1/6/17

Συγκλονιστική συνέντευξη Σάββα Καλεντερίδη για αγνοούμενους

1.6.2017, 09:40 π.μ.: ενημέρωση με πλήρη συνέντευξη
Πέτρος Μελαίσης
Δεκάδες αποστολές Ελλήνων αξιωματικών που είχαν αποσπαστεί στην τότε ΚΥΠ, πραγματοποιήθηκαν στά βάθη της Τουρκίας αλλά και των Κατεχομένων.Ένας απο τους καλύτερους επιχειρησιακούς πράκτορες, καλυμμένος πίσω από άλλες ιδιότητες, συλλέγει μέσα από ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών την είδηση ότι στην ευρύτερη περιοχή των Αδάνων υπάρχει ομαδικός τάφος δολοφονημένων αγνοουμένων.

Στις μυστικές επιχειρήσεις για το θέμα πρωτοστάτησε την δεκαετία του ’90 ο απόστρατος σήμερα Συνταγματάρχης Σάββας Καλεντερίδης, που εγινε γνωστός από την υπόθεση Οτσαλάν. Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο Σάββας Καλεντερίδης αποκάλυψε ότι ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους Τούρκους εκτελεστές Αγνουμένων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία κυκλοφόρησε στο παρελθόν, τόνισε ο Σάββας Καλεντερίδης, έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εξιχνιαστεί και σε όλες τις περιπτώσεις φτάσαμε στο τέλος.

Έγιναν έρευνες που διαπιστώθηκε με μαρτυρίες πρωταγωνιστών που συμμετείχαν στις σφαγές ότι αυτοί οι άνθρωποι σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε συγκεκριμένο σημείο.

Για να περιορίσουμε το πεδίο της άγνοιας, προσπαθήσαμε να δούμε είπε πού κατέληξαν αυτοί οι άνθρωποι. Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο.


Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ 
-
See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/434770/sygklonistiki-synentefksi-savva-kalenteridi-gia-agnooumenous

1 σχόλιο:

  1. Έχει γραφτεί ένα βιβλίο από το δημοσιογράφο Πέτρο Κασσιμάτη ο οποίος δημοσίευσε σε σειρά ρεπορτάζ στον "Ελευθερο Τύπο" τις ιστορίες αναζήτησης & ταυτοποίησης 13 αγνοουμένων που θρυλείται ότι ήταν ζωντανοί την εποχή εκείνη.
    Το βιβλίο τιτλοφορείται "13 Περιστέρια" από το όνομα των αποστολών αναγνώρισης αυτών.
    Επίσημα, σύμφωνα με τον Στργο ε.α. Β. Γιαννόπουλο που είναι ο μόνος που είχε μιλήσει δημόσια μέχρι πρόσφατα (στον απαράδεκτο Παπαχελά) για την επιχείρηση μέσα στην Τουρκία, ΔΕΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ κανένας αγνοούμενος, αν και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν πριν την επιχείρηση ήταν συντριπτικά για την ύπαρξή τους.
    Άλλο τι αφήνεται ανεπίσημα να αιωρείται.
    Το βιβλίο πρέπει να υπάρχει σε κάθε ελληνικό σπίτι κατ'εμέ. Όπως βιβλία σαν "Τα Μυστικά του Βάλτου" κλπ. Είναι συγκλονιστική η όλη ιστορία.
    Λεπτομέρειες http://ghteyths.pblogs.gr/2008/10/ta-13-peristeria-13-agnooymenoi-ths-kyproy.html%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20http://www.fatsimare.net/literature/p2_articleid/22276
    και
    http://folders.skai.gr/main/theme?locale=el&id=152

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.