17/6/17

Σάββας Καλεντερίδης: Να σημάνει εθνικός συναγερμός - Να μη γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα κατά της Κύπρου

Είναι σε όλους γνωστό ότι η εισβολή και κατοχή της Κύπρου είναι ένα έγκλημα που σχεδιάστηκε από τον… διεθνή παράγοντα, ο οποίος σε διάφορες φάσεις της περιόδου από το 1965 μέχρι το 1974, εξασφάλισε τους απαραίτητους «πρωταγωνιστές» του δράματος σε Λευκωσία, Αθήνα και Άγκυρα. Τα υπόλοιπα ήταν απλά θέμα απόφασης και συντονισμού. Από το 1974 μέχρι σήμερα η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη, με το 38% του εδάφους της να είναι υπό τη βάρβαρη τουρκική κατοχή ενώ την περιουσία των εκτοπισμένων από την ιδιαίτερη πατρίδα τους Ελλήνων της Κύπρου, την λεηλατούν με τον ίδιο βάρβαρο τρόπο που λεηλάτησαν τις περιουσίες των Ελλήνων δεκαετίες και αιώνες οι Τούρκοι.
Ο διεθνής παράγων όλα αυτά τα χρόνια, ο οποίος είναι ο ενορχηστρωτής του εγκλήματος, είναι απλός παρατηρητής όλης αυτής της βάρβαρης διαδικασίας.
Μέχρι που η Κύπρος, λόγω της στρατηγικής σκέψης και της επιμονής του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη και όλων όσων δούλεψαν στην κατεύθυνση αυτή, μπήκε στην ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα, είχε θέσει σε εφαρμογή, σταδιακά, το σχέδιο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ, την οποία φρόντισαν να οριοθετήσουν με τις γειτονικές χώρες οι πρόεδροι της Κύπρου.
Αυτές οι δυο παράμετροι, η είσοδος στην ΕΕ και η έναρξη του χρονοδιαγράμματος για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της ΑΟΖ, ήταν που ανέτρεψαν σε κάποιο βαθμό την κατάσταση που είχε καταφέρει να δημιουργήσει ο διεθνής παράγων στην Κύπρο, με την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Σε συνδυασμό με τις παράλογες διεκδικήσεις της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ, κινητοποίησαν τον διεθνή παράγοντα – που πλέον άρχισε να αναζητεί και πάλι τους «πρωταγωνιστές» σε Αθήνα Λευκωσία και Άγκυρα, για να πετύχει το στόχο του.
Η πρώτη απόπειρα, την οποία στήριξε ως εις εκ των «πρωταγωνιστών» ενθέρμως ο τότε φίλος του γνωστού και μη εξαιρετέου Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του αλήστου μνήμης Γιώργου Παπανδρέου και σημερινός ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, ήταν το Σχέδιο Ανάν, του οποίου στόχος ήταν η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η δημιουργία ενός εθνοκτόνου εκτρώματος.
Τότε η Κύπρος απέφυγε το θάνατο και συνέχισε την εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος εκμετάλλευσης των αποθεμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ, όμως ο διεθνής παράγων δεν έπαψε να...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

12 σχόλια:

  1. Σάββα,
    Τελικά, είναι οι Κύριοι πολίτες αυτοί που κρατούν την τύχη των στα χέρια των. Αφού, για διαφόρους λόγους, που δεν είναι τού παρόντος, δεν επετεύχθη η ΕΝΩΣΙΣ, μόνη των βλέψις άλλοτε, τώρα απαρτίζουν χωριστό κράτος.
    Αυτοί, οι Έλληνες τής Κύρου, απέρριψαν τον Ανάν. Οι ίδιοι, με εντελώς ελεύθερη ψηφοφορία, απέρριψαν τον Παπαδόπουλο κι έφεραν στην εξουσία τον Χριστόφια και τώρα τον Αναστασιάδη, λυσσώδη υποστηρικτή του Σχεδίου Ανάν. Αν αυτός τούς πουλήσει, δεν βλέπω τι μπορούμε να κάνομε εμείς, καθ' ότι δεν παύει να ισχύει το σοβαρό δόγμα Μολυβιάτη: "Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται". Τι άλλο μπορούμε να κάνομε, επέμβομε στα εσωτερικά κυριάρχου κράτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yes Nativist. Cyprus in paper is a separate country, but it is Greek soul. We should intervene.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή, πώς; Να κάνομε πραξικόπημα να ρίξομε τον Αθανασιάδη; Ρώτησες Κυπρίους πολίτες αν θέλουν ανάμειξη στα εσωτερικά των;

      Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Μπράβο κ. Καλεντερίδη.
    Όσον αφορά τις παρατηρήσεις του κυρίου nativist δεν θα γνωρίζει ότι ο Ανανστασιάδης εκτός του ότι έδωσε ψευδείς υποσχέσεις για να εκλεγεί, επιπλέον το κόμμα του επιδότησε τον ψευτοκομμουνιστή υποψήφιο για να μην πάει τότε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Λιλλήκας.

    Αντίστοιχο είχε γίνει πριν όταν το ψευτοκομμουνιστικό κόμμα του ΑΚΕΛ επιδότησε τον Τουρκόφιλο υποψήφιο Μαρκίδη του κόμματος του Αναστασιάδη στις προ-προηγούμενες εκλογές για να μην πάει στο 2ο γύρο για περίπου 100 ψήφους ο Τάσσος Παπαδόπουλος και να εκλεγεί έτσι ο Χριστόφιας. Δυστυχώς πολλά κόμματα και εν Κύπρω και εν Ελλάδι αποτελούν τους εφιάλτες του έθνους μας.

    Επίσης υπαίτιος για την εκλογή του Ανάν είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου που τον είχε εμπιστευθεί και υποστηρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσες-άκρες τω γνωρίζω αυτά, αλλά και πάλι δεν βλέπω πώς μπορούμε εμείς να επέμβομε στα εσωτερικά ανεξαρτήτου κυράρχου χώρας. Αυτό είναι το θέμα, που έθεσα εξ αρχής. Αν μπορούμε να κάνομε κάτι, το οποίο βεβαίως θα θέλει και η πλειοψηφία των Κυπρίων αδελφών μας, να το κάνομε. Αλλά τι; Να βοηθήσομε πώς;

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      Το να συμμετέχουμε σε σύνοδο ντων "εγγυητριών" δυνάμεων, και να υπογράφουμε (αν υπογράψουμε) τριμερή συμμαχία (Τουρκία, Αγγλία, Ελλάς) που θα δίδει στην τουρκία το δικαίωμα (ότι άλλο και να γραφεί θα είναι δικαιολογία) μνα επεμβαίνει στρατιωτικά στην Κύπρο για να την "προστατέψει", σημαίνει ότι επεμβαίνουμε από την ανάποδη και εις βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου.
      Το να λέμε ως Πόντιος Πιλάτος ότι δεν είναι δικό θέμα η τουρκική Διζωνική Δικοινοτική (Συν)ομοσπονδία που καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από εντολές και εδώ και εκεί της Νούλλας, δείχνει πολιτική Πόντιου Πιλάτου.
      Δηλαδή ο Αναστασιάδης αφού εξαπάτησε τον Ελληνισμό της Κύπρου για να εκλεγεί, αφήνεται να καταστρέψει τον Ελληνισμό της Κύπρου, χωρίς να ακούγεται εδώ καμία επίσημη φωνή πολιτικού να ενημερώσει και να εμψυχώσει τον Ελληνισμό της Κύπρου.
      Δυστυχώς σαφώς η διαχρονικά Ανανιακή Ελλάς μετέχει πονηρά στο παιγνίδι εκτουρκισμού της Κύπρου. Και νομίζω αυτό ήταν το νόημα του άρθρου του κ. Καλεντερίδη.
      Η πολιτική Πόντιου Πιλάτου οδηγεί στη σταύρωση του Ελληνισμού της Κύπρου

      Διαγραφή
    3. Πολλά λόγια, χωρίς απάντηση επί τής ουσίας:

      Ρωτώ παραπάνω "Αν μπορούμε να κάνομε κάτι, το οποίο βεβαίως θα θέλει και η πλειοψηφία των Κυπρίων αδελφών μας, να το κάνομε. Αλλά τι; Να βοηθήσομε πώς;"

      Έχεις σαφή απάντηση; Δως τη. Δεν έχεις, άσε την πολυλογία. Δεν βοηθά σε τίποτε. Είμαι άνθρωπος πρακτικός -αυτό το ξέρουν όσοι με διαβάζουν εδώ μέσα- και θέλω απαντήσεις/λύσεις/προτάσεις ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ! Εγώ δεν παριστάνω τον Πόντιο Πιλάτο. Αν μιλάς για την ελληνική κυβέρνηση, ούτε την ψήφισα, ούτε την εκπροσωπώ, ούτε μπορώ να την ανατρέψω.

      Άσε τον Καλεντερίδη να μάς πει τι προτείνει. Έχω κάνει το πρώτο σχόλιο στην ανάρτηση.



      Διαγραφή
  3. Καταρχήν δεν είμαστε συνένοχοι. Είμαστε ένοχοι με όλη την σημασία της λέξης. Το θλιβερό είναι ότι οι υπεύθυνοι αυτής της ενοχής και τιμήθηκαν και συνταξιοδοτήθηκαν πλουσιοπάροχα. Αυτά για τους Έλληνες. Οι Κύπριοι ότι και να γίνει ας έχουν υπ όψιν ότι ψηφίζοντας για πρόεδρο συμμετείχαν σε όλα αυτά. Και φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει δημοψήφισμα... να το ξεχάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Greg
      σε προηγούμενο σχόλιο που έκανες αντέδρασα με σκληρότητα, γιατί σε πέρασα για άλλον και ζήτησα συγνώμη.
      Δεν ξέρω αν το είχες δει.

      Διαγραφή
  4. Ναι και ξέρω για ποιόν με μπέρδεψες και έχεις δίκιο...μάλιστα με είχε κάνει διαμαρτυρία γιατί χρησιμοποιώ το όνομα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει μεν οι Κυπριοι να ειναι δηλ. χαμηλων τονων, αλλ οταν ελθει εκεινη ωρα ειμαι σιγουρος οτι θα αντιδρασουν καταλληλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Καλεντερίδη, μιά ερώτηση, γιατί η διχοτόμηση-εννοείται με επιστροφή εδαφών- θεωρείται απορριπτέα για τον Ελληνισμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.