14/6/17

Στοχοποίηση καθηγητών στο Μαθηματικό

Αγνωστοι, με την υπογραφή φοιτητικής παράταξης, στοχοποιούν καθηγητές τους διότι υπέγραψαν ψήφισμα κατά της βίας στα ελληνικά πανεπιστήμια. Σε κείμενο που τοιχοκολλήθηκε έξω από τα γραφεία καθηγητών στο Μαθηματικό Αθηνών, πανεπιστημιακοί κατηγορούνται ότι ψεύδονται ή ότι υιοθετούν... φαντασιόπληκτη ρητορεία, ενώ στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι η εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια είναι μικρότερη από άλλους χώρους. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών Απόστολος Μπουρνέτας.
Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας τέσσερις καθηγητές του Μαθηματικού Αθηνών –οι Λεωνή Δάλλα, Ιωάννης Εμμανουήλ, Μιχάλης Μαλιάκας και ο ομότιμος Στέλιος Νεγρεπόντης– βρήκαν τοιχοκολλημένη στην εξωτερική πόρτα του γραφείου τους ανακοίνωση με την υπογραφή ΑΕΠ-ΕΑΑΚ (παραπέμπει σε γνωστή φοιτητική παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) και τίτλο «Μαθηματικό Αθήνας ή αλλιώς CSI Miami».
Οι τέσσερις καθηγητές επικρίνονται επειδή προσυπέγραψαν κείμενο κατά της όξυνσης φαινομένων βίας και διαφόρων παράνομων δραστηριοτήτων εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Κατά την ανακοίνωση, οι υπογράφοντες –και εύλογα όχι μόνον οι τέσσερις, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που προσυπέγραψαν το κείμενο– «υιοθετούν φαντασιόπληκτη ρητορεία προκειμένου μεθοδευμένα να απονομιμοποιήσουν το άσυλο».

Για τη συνέχεια kathimerini

3 σχόλια:

  1. Αν δεν κάνω λάθος η τοιχοκόλληση σε κτήρια και ειδικά τα δημόσια, και άσχετα από τα μηνύματα πολιτικά ή μη που κάποιοι θέλουν να περάσουν είναι μία πράξη παράνομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. asper στην Κομμουνιστική Ελλάδα
    τιποτε δεν ειναι παράνομο.Η 23η Αυγούστου γιορτάζεται σε όλα τα Κράτη, ως μέρα ενάντια στον Ολοκληρωτισμό.Κανε μια δοκιμή στην Ελλάδα, να συμπεριλάβεις στον Ολοκληρωτισμό και τον Κομμουνισμό. Την άλλη μέρα θα φλέγεται η κατοικία σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυχεροι οι 4 καθηγητές που καθαρισαν με μια απλη τοιχοκολληση και δεν επενέβησαν οι Μ.Ε.Δ. (μοναδες επιβολης δημοκρατιας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.