25/6/17

Βέτο της Γερμανίας στους σωματοφύλακες του Ερντογάν

  • Από την επίθεση των σωματοφυλάκων του Ερντογάν κατά διαδηλωτών, έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον (φωτ.: rt.com)
Νέο πρόβλημα επί θύραις στις ήδη ταραγμένες σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία, ενόψει της συνόδου των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, γνωστή ως G20, που θα γίνει στη Γερμανία, στις 7-8 Ιουλίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag, η γερμανική κυβέρνηση έθεσε βέτο στην Τουρκία και απαγορεύει την είσοδο στη χώρα των σωματοφυλάκων του Ερντογάν, που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον.
Εναντίον τους οι αμερικανικές Αρχές έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης και ερυθρά δελτία της Ιντερπόλ.
Από την άλλη πλευρά, νομικοί που μίλησαν στη Φωνή της Αμερικής, δηλώνουν ότι οι ως άνω σωματοφύλακες δεν θα μπορέσουν στο εξής να βγουν από την Τουρκία και είναι καταζητούμενοι σε 191 χώρες.
Τέλος, εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Αμβούργου, όπου θα γίνει η σύνοδος των G20, Ulf Wundrack, δήλωσε στο τουρκικό πρόγραμμα της DW ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, έτσι ώστε αυτά που συνέβησαν στην Ουάσινγκτον, να μην συμβούν στο Αμβούργο.

6 σχόλια:

  1. I am sure Erdogan can find other bodyguards of the same "qualities" easily. To behave like the rest of the civilized people requires a change in culture and the Turkish mentality hasn't change for centuries. As a matter of fact they are going backwards instead of improving.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα μην ανεβάζεις τα σχόλια στα Αγγλικά.
    Είναι κουραστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Mr. Mihopoulos,
      There are several other readers posting in English or other languages. I didn't see you complain. Why?
      There are also articles posted in English or French and I didn't see you complain either. Why?

      @Mr. Kalenteridis.
      Dear Savvas I don't expect you and there is no need to be the blog's "police". I will solve the issue some of your readers have the best possible way. Please keep posting interesting articles.

      Διαγραφή
  3. Πάω στοίχημα ότι ο Εντογάν θα έλθει στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακες που διώκονται με εντάλματα συλλήψεως μεσω ΙΝΤΕΡΠΟΛ και ουδείς εκ των ψοφοδεών της Ελλάδας θα κουνηθεί...
    Κύριοι θα έλθοθν και σαν κύριοι θα φύγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.