22/6/17

Ενώ η Ελλάδα πνίγεται στα κάθε λογής σκουπίδια -και πολιτικά- ξένοι καθαρίζουν τους Αντιπαξούς

Ο Γουίλ Σμιθ και η οικογένειά του μάζεψαν τα σκουπίδια από παραλίες των Αντιπαξών - Δείτε τι ανέβασε η κόρη του στο Instagram

Δεν έμεινε άπραγη η οικογένεια του διάσημου ηθοποιού όταν διαπίστωσε ότι η ομορφιά των παραλιών «κρυβόταν» από τα σκουπίδια- Φόρτωσαν στο σκάφος τους 22 σακούλες με απορρίμματα
Εικοσι δύο σακούλες σκουπιδιών από τρεις παραλίες των Αντιπαξών μάζεψε η οικογένεια του διάσημου χολυγουντιανού ηθοποιού Γουίλ Σμίθ. Ο ηθοποιός, μαζί με τη σύζυγό του, επίσης ηθοποιό Τζέντα Πίνκετ - Σμιθ βρίσκονται στο Ιόνιο κάνοντας διακοπές με σκάφος. Ωστόσο, βρέθηκαν μπροστά σε μια εικόνα που κάθε άλλο παρά κολακεύει τον ελληνικό τουρισμό, αφού εκτός από τις μεγάλες πόλεις που πνίγονται στα σκουπίδια λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους και η ομορφιά των νησιών θολώνει από τα σκουπίδια.
Η οικογένεια του διάσημου ηθοποιού, όμως, όταν διαπίστωσε ότι οι πανέμορφες παραλίες των Αντιπαξών ήταν «στολισμένες» με σκουπίδια δεν έμειναν άπραγοι. Η 16χρονη κόρη του ζευγαριού, η Γουϊλοου που ακολουθεί τα καλλιτεχνικά βήματα των γονιών της, αλλά στο πεντάγραμμο, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Μαζί με τους γονείς της και άλλους τέσσερις ανθρώπους που ήταν μαζί τους χαλάλισαν τη μέρα τους για να καθαρίσουν τις παραλίες. Μάλιστα, στο τέλος φόρτωσαν τις σακούλες με τα σκουπίδια στο σκάφος για να τις πετάξουν σε κάδους και δεν τις άφησαν στις παραλίες. 
Και όλα αυτά όσο "Τα σκουπίδια πνίγουν τη χώρα μετά το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» της κυβέρνησης".
Η Γουϊλοου Σμιθ  μάλιστα ανέβασε φωτογραφίες στο Instagram συνοδεύοντάς τις από το κείμενο που ακολουθεί (δείτε τις φωτογραφίες πατώντας τα βελάκια στο μέσον της εικόνας):






«Καθώς είμαστε μακριά από αυτό που λέμε μολυσμένες πόλεις, δεν άντεξα να βλέπω αυτές τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας γεμάτες με σκουπίδια. Είδα γλάρους πνιγμένους από πλαστικά. Κάποιοι πέθαναν επειδή έφαγαν ψάρια που είχαν φάει αυτά τα πλαστικά. Τέσσερις πανέμορφοι άνθρωποι, μαζί με την μητέρα μου και εμένα, μαζέψαμε 22 γεμάτες σακούλες σκουπιδιών από τρεις παραλίες στους Αντίπαξους. Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες στην τηλεόραση ή στο κινητό, μας φαίνονται πολύ μακρινές. Όταν όμως τις βλέπεις μπροστά σου, νιώθω ότι είναι ανθρώπινη ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό (άμεσα και έμμεσα), όσο μικρή και αν είναι η πράξη αυτή. Αν ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, θα καταφέρουμε να κάνουμε την διαφορά. Ελπίζω σήμερα να καταφέραμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής»









Πηγή: Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

  1. Σάββα μην μασάς! Θα ισχυριστεί οτι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα ζητήσει μονιμοποίηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thats the "Amerikanakia" we are making fun off. We should be ashamed. A few weeks back there was an article about a Norwegian lady picking up trash and I am sure there are many cases which havent been publishized.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μικρότερο μέγεθος το είχα δει στις αρχές της δεκαετίας του 90 σε παραλία της Ζακύνθου, τότε ήτα μια Ιταλίδα που μάζευε το αίσχος και την νεοελληνική ντροπή.
    Ήμουν παρέα με ξένους εκεί για διακοπές, παρόλο που όλοι αναγνωρίζουν ότι το φαινόμενο ειδικά σε πολλές απομακρυσμένες παραλίες είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Τα σκουπίδια αυτά τα αφήνουν σε ερημικές κυρίως παραλίες, κυρίως ξένοι τουρίστες, βέβαια οι τοπικές κοινωνίες θα έπρεπε κάθε χρόνο να αναλαμβάνουν δράση ξεκινώντας από το στήσιμο κάδων σε κάποιες από αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω στην επαρχιακη πολη που ζω ντοπιοι εθελοντες μαζευουν τα σκουπιδια αφιλοκερδος απο της παραλιες ολο το χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. What an awesome gesture from Will Smith's family . Real sweet people .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήτο ευχής έργον, αν το παρόν ιστολόγιο ζητούσε από τούς καλούς αυτούς ανθρώπους να αναλάβουν δράση κι εδώ μέσα. Έχομε πνιγεί στο σκουπίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.