16/6/17

Η Γερμανία είναι ‘απλός παρατηρητής’ στη διαφωνία Σκοπίων –Ελλάδας

Σκόπια. Την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ υπό την προσωρινή αναφορά προσπαθεί να επιλύσουν τα Σκόπια με την Αθήνα και η Γερμανία δηλώνει ότι είναι ‘απλός παρατηρητής’, δήλωσε η Γερμανίδα πρέσβειρα στα Σκόπια, Κριστίν Αλτχάουζερ.

«Φυσικά είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο υπουργός Νίκολα Ντιμιτρόφ σε από τις πρώτες συναντήσεις του πήγε στην Αθήνα. Το ζήτημα αυτό δεν θα ήθελα να το σχολιάσω γιατί είναι δουλειά των δύο χωρών. Η Γερμανία είναι απλά ένας παρατηρητής», δήλωσε η Αλτχάουζερ σε εκδήλωση επιχειρηματιών που διοργανώθηκε στη γερμανική πρεσβεία στα Σκόπια.

Όσον αφορά τις προσδοκίες από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στην Τεργέστη στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου, όπου θα παρουσιασθούν από την Καγκελάριο Μέρκελ μηνύματα ολοκλήρωσης, η Αλτχάουζερ παρέπεμψε σε δηλώσεις του Ομοσπονδιακού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που έκανε πρόσφατα στο Βερολίνο.

«Ο υπουργός Γκάμπριελ σε συνέδριο στο Βερολίνο εξέφρασε την άποψη του σχετικά με το πώς τα Βαλκάνια θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία του Βερολίνου, που είναι μια καλή αρχή με φιλόδοξα σχέδια, ώστε να δούμε συγκεκριμένα τι μπορούν να γίνουν στα Βαλκάνια. Όσο για το συνέδριο στην Τεργέστη θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει εκεί», είπε η πρέσβειρα της Γερμανίας.

(mkd.mk)
--
The Hellenic Information Team

2 σχόλια:

  1. Put on the table we are considering giving them Greek passports and then you will see how involved Germany and the rest will be. Why are we so bad in everything we do?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I agree with Mr.Apelles. Let's propose to anex them and everyone from Germany, US and Russia will get involved.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.