23/6/17

Άριστος Μιχαηλίδης: Ποιος πραγματικά εξευτελίζει τη δημοσιογραφία στην Κύπρο;

Οι πιο ξεφτιλισμένοι δημοσιογράφοι της Κύπρου μιλούν για μελανή στιγμή της δημοσιογραφίας, επειδή δεν τους βόλεψε την ουτοπία όταν γράψαμε ότι ο Άιντε αναζητά φόρμουλα για νέα Συνθήκη Εγκαθίδρυσης, που θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Και οι ακόλουθοι του κυπριακού νενεκισμού στο διαδίκτυο βγάζουν τη γλώσσα τους περίπατο χωρίς φραγμό και χωρίς μέτρο. Και χωρίς μυαλό, φυσικά. Βρίζουν, απειλούν, μοιράζουν χαρακτηρισμούς και μας κάνουν να ανησυχούμε για το πού μπορούν να φτάσουν όταν έρθει η ώρα της συμφωνίας.
Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την κορύφωση του εξευτελισμού της δημοσιογραφίας. Όταν το 2015 κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές το κόμμα του Ερντογάν μια ελληνοκυπριακή εφημερίδα έγραφε κύριο τίτλο: «Σάρωσε το AKP, ελπίζει η Κύπρος». Μέσα σε πέντε μήνες προεκλογικού το καθεστώς Ερντογάν σκότωσε 258 πολίτες στις κουρδικές περιοχές, 190 κτίρια του φιλοκουρδικού κόμματος κάηκαν, έγιναν αστυνομικές επιδρομές σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς της αντιπολίτευσης και τους έβαλε λουκέτο. Αλλά, σάρωσε ο Ερντογάν και ελπίζει η Κύπρος! Τα χρόνια που ακολούθησαν είδε και η Κύπρος και η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι και οι Κούρδοι τι σήμαινε το σάρωμα του Ερντογάν. Αλλά, χθες ακόμα, δημοσιογράφος της συνομοταξίας ρωτήθηκε σε ραδιόφωνο από πολιτικό αρχηγό αν εμπιστεύεται τον Ερντογάν στην εφαρμογή της λύσης και στην αποχώρηση του κατοχικού στρατού και απάντησε χωρίς να κρύβεται: «Ναι, τον εμπιστεύομαι». Της ίδιας εφημερίδας, που κάποτε είχε ανακαλύψει ότι «άδειασαν τα στρατόπεδα στα κατεχόμενα», και το έκανε πανηγυρικό πρωτοσέλιδο ότι ο στρατός κατοχής, όπως έλεγε, μειώθηκε στις 21.000 από τις 40.000, που νομίζαμε ότι ήταν. Και την ίδια ώρα η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία ότι «οι άνδρες των κατοχικού στρατού ανέρχονται στις 42.000 με 43.000», και όλα τα οπλικά συστήματα βρίσκονται σε πλήρη επιθετική διάταξη έναντι των ελεύθερων περιοχών.
Εξευτελισμός της δημοσιογραφίας, λοιπόν, είναι να βρίσκεται ο δημοσιογράφος σε πλάνη και να προσπαθεί να μεταδώσει στην κοινή γνώμη την πλάνη του μυαλού του ώστε να εξυπηρετήσει πολιτικές και συμφέροντα, αλλά όχι την ενημέρωση του πολίτη. Αναγάγει την παραπλάνηση σε επιστήμη. Να δίνει, ας πούμε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέντευξη και να είναι τόσο προκλητικός και απογοητευτικός για όποιον έχει δυο δράμια μυαλό, αλλά οι στρατευμένοι να γράφουν κύρια άρθρα με τίτλο «Το δώρο» για να εξηγήσουν στο λαό ότι άμα διαβαστεί η συνέντευξη με κάποιον άλλο τρόπο (υπάρχει κι άλλος τρόπος να διαβάζεις;) θα διαπιστώσει ότι δεν είναι και τόσο κακός όσο φαίνεται ο κατακτητής της πατρίδας μας. Και τώρα, που φτάσαμε στο δια ταύτα να συζητούμε (μεταξύ μας, διότι με τους Τούρκους ακόμα να συζητήσουμε) την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων να σου λένε ότι μπορεί και να παραμείνει μετά από τη λύση «ένα μικρό άγημα Τούρκων στρατιωτών». Για να δίνουν την εντύπωση ότι μιλάμε για ένα άγημα, πέντε, δέκα, πενήντα φαντάρων που θα είναι εδώ για τις παρελάσεις ή για να αποδίδουν τιμές όταν θα μας επισκέπτεται κανένας υψηλός ξένος. Και να νομίζουν ότι ασκούν και λειτούργημα και κάνουν έντιμη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Οι γελοίοι.
Έχουν γεμίσει μελανά στίγματα τη δημοσιογραφία και θέλουν να μας κάνουν και μαθήματα. Λύσσαξαν οι αθεόφοβοι. Τόσο, που μπορεί να πιστεύουν πράγματι ότι υπάρχει μπροστά τους η λύση και τους εμποδίζουμε εμείς να τη χαρούν. Δεν τους εμποδίζει η Τουρκία, αλλά οι «απορριπτικοί» Ελληνοκύπριοι, που ούτε κυβερνούν, ούτε διαπραγματεύονται, ούτε αποφασίζουν. Δεν τους ενοχλεί ο κατοχικός στρατός (κυριολεκτικά δεν τους ενοχλεί στις καθημερινές τους βόλτες στα κατεχόμενα). Δεν διαβάζουν τα σχέδια του Ερντογάν για την Κύπρο. Ούτε ακούνε τι λέει ο Ακιντζί, ο Τσαβούσογλου, ο Γιλντιρίμ ο Οζγκιουργκιούν, ο Ερτουγρούλογλου. Τα κρύβουν κάτω από το χαλί, όπως κρύβουν και τον κατοχικό στρατό. Προσπαθούν φαίνεται να αποδείξουν ότι δεν έχει όρια ο εξευτελισμός.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.