένουν συγγενείς πολιτικών αντιπάλων. Είναι σίγουρο όμως ότι κάποια από τα άγουρα μυαλά, που απεραντολογούν εκείθεν του ΣΥΡΙΖΑ, πίστεψαν τον κ. Λαφαζάνη ότι ζούμε υπό γερμανική κατοχή κι αποφάσισαν να φυτέψουν μερικές σφαίρες στο γραφείο του εγχώριου Κουίσλινγκ. Κατά τον ίδιο τρόπο, άλλα αγράμματα παιδιά είναι σίγουρα ότι ζούμε σε χούντα και αποφάσισαν να αντισταθούν δυναμικά, όπως το δημοκρατικό καθήκον επιτάσσει. Οταν ακούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ότι ζούμε σε κατοχή ή χούντα, την οποία στηρίζουν «γερμανοτσολιάδες», «πράκτορες», «χαφιέδες», «μπάτσοι», «δημοσιογράφοι», δεν χρειάζονται και πολλά για να περάσουν στην «αντίσταση». Το μυαλό θα τους εμποδίσει ή η δημοκρατική τους παιδεία;
Το καλύτερο που μπορεί να προσάψει κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα της τρομοκρατίας είναι η ανευθυνότητα. Οταν σπέρνεις ανιστόρητους παραλληλισμούς για τους πολιτικούς σου αντιπάλους κάποιοι θα περάσουν στις πράξεις. Οταν κηρύσσεις ότι ζούμε σε κατοχή, κάποιοι θα θέλουν να γίνουν Αρης Βελουχιώτης. Οταν πιπιλίζεις τα μυαλά των νέων περί νέας «χούντας», κάποιοι θα φανταστούν τον εαυτό τους ως νέο Αλέκο Παναγούλη. Πώς το τραγουδούσε ο Κώστας Χατζής; «Πρέπει να μάθεις και να σέβεσαι τις λέξεις (...) αν τις προδώσεις ξαφνικά / οι λέξεις γίνονται καρφιά / οι λέξεις γίνονται καρφιά και σε τρυπάνε». Ακριβώς έτσι...

Για τη συνέχεια Kathimerini




39 σχόλια:

  1. Το καλλιτερο είναι η ανευθυνοτητα,το χειροτερο τι ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Ευτυχώς γλύτωσε ο άνθρωπος. Και έτσι αποφύγαμε ο συντάκτης του άρθρου να βρει ευκαιρία να γράψει το "ο αποθανών διδικαίωται".

    Άλλο η καταδικαστέα τρομοκρατική ενέργεια και άλλο τα πεπραγμένα του κ. Παπαδήμιου και οι επιπτώσεις τους. Αυτά εν καιρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν συμψηφιζεις την τρομοκρατική ενέργεια με τα πεπραγμενα του θύματος πρέπει να το ψάξεις ιδίως άπαξ καπ είσαι καθηγητης

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΣ:
    Τό νά παίρνουν οἱ ἄνθρωποι τόν νόμο στά χέρια τους, χωρίς δίκες, συνοπτικά, τό διδάσκονται πρῶτα ἀπό τά ΜΜΕ.
    Δεύτερον τό νά παίρνουν οἱ ἄνθρωποι τόν νόμο στά χέρια τους, χωρίς δίκες, συνοπτικά, τό διδάσκονται ἀπό τό ὅτι τό σύστημα εἶναι κλειστό ὡς πρός κάποιες ἀδικεῖες καί κάποιους προνομιούχους, πού παρουσιάζονται νόμιμοι μέ σκανδαλώδεις ρυθμίσεις ὑπέρ τους. Ἐκεῖ ὅπου ὁ νόμος ισχύει γιά ὅλους, σχεδόν ἔστω, ἐξ ἴσου, τά πράγματα δέν εκτροχιάζονται.
    Τρίτον, τό νά παίρνουν οἱ ἄνθρωποι τόν νόμο στά χέρια τους, χωρίς δίκες, συνοπτικά, τό διδάσκονται ἀπό τό ὅτι κάθε δικλείδα ἀσφαλείας τῆς δικαστικῆς προστασίας, ὑπονομεύεται συστηματικά καί ἄνωθεν.....: ἀντί ἐφ-αρμογῆς του νόμου, ἐκτέλεσις τοῦ νόμου! -καί κυριολεκτικά ἐκτέλεσις ἀδικουμένων ἀνθρώπων, πού δικαιώνονται, ἄν δικαιωθοῦν, μετά θάνατον.
    Καί ὅλα αὐτά ὡστόσο, δέν θά προκαλοῦσαν τυφλή βία ἀπό τίς σκέψεις μεμονωμένων σχετικά ἀνθρώπων, ἐάν δέν προωθεῖτο παντοῦ ὁ ἀτομοκεντρισμός καί ἡ ἀντίχριστη ἀθεΐα ἤ ἡ ἀντίθεη θρησκευτικότητα πρός ψευδεῖς θεούς. Θά συνεκροτεῖτο τότε πολιτικο-κοινωνικός τρόπος ὑγιεστέρας ἀντιστάσεως καί ἠπιωτέρας ἀντιδράσεως.
    Ἀλλά ποιός ἀκούει; Ὅλοι βιάζονται νά ἔχουν ἐδῶ καί τώρα ὅ,τι ἐπιδιώκουν. Συνετά λόγια θά ἀκούσουν; Οὔτε τήν ὑπομονή νά τά ἀκούσουν δέν ἔχουν, καί πολύ λιγώτερο, τήν ὑπομονή νά τά ἀφομοιώσουν. Βρίσκουν ποῦ φταῖνε οἱ ... ἄλλοι, καί αὐτό εἶναι ὅλο! Τέρμα ἡ σκέψη, ἡ περίσκεψη, ἡ νηφαλιότητα, ἡ συγκρότηση τοῦ εἶναι πρός διαμόρφωση ζυγισμένης προσωπικῆς θελήσεως γιά ἀντιμετώπιση ἀκραίων ἤ ἀσυνείδητων συμπεριφορῶν "ὑπερανθρώπων".
    ΥΓ. Τό νά μήν παίρνουν οἱ ἀνθρωποι τόν νόμο στά χέρια τους, σίγουρα δέν τό διδάχθηκαν , οὔτε ἀπό Κυβερνήσεις πού νομοθετοῦν βιάζοντας ἤθη, τρόπους ὀρθοδόξου χριστιναικῆς ζωῆς, μορφές κοινοτικῆς ἤ οἰκογενειακῆς κοινωνικῆς καί οίκονομικῆς ὀργανώσεως, οὔτε ἀπό τήν Ἀκαδημία Ἀθηνῶν, πού καί ἄν λέγῃ κάτι, δέν φθάνει ὁ λόγος της, σχεδόν πουθενά στήν κοινωνία μας (εὐθύνῃ ΜΜΕ καί πολιτικῶν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσχετα το τι έπραξε ή τι του καταλογίζεται ότι έχει πράξει θεωρώ όλες τις ενέργειες που προσπαθούν να αφαιρέσουν μια ζωή καταδικαστέες.Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.Όλα τα άλλα είναι απλά για να κάνουμε συζήτηση.Πρώτη προτεραιότητα του Έλληνα πολίτη είναι να σέβεται του νόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλο ενα αποτυχημένο τρομοκρατικό χτύπημα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς οπως ολα δείχνουν σε μηνα που είχαμε και αποτυχημένη ληστεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο παλι απο την ίδια οργάνωση.Αναληψη είχαμε ; .Εντυπωση προκαλεί όμως η επιτυχία της μη ανιχνεύσεως της εκρηκτικής ύλης απο τις ελληνικες αρχές στο δέμα βόμβα ενώ οι γερμανικές στο Σόιμπλε επέτυχαν την ανίχνευση.
    Η νεα γενιά του ευρωπαϊκού νότου που της στέρησαν τη ζωη πιστεύω οτι θα βγάλει πολλές προσωπικότητες στο αντάρτικο πόλεων την επόμενη περίοδο.Το γράφει και η ίδια η γερμανική Zeit στην αντίστοιχη είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν χρησιμοποιήθηκε μαύρη πυρίτιδα (κοινώς μπαρούτι) που είναι το πιό πιθανό, ΔΕΝ χρειάζεται ηλεκτρικός/ηλεκτρονικός πυροδοτικός μηχανισμός με μπαταρίες, καλώδια και πυροκροτητή. Διότι αυτά ανιχνεύονται.
      Αρκεί κατά το άνοιγμα του φακέλου να τριφτεί ένα σπίρτο επάνω στο υλικό που το ανάβει, για να γίνει το μπάμ.

      Διαγραφή
    2. Αυτα μαθαίνετε στα σεμινάρια του ΕΠΑΜ;

      Διαγραφή
    3. Αυτά τα μαθαίνεις στον στρατό όταν τύχει να κάνεις εκπαίδευση για Ανορθόδοξο Πόλεμο...
      Οταν μεγαλώσεις και πας στρατό μπορεί να σου κάτσει κι εσένα...

      Διαγραφή
    4. Στον στρατό σας είπαν ότι μαθαίνετε να το διαδιδετε ή μήπως δεν έχεις παει ακομη εσυ;

      Διαγραφή
    5. Στο youTube υπάρχουν βίντεο για το πώς κατασκευάζεται μέχρι και ατομική βόμβα.
      Αφού πρώτα δεις πώς να φτιάχνεις την κρέμα σου, μετά ρίξε και μια ματιά σε πιό αντρικά βίντεο.
      Σε κόβω να μην ξέρεις να βράσεις ούτε νερό!

      Διαγραφή
    6. Στην αρχή λες ότι τα μαθαίνεις στο στρατό, μετα λες ότι το είδες στο YouTube. Ή λες ψέματα ή είσαι ένας καθυστερημενος που παρακολουθεί στο Ίντερνετ βιντεακια σχετικά που παει να πει ότι δεν έχεις και ιδιαίτερη ζωη πλην ΕΠΑΜ. Το ότι ξέρεις απο κρέμα το φαντάστηκα γιατί μάλλον σε κόβω για ειδικό στη ζαχαροπλαστικη

      Διαγραφή
    7. Οι μεγάλοι τα μάθαμε στο στρατό πριν το γιουτιούμπ. Αντε πάνε πιές το μίλκο σου τώρα και κάτσε να δεις κανα βίντεο να ζήσεις την εικονική σου πραγματικότητα...
      χαχαχαχα!!!

      Διαγραφή
    8. Σας αφήνει το ΕΠΑΜ να καταναλώνετε δυτικά προϊόντα; Δεν το ξερα. Οπως κ να χει πανε φτιάξε καναν κουραμπιε. Και που σαι, κατ εικόνα σου!

      Διαγραφή
  8. Τρομοκρατικη επίθεση πατατες γιαχνί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ρητορική του μίσους και της αφέλειας, οδηγεί στην τρομοκρατία.
    Οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ρητορικής του μίσους, από τη μια στρώνουν το χαλί στους δανειστές για το 4ο και φαρμακερό μνημόνιο 63 ετών παρακαλώ, και από την άλλη οπλίζουν το χέρι των άλλων χρήσιμων ηλίθιων.
    Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και του αποτελέσματος.
    Ποιος μας έφερε το μνημόνιο των 63 ετών;
    Εκείνοι που κατηγορούσαν τους άλλους για γερμανοτσολιάδες, προδότες και άλλες τέτοιες αθλιότητες.
    Συνεχίστε την καταστροφή της πατρίδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σάββα, το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο είναι συνέχεια του πρώτου και του δεύτερου.
      Το ίδιο θα είχε κάνει και η ΝΔ εάν ήταν τώρα στα πράγματα. Οταν ο Γεωργιάδης είπε "φέρτε μου να υπογράφω μνημόνια και με τα δύο χέρια", έγινε αντιπρόεδρός της!
      Επομένως, όποιος και να είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα υπογράφει μνημόνια μέχρι να σβύσει ο ήλιος.
      Εκτός και εάν είναι πατριωτική/δημοκρατική έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε και την θέλουμε στο ΕΠΑΜ...

      Διαγραφή
    2. Κιτσάρα
      να κάνουμε διάλογο για να κερδίζουμε τίποτα, όχι για να καταβαίνουμε κάθε μέρα και πιο κάτω.
      Και ποιος σου είπε ότι οι πρώτοι που υπέγραψαν τα μνημόνια, δεν δέχτηκαν ανάλογες πιέσεις με τους τωρινούς;
      Υπάρχει μια διαφορά όμως.
      Οι τωρινοί έλεγαν τους άλλους γερμανοτσολιάδες και προδότες όταν υπέγραφαν, ενώ τώρα που υπογράφουν αυτοί, λένε τέτοιες δικαιολογίες σαν κι αυτή που λες κι εσύ ότι φταίνε οι άλλοι και ότι "το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο είναι συνέχεια του πρώτου και του δεύτερου."
      Αυτά είναι πολιτικές ανοησίες.
      Η Ελλάδα μπορύσε να βγει και θα έβγαινε από τα μνημόνια το 2015, αν δεν ήταν οι πολιτικοί υπονομευτές και προβοκάτορες, συνεπικουρούμενοι από τους χρήσιμους ηλίθιους, αγανακτισμένους, τρολλ, αντιμνημονιακούς κλπ.
      Είναι δύσκολο να το αποδεχτούν όσοι παρασύρθηκαν και έρριξαν νερό στο μύλο των υπονομευτών της πατρίδας.
      Γιατί για να παραδεχτεί κανείς το λάθος, χρειάζεται γεναιότητα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ μαζί σου στο ότι ΟΛΟΙ είναι δοσίλογοι και γερμανοτσολιάδες...

      Διαγραφή
    4. Ευτυχώς που υπάρχει το πατριωτικό ΕΠΑΜ. Κούνια που σας κουναγε

      Διαγραφή
    5. Η θέση του ΕΠΑΜ για Παπαδήμο και τρομοκρατία στο
      https://www.youtube.com/watch?v=iKhp_hbCESk&t=28s

      Διαγραφή
  10. Αν κάποιοι αγαπούσαν την πατρίδα, και εννοώ, πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι και πολίτες δεν θα υπήρχε Παπαδήμος και η ανάγκη του. Η άσκηση τυφλής βίας ειναι κατακριτέα στην περίπτωση μας όμως, δηλώνει την έλλειψη δικαιοσύνης και θεσμών. Έπονται χειρότερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί που έβαλαν την βόμβα δεν είναι "λαός" αλλά αυτόκλητοι υπερασπιστές του ατομικοί τρομοκράτες οι ενέργειες των οποίων είναι 100% αναποτελεσματικές "να ρίξουν το σύστημα". Οταν ο λαός θελήσει να λύσει το πρόβλημα δεν θα το κάνει εκδικητικά με στρακαστρούκες αλλά συντεταγμένα με καθόλα νόμιμα ειδικά δικαστήρια και με ό,τι ήθελε προκύψει. Αγχόνη; Τυφεκισμός; Ισόβια καταναγκαστικά; Κοινωνική εργασία;
    Προσωπικά είμαι υπέρ της τελευταίας μορφής ποινής. Τον Παπαδήμο και όλους τους μνημονιακούς να σκουπίζουν δρόμους, πλατείες, ακτές, νοσοκομεία κλπ με μισθό 400 ευρώ τον μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτιμω τα 400 ευρω να τα παρουν ανεργοι και όχι αυτοι που εχουν καταληστεψει την χωρα και τα εχουν κρυψει στις εξωχωριες.

      Διαγραφή
    2. Η πατριωτική/δημοκρατική κυβέρνηση που θα έχει διαγράψει και το εξωτερικό χρέος και θα έχει χαρίσει τα χρέη των νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ, με εθνικό νόμισμα και χωρίς νταβατζήδες, θα φέρει την ανεργία στο 1% και το επίδομα ανεργίας στα 1.500 ευρώ.
      Το δε κλεμένο χρήμα των πολιτικών και των κλεπτοκρατών θα έχει επιστρέψει μέχρι δεκάρας από τις εξωχώριες τράπεζες.
      Τότε οι παπαδήμοι θα παίρνουν 400 ευρώ...

      Διαγραφή
    3. Κιτσάρα που βρίσκει τα χρήματα το ΕΠΑΜ; Εφαρμόζετε κι εσείς το σύστημα Σώρρα;

      Διαγραφή
    4. Στο ΕΠΑΜ υπάρχει μηνιαία συνδρομή 3 ευρώ και όποιος δεν μπορεί, δεν τα καταβάλει. Ευτυχώς, υπάρχουν και μερικοί απόδημοι που στέλνουν κάτι παραπάνω. Αλλη χρηματοδότηση από πουθενά. Δεν υπάρχει ούτε ένα επαγγελματικό στέλεχος και όσοι έχουν αναλάβει κάποιο καθήκον το κάνουν εθελοντικά. Με το ζόρι καλύπτονται τα καύσιμα (αέριο) του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ο Καζάκης για τις ομιλίες του.
      https://www.youtube.com/watch?v=iKhp_hbCESk&t=28s (στο 27:45΄ αναφέρεται ακριβώς αυτό)

      Διαγραφή
    5. Με τα 3 ευρώ πληρώνετε για τις αφίσες που έχετε βάλει παντού;

      Διαγραφή
  12. Σε πολύ βολική στιγμή πάντος στράφηκαν τα φώτα της δημοσιότητας στο "χτύπημα"-στρακαστρούκα.
    Ενώ είχε υπογραφεί το χειρότερο μνημόνιο για 60 τόσα χρόνια κι η Ελλάδα έμεινε τελικά με το ... στο χέρι στο Eurogroup.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσυ πιστεύεις τους τρομοκράτες τους έβαλε η κυβέρνηση;

      Διαγραφή
  13. Τήν ἰδέα γιά τό ἀμε΄σως κάτωθι σχόλιο, μοῦ τήν ἔδωσε τό ἀμέσως προηγούμενο σχόλιο τοῦ Ἰάσπη, περί ἐνδεχομένου νά σχετίζεται τό χτύπημα κατά Παπαδήμου, μέ τόν σκοπό νά περάσει ἀλλοῦ ἡ προσοχή τῆς δημοσιότητας καί νά φύγῃ ἀπό τό νέο μνημόνιο:
    _ Μήν βιαζόμαστε, τό τραγικό θά εἶναι, νά ἀποδειχθῆ, ἤ νά διαφανῆ κάποτε, ὅτι τήν ἐντολή γιά τό χτύπημα στόν Παπαδήμο ἔδωσαν στούς ἀνόητους δράστες, ἀναρχικούς κλπ., ἐμμέσως, αὐτοί οἱ ἴδιοι πού τόν χρησιμοποίησαν ἄλλοτε. Ναί, ὑπάρχουν καί ἄνθρωποι τόσο διεστραμμένοι, πού χαίρονται νά πλήττουν ἀκόμη καί αὐτούς πού ἔχουν χρησιμοποιήσει...Αὐτό ἄλλωστε δέν ταιριάζει στόν ἀτομοκεντρικό σατανισμό, πού χαρακτηρίζει τό φρόνημα, ἐξ ἴσου, καί τοῦ ἀκραίου καπιταλισμοῦ καί τοῦ ἀναρχισμοῦ; Τίποτα δέν πρέπει νά ἀποκλείεται ἐκ προοιμίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσυ πιστεύεις ότι τους τρομοκράτες τους έβαλε η κυβέρνηση;

      Διαγραφή
  14. Ο Παπαδημος φαινεται δεν υαπκουσε σε ισχυρο διεθνη παικτη και γι αυτο τον προειδοποιησαν. Δεν κανεις του κεφαλιου σου σε αυτες τις θεσεις. Αυτος φαινεται γλυφει πολυ τον Γερμανικο παραγοντα και αυτο χολωσε τα παιδια στην αλλη οχθη του Ατλαντικου. Ειναι σιγουρο πως θα ελθει στα συγκαλα του......Φρονω οτι ειστε νοημονες για να αντιληφθειτε πως δεν υπαρχουν αναρχοαυτονομοι θυμωμενοι που στελνουν σοφιστικε γραμματα-βομβες......ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΤΡΟΝΑΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και πρασινα αλογα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οσοι δικαιολογείτε την τρομοκρατική ενέργεια κατα του Παπαδημου επειδη δεν σας γουστάρει είστε για αντίποινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.