25/6/17

Η κρίση άρχισε – Η Γερμανία έδωσε στην Τουρκία κατάλογο ανεπιθύμητων σωματοφυλάκων του Ερντογάν

Τελικά η κρίση για την οποία γινόταν λόγος στα γερμανικά και τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει ήδη ξεσπάσει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag, που στηρίζεται σε κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας, το γερμανικό ΥΠΕΞ έχει παραδώσει κατάλογο στο αντίστοιχο τουρκικό με τα ονόματα των σωματοφυλάκων του Ερντογάν που είναι ανεπιθύμητοι στη Γερμανία.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν φαινόμενα αντίστοιχα με εκείνα της Ουάσιγκτον, κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στο Αμβούργο, όπου θα συμμετέχει στη σύνοδο των G-20 που θα γίνει στις 7-8 Ιουλίου, ο αρμόδιος εξωτερικών υποθέσεων του Αμβούργου, Andy Grote, δήλωσε στην εφημερίδα ότι όλη την ευθύνη για την τάξη και την ασφάλεια της συνόδου θα την έχει η γερμανική Αστυνομία και σημείωσε ότι αυτό θα τονιστεί στους σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου.
Το Ομοσπονδιακό Τμήμα Εγκλημάτων (BKA) με τη σειρά του δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι σωματοφύλακες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρέμβουν ή να επέμβουν σε οποιαδήποτε περίπτωση ευρισκόμενοι σε ξένη χώρα, εκτός από την περίπτωση που δεχθούν οι ίδιοι επίθεση. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Αμβούργου Ulf Wundrack με τη σειρά του υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που οι σωματοφύλακες του Ερντογάν επιτεθούν σε διαδηλωτές, όπως έγινε στην Ουάσιγκτον εναντίον διαδηλωτών που κουβαλούσαν πανκάρτ που έγραφαν «Λευτεριά στον Ντεμιρτάς», τότε η γερμανική Αστυνομία θα επέμβει εναντίον των σωματοφυλάκων και θα επιβάλει την τάξη.
Σ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.