19/6/17

Αφαιρείται η Ελληνική Υπηκοότητα του Γκέργκι Γκόρου


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ταχυδρόμου» η Ελληνική πολιτεία εξέδωσε απόφαση, βάσει της οποίας, αφαιρείται η ελληνική ιθαγένεια που είχε αποδοθεί πριν μερικά χρόνια στο Δήμαρχο Χειμάρρας, Γκιέργκι Γκόρο, λόγω ελληνικής καταγωγής του. Η απόφαση έχει υπογραφεί ήδη από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Πάνο Σκουρλέτη κι αναμένεται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).
Βεβαίως, πρόκειται για μία ενέργεια, αλλά και για πράξη παραδειγματισμού για έλληνες πολίτες που σφετερίζονται την ελληνική ιδέα και πράττουν κατά των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος. Είναι κυριαρχικό κι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελληνικής Πολιτείας να αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια των πολιτών όταν εκείνοι με τις ενέργειες και τις πράξεις τους διαβάλλουν το ελληνικό έθνος.
Τα τελευταία χρόνια της θητείας του στο Δήμο Χειμάρρας, ο κ. Γκόρος, ουκ ολίγες φορές παρενέβη σε αποφάσεις και ενέργειες που έπληξαν καίρια τα συμφέροντα ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας είτε πρόκειται για εθνικά, ιδιοκτησιακά, κοινοτικά ή θρησκευτικά δικαιώματα. Με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του για την ισοπέδωση του ναού του Αγίου Αθανασίου και για την ισοπέδωση 18 κατοικιών στο κέντρο της κωμόπολης. Σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές ο κ. Γκόρος έχει επιδοθεί σε ένα ευρύτερο σχέδιο περιουσιακής αποψίλωσης των συμπατριωτών του. Οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες έχουν χρόνια που δέχονται ενημέρωση για την ανθελληνική δραστηριότητα του Δήμαρχου Χειμάρρας και μετά από επανειλημμένες συστάσεις συμμόρφωσης, οι οποίες ποτέ δεν ελήφθησαν σοβαρά από τον κ., Γκόρο, προέβησαν στην ακραία απόφαση αφαίρεσης της ελληνικής ιθαγένειας.

Για τη συνέχεια Tachydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.