29/6/17

Προκλητικός και αναιδής - Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες να ξυπνήσουν από το όνειρο που ζουν

  • Ο Τούρκος ΥΠΕΞ (Α) κατά τη δεύτερη μέρα της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ / Κάτια Χριστοδούλου)
«Απάντηση-γροθιά στην Ελλάδα» με αυτόν τον τίτλο και με υπότιτλο «Περίμεναν την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο», μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ την είδηση για τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο των συνομιλιών για το Κυπριακό, στο θέρετρο των ελβετικών Άλπεων, Κραν Μοντανά.
Συγκεκριμένα, απαντώντας στο αίτημα για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο φέρεται να δήλωσε:
«Δεν τίθεται καν ζήτημα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί. Πρέπει να εγκαταλείψουν αυτήν την φενάκη, να ξυπνήσουν από το όνειρο που ζουν».
Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε επίσης τον εν εξελίξει γύρο διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ως τον «τελικό» στη σειρά συνομιλιών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για πάντα», είπε στους δημοσιογράφους. «Αυτή η διάσκεψη για την Κύπρο είναι η τελική και θα πρέπει να υπάρχει ένα συμπέρασμα σε αυτό το γύρο στο Κραν Μοντάνα», πρόσθεσε, ζητώντας από την ελληνοκυπριακή ηγεσία για να φέρει «αποδεκτές προτάσεις» στο τραπέζι.
Πρόοδο στις συνομιλίες «βλέπει» ο ΟΗΕ
Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκτίμησε ότι έχει σημειωθεί «πραγματική πρόοδος» στις συνομιλίες στην Ελβετία.  «Ξέρουμε πως τα θέματα που συζητούν οι ηγέτες και οι εγγυήτριες δυνάμεις είναι αρκετά δύσκολα και η ασφάλεια είναι μια ανησυχία για αμφότερες τις κοινότητες», δήλωσε ο Φέλτμαν. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που συζητούνται σε πολιτικό επίπεδο και δεν είχαν αναφερθεί πριν απ' αυτές τις συνομιλίες», πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Ο Φέλτμαν εκτίμησε πως οι συνομιλίες αυτές έδειξαν πως τα μέρη είναι «σαφώς αποφασισμένα» να αντιμετωπίσουν «τις ανησυχίες των δύο κοινοτήτων στο ζήτημα της ασφάλειας». «Είναι ξεκάθαρο πως απομένει να γίνει πολλή δουλειά, αν και θεωρώ πως κατά τη συνάντηση αυτή σημειώθηκε πραγματική πρόοδος», είπε ακόμη.

9 σχόλια:

  1. Mr chavusoglu why don't you take your army and shove it deep inside your @$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δεις εσείς πως θα ξυπνήσετε σύντομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Ὀρθή ἐπανάληψις:)
    Dear Mr Son of Chavoush,
    you are wrong: The turkish occupation army on Cyprus is to be either withdrawn or destroyed, sooner or later, and you know it.
    The only doubt, is whether this will be done mainly for the benefit of Greek Cypriots' Majority (78%) and turkished Cypriots' Minority (18%), or for the benefit of a third power.
    You see, Turks are too bad as occupants and too dangerous as mercenaries to whatever interests they may have been called to serve.
    The sooner you understand these "deep" things, the better it will be for you and for all.
    P.S. For your greek ancestors, wherever they are trully now, your turkish identity is experienced as a very bad nightmare, and this, you also know very well.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσαβουσολγλου εχει"δικιο".
    Οντως μια μεγαλη μεριδα Ελληνοκυπριων ζει με φαντασιωσεις του τυπου...θα "λυσουμε"το Κυπριακο και θα ησυχασουμε απο τους Τουρκους !
    Νομιζουν οτι η Ισλαμιστικη Τουρκια θα τους αφησει υσηχους μετα απο λυση αλα Τουρκα... ελα που αλλα λογαριαζει ο καμηλος(Ελληνοκυπριοι) και αλλα ο καμηλαρης(Τουρκια)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν στην Κύπρο ζούσαν άνθρωποι με την ψυχοσύνθεση των κρητικών το Κυπριακό θα είχε λυθεί με άγριο τρόπο αλλά σίγουρα θα είχε λυθεί!!μάλλον εφιαλτικά για τους Τούρκους και αιματηρά για όλους συμπεριλαμβανομένων και των άγγλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρίσκουν και κάνουν.Πολύ απλά.
    Απέναντί τους έχουν άτομα που πρίν βουτήξουν στη θάλασσα βουτάνε το δαχτυλάκι τους πρώτα να τσεκάρουν θερμοκρασία.
    Ούτε αρετή ούτε τόλμη.
    Κύριοι πηγαίνετε για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Τσαβούσογλου όπως ο Ερντογάν και η πολιτισμένη δύση δεν συνδιαλέγονται με τρομοκράτες έτσι θα έπρεπε να κάνουν και οι δικοί μας με εσάς.
    Για αυτό ακριβώς τον λόγο οι προτάσεις δεν είναι αποδεκτές απο εμάς τον λαό πρώτα.
    Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο να σας μιλήσει.
    Δεν παίρνετε απο λόγια..αυτό όλοι το ξέρουν,ποιός ξέρει τι παίζετε εκεί πάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενω το δικο σου ονειρο ασχημομογγολε ειναι οι 72 μελαχροινες παρθενες και τα βουνα απο πιλαφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.