26/6/17

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί αλυτρωτικές συμπεριφορές της Αλβανίας

Με υψηλούς τόνους το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την προκλητικά αλυτρωτική συμπεριφορά της αλβανικής κυβέρνησης, διαμηνύοντας ότι δεν θα ανεχθεί «συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας και παραβιάζουν κατάφωρα τη θεμελιώδη αρχή της τήρησης σχέσεων καλής γειτονίας, μίας εκ των βασικών προϋποθέσεων της ευρωπαϊκής πορείας των Τιράνων».
Ειδικότερα, η καταδίκη αφορά την τοποθέτηση, όπως εξηγεί η σχετική ανακοίνωση, στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία των Τιράνων, λίθων που προέρχονται από διάφορες περιοχές των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής περιοχής των Φιλιατών, και στους οποίους έχουν χαραχθεί τα ονόματα των περιοχών προέλευσής τους και συνθέτουν έργο που συμβολίζει την «ενότητα των αλβανικών εδαφών». Μία «καταφανώς κρατική ενέργεια που καλλιεργεί και υποκρύπτει αλυτρωτισμό», όπως τονίζει το ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μία ακόμη πρόκληση, εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία απροκάλυπτα υποσκάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας», καθώς «μέσω αυτής εμπράκτως αποδεικνύεται η κεντρική υποστήριξη τάσεων αλυτρωτισμού έναντι των όμορων χωρών της Αλβανίας, δεδομένου ότι ρητώς αναφέρονται οι ονομασίες περιοχών από διάφορα βαλκανικά κράτη».

Το υπουργείο Εξωτερικών προσθέτει η ανακοίνωση, «προέβη και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες παραστάσεις, ενημερώνοντας σχετικά φίλους, εταίρους και διεθνείς οργανισμούς», σημειώνοντας ότι «σεβόμενο την εκλογική διαδικασία στη γειτονική χώρα δεν εξέδωσε, μέχρι σήμερα, καμία δημόσια ανακοίνωση που θα μπορούσε να παρερμηνευτεί και διαστρεβλωθεί ως παρέμβαση στην προεκλογική διαδικασία».

Αυτό, σημειώνει, «ουδόλως σημαίνει ότι θα ανεχτούμε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης» και καταλήγει: «Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα επικίνδυνες και ξεπερασμένες νοοτροπίες του περασμένου αιώνα υπονομεύουν την πρόοδο και την ευημερία της περιοχής και δημιουργούν ένα πέτρινο εμπόδιο στο ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας».

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ) 

27 σχόλια:

  1. Γίδες δεν είχε ο διάολος κι αυτός πουλούσε γαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφαγαν ένα κομμάτι ψωμί από τους Έλληνες και με την πρώτη ευκαιρία γυρίζουν και δαγκώνουν το χέρι που τους τάισε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ποτέ δεν θα γίνουμε φίλοι με αμοιβαία αισθήματα. Εξάλλου το βλέπουμε και στην πατρίδα μας καθημερινά ότι δεν μας σέβονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε σέβεται οποιος σε φοβάται.Απ' αυτό το ελληνόφωνο κρατίδιο και τους λοβοτομημένους κατοίκους του τι να φοβήθεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι βλακείες είναι αυτές;;; Δεν θα αναχθούμε συμπεριφορές... Αν είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ δεν χρειαζόταν απάντηση!!!! Θα έβγαινε αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός και θα έλεγε πέντε πραγματα: Οι γειτονες μας ασχημονούν σε βαρος της Ελλάδος. Απειλούν, προκαλούν και αυτά δεν γίνονται ανεκτά από την Ελλάδα. Κατόπι ν τούτου, για να βάλουν μυαλό- άγνωστο ποιος τους το έχει πάρει τόσο πολύ- καλούμε, εντός 15/θημερου, 100.000 Αλβανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν αντιδρούν στα μασκαριλίκια της κυβέρνησης τους, να αποχωρήσουν και να περάσουν τα σύνορα και να μεταβούν στην Αλβανία. Στο άλλο 15/ήμερο, να ετοιμάζονται άλλες 100.000. Η ανοχή μας εχει εξαντληθεί. Τελεία και παύλα!!! Έχουν από εκείνα που λέει ο λαός, να το κάνουν αυτό για να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μαλάκες όπως νομίζει η ποντικομαμή Ράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βγάλτε τα ονόματα των Αλβανικων πόλεων που έχετε αναρτημένα στην Ελληνική Βουλή και μετά θα κάνει το ίδιο και η Αλβανία με τις πέτρες. Έτσι πάει το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη
      δεν θέλω να προσβάλω κανέναν λαό, όμως τα επιχειρήματά σου δείχνουν αυτό που είσαι και από τι λαό προέρχεσε.
      Από έναν λαό που απέκτησε αλφάβητο πριν από 150 χρόνια.
      Στο μνημείου Άγνωστου Στρατιώτη, υπάρχουν τα ονόματα πόλεων της Βορείου Ηπείρου, που βρίσκεται στη νότιο Αλβανία, στα οποία έγιναν μάχες και έχασαν τη ζωή τους Έλληνες.
      Δεν έχει κανένα στοιχείο αλυτρωτισμού.
      Αλήθεια, γιατί τόσο χαμηλό επίπεδο.
      Στην Ελλάδα ζεις, έπρεπε να αλλάξεις κάπως.

      Διαγραφή
    2. @ Aris Beqo.
      Αυτη η 'λογικη' σου διδασκεται στα Αλβανικα σχολεια ?.
      Δηλαδη αν ζητησουμε να αποτουρκοποιηθουν οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ αρχαιοτητες που βρισκονται οχι μονον στην παλαι ποτε Μ.Ασια,οι τουρκοι πρεπει να μας απαντησουν κατ'εσενα οτι πρεπει να γκρεμισουμε εμεις πρωτα το τζαμι στο Μοναστηρακι π.χ. ?.

      Διαγραφή
    3. Και τι σχέση έχει πότε αποκτήσαμε Αλφάβητο? Η γλώσσα μας είναι πανάρχαια και δεν έχει καμία σημασία αυτό που λες. Προσπαθείς να μας μειώσεις εσύ και η Ελλάδα με χίλιους τρόπους και περιμένεις εμείς να σας γλύφουμε τα πόδια? Και ξέρετε πολύ καλά κύριε Καλεντεριδη πως τα ονόματα των Αλβανικων πόλεων στην Ελληνική Βουλή ενέχουν αλυτρωτικες διαθέσεις καθώς είναι ευρέως γνωστό πως η Ελλάς θεωρεί πως αυτά ανήκουν στους Έλληνες και κακώς ανήκουν στους Αλβανούς. Ποιον κοροιδευετε αλήθεια?

      Διαγραφή
    4. Άρη
      είμαι από τους ελάχιστους Έλληνες που έχουν δημόσιο λόγο που μίλησα για ανάγκη στρατηγικής σημασίας Ελλήνων και Αλβανών.
      Αυτά που κάνετε και κάνεις κι εσύ, είναι σχέδια άλλων και όχι Αλβανών.
      Πίστεψέ με, ξέρω πολύ καλά τι λέω, ενώ δεν είμαι σίγουρος αν έχεις εσύ συναίσθηση αυτών που γράφεις.
      Όσο για το αλφάβητο, όχι δεν προσπαθώ να σε προσβάλω.
      Έχει σημασία όμως, γι' αυτό το αναφέρω.

      Διαγραφή
    5. Πίστεψε με εγώ δεν κάνω κανένα σχέδιο κι ούτε μακουει κανείς. Αυτό που λέτε για στρατηγική συνεργασία θα το ήθελα κι εγώ και δεν έχω κανένα κόμπλεξ. Αυτη η συνεργασία πρέπει να γίνει μεταξύ ίσων και η Ελλας ακόμα μας βλέπει αφυψηλου. Σεβασμό ζητάμε κι τίποτα άλλο. Και ο σεβασμός πρέπει να αρχίσει με την άρση του εμπολεμου που η Ελλάς κατά εγκληματικό και εκτός κάθε λογικής τρόπο κρατάει ακόμη σε ισχύ έναντι της Αλβανίας που δεν φταίει κι ούτε ήταν αυτή που πολέμησε την Ελλάδα. Με την Ιταλία η άρση του εμπολεμου έγινε από την δεκαετία του 50 ενώ με την Αλβανία είναι ακόμα σε ισχύ εμμέσως πλην σαφώς ως μέσω πίεσης για την δήθεν Βόρειο Ήπειρο.

      Το πότε αποκτήσαμε Αλφάβητο εμείς δεν καταλαβαίνω που κολλάει αλλά όπως πάντα κάτι θα βρείτε να μας μειώσετε. Βέβαια και οι Σλάβοι δεν είχαν Αλφάβητο αλλά κανείς δεν αμφισβητεί την γλώσσα τους. Με την Αλβανία όλο και κάτι θα αμφισβητησετε. Καταντάει γελοίο ειλικρινά.

      Διαγραφή
    6. @Aris Beqo: <>, δηλαδη θελεις να μας πεις οτι με το ζορι σας εβαλαν οι Ιταλοι να πολεμησετε εναντιον της Ελλαδας το 1940?? Και αν ναι, γιατι δεν αντισταθηκατε?? Μηπως γιατι περιμενατε να αρπαξετε κανενα κομματι της Ελλαδας παιρνοντας το μερος των χωρων του Άξονα?? (πρωτο φάουλ)
      <>, κολλαει διοτι η γλωσσα ενος λαου δειχνει και πραγματα για την ιστορια του και για το βαθος της υπαρξεως του. Απο την μια, ισχυριζεστε οτι ειστε απογονοι των Ιλλυρίων - γελαει ο κοσμος με αυτο, αλλα τελος παντων - (οπως ισχυριζονται και οι Σκοπιανοι οτι ειναι απογονοι του Μεγάλου Αλεξανδρου) και απο την αλλη μας λες οτι δεν εχει σημασια που δεν ειχατε καν αλφαβητο μεχρι προσφατα(οπως πολυ ευστοχα επισημαινει ο κ.Καλεντεριδης). Δεν νομιζεις οτι ειναι λιγο αντιφατικο το γεγονος οτι αυτοαποκαλειστε αρχαιος λαος, ενω δεν ειχατε καν δικο σας αλφαβητο?? Με τετοια επιχειρηματα ποιος και πως να σας παρει στα σοβαρα και να σας σεβαστει αγαπητε???
      Ολοι γνωριζουν οτι εισασταν ενα φυλο που ξαφνικα σκασατε μυτη στην περιοχη αυτην που σας φιλοξενει τωρα απο τα μερη της Κασπιας θαλασσας, κοντα στην περιοχη του Αλβανου ποταμου(απο τον οποιον πηρατε και το ονομα σας) - εξ'ου και η ομοιοτητα σας εμφανισιακα με τους εκει γυρω λαους της περιοχης(βλεπε Γεωργιανους). Επισης ειναι γνωστο οτι οχι μονο εισασταν ο μοναδικος λαος στην ιστορια του Β' παγκοσμιου πολεμου που δεν εριξε ουτε μια τουφεκια για να υπερασπιστει την πατριδα του απο τους επιδοξους κατακτητες, αλλα και ταχθηκατε με το μερος τους συμμετεχοντας με αυτον τον τροπο και σε εγκληματα πολεμου κατα της Ελλαδας και εχετε το θρασσος να υψωνετε ακομα και σε γηπεδα πανω που <> για γενοκτονια των Ελληνων κατα 100.000 αλβανων τσαμηδων (οι οποιοι ηρθαν ως ξενοι εισβολεις να διεκδικησουν κατι το οποιο δεν τους ανηκε ποτε). Δεν φτανει που ειχαμε τοσα χρονια στην περιοχη μας τους Σκοπιανους με την κλοπη-παραχαραξη της ιστοριας μας, ερχεστε τωρα και εσεις με την στηριξη του ΝΑΤΟ(Αμερικανων) να την παραχαραξετε ξανα και να την κοψετε και να την ραψετε στα δικα σας μετρα... ε οχι αγαπητε, αυτο δεν θα γινει. Οπως λενε και οι Αμερικανοι: <>...

      Διαγραφή
    7. Η ίδια καραμέλα συνέχεια. Δεν βαρεθήκατε αλήθεια? Η Αλβανία δεν πολέμησε την Ελλάδα. Δεν είχε και με τι να πολεμήσει ούτε την Ελλάδα και ούτε την Ιταλία. Δεν είχε στρατό ούτε για δείγμα. Οι παρτιζανοι από την άλλη έκαναν ανταρτοπολεμο και γενικά πολεμησαμε για την πατρίδα μας με όσες δυνάμεις είχαμε.

      Αυτό με τον Αλβανό ποταμό δεν στηρίζετε πουθενά και δεν υπάρχει κανένας σοβαρός επιστήμονας να το στηρίξει. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τους λαούς της Κασπίας και αυτό αποδυκνειεται πολύ εύκολα και γλωσσικά αλλά και στο DNA. Και όσο για πληροφόρηση αυτή η περιοχή που λες πήρε το όνομά από την πόλη Alba, της Ιταλίας που μεταναστευσαν στην Κασπία. Αλλά όταν είσαι ανιστορητος και μειωμένης αντίληψης τέτοιες Βλακειες θα λες.

      Ειλικρινά μιλάτε για την ιστορία ενός λαού και για γεγονότα ενώ δεν ανοίγεται ένα βιβλίο ιστορίας να μορφωθείτε. Και πίστεψε με δεν περιμένω σεβασμό από άτομα σαν κι εσένα όταν πρώτα απ όλα δεν σέβεστε τον εαυτό σας.

      Διαγραφή
    8. Για ποια βιβλια ιστοριας μιλας?? Σαν αυτα τα ''εγκυρα'' και ''ιστορικα'' βιβλια που διδασκετε στα σχολεια του Κοσσοβου για να ενισχυσετε το κινημα του αλυτρωτισμου σας?? Εχει τυχει να ερθω σε αντιπαραθεση μεσω διαδικτυου με Αλβανους του Κοσσοβου(μια περιοχη που αποτελεσε για αιωνες την πνευματικη πρωτευουσα των Σερβων και την αρπαξατε και αυτην με την βοηθεια των Αμερικανων του ΝΑΤΟ) και επαθα σοκ με το μεγεθος της προπαγανδας και της ανιστορικοτητας τους. Και εχεις το θρασσος να μας ααποκαλεις ανιστορητους και με μειωμενη αντιληψη?? Θα επρεπε να γνωριζεις οτι οι Ελληνες δεν γραφουν απλα ιστορια(σε αντιθεση με λαους σαν κκαι εσας που απλα την αντιγραφετε/κλεβετε), αλλα την δημιουργουν... χιλιετιες τωρα!!
      Σηκωθηκαν τα ποδια να χτυπησουν το κεφαλι...
      https://hellinon.net/NeesSelides/Alvanoi.htm (οσο για το αν εχετε ή οχι καμια σχεση με τους λαους της Κασπιας και αν ειστε Αβαρικο φυλο ή οχι, ριξε μια ματια στον συνδεσμο αυτονπου παρεθεσα και ελα να μας ξαναπεις ανιστορητους... τωρα αν αμφισβητεις ιστορικες καταγραφες και στοιχεια απο ιστορικους του βεληνεκους του Πλουταρχου, αλλα και αλλων ευρωπαικων ινστιτουτων αυτο ειναι δικο σου προβλημα).
      Και να σου θυμησω επισης οτι και στην εθνικη απελευθερωση των Ελληνων το 1821, παλι δεν ειχες τακτικο στρατο, αλλα μια χαρα πολεμησες εναντιον των Ελληνων με το μερος των Οθωμανων-Τουρκων. Ετσι προσπαθησες να κανεις και το 1940, απλα δεν σου βγηκε... γι'αυτο τωρα λες αυτα που μας λες.
      Δεν μας λες ομως οτι μετά την εισβολη του Αξονα στη Γιουγκοσλαβια τον Απριλιο του 1941, τα εδαφη της Γιουγκοσλαβιας με σημαντικο Αλβανικο πληθυσμο προσαρτηθηκαν στην Αλβανια, οπως και το μεγαλυτερο μερος του Κοσσοβου, το δυτικο τμημα των Σκοπιων, η Σερβικη πολη Τουτιν και ενα μερος του Ανατολικού Μαυροβουνίου. Οπως βλεπεις η ιστορια (κατα)γραφει... και τοτε και τωρα απο οτι φαινεται ειστε οι κλεπταποδοχοι/κατσαπλιαδες... της περιοχης.

      Διαγραφή
    9. Ειλικρινα επειδη εχω βαρεθει να γραφω τα ιδια και τα ιδια και να ανοιγω τα ματια σε Ανιστοριτους σαν και του λογου σου θα στα γραψω οσο πιο απλα γινεται.

      Αυτο το λινκ που παρεπεμψες δεν ειναι ουτε γλωσσικη μελετη, ουτε ιστορικη, ουτε γονιδιακη αλλα ενα σαρδαμ που επιτηδες παρουσιαζεται ως "Ατρανταχτα στοιχεια" αρχαιων αναφορων σε μια περιοχη που ονομαζοταν για μια μικρη ειναι η αληθεια περιοδος ως Αλβανια.

      Καταρχην αυτο που περεθεσες λεει πως οι ΑΛβανοι ειναι Αβαροι. Μαλιστα, λεει πως κατεβηκαμε πριν τους Σλαβους στα Βαλκανια, αρα ειτε ετσι ειτε Αλλιως οι Σλαβοι ηταν αυτοι που εκλεψαν γη που εμεις πρωτοι κατοικησαμε και οχι το αντιθετο χαχαχαχα

      Βεβαια η αληθεια ειναι τελειως αλλη.

      Στον Καυκασο ομως υπηρχε περιοχη που λεγοταν Αχαια, αραγες και οι Αχαιοι προερχονται απο τον Καυκασο? Περαν του οτι οι Αλβανοι δεν ονομαζουν τους εαυτους τους Αλβανους εχει αποδειχτει απο Ελληνες κιολας Ιστορικους οπως ο Λαζαρου πως αυτη η Αλβανια ιδρυθηκε απο αποικιοκρατες απο την Ιταλικη πολη Αλβα. Αλβανια βεβαια υπηρχε και στην αρχαια Σκωτια, και αυτο δεν υποδηλωνει εθνος. Η Ριζα Alba υποδηλωνει ορεινο και χιονισμενο μερος. Αλβανια υπηρχε και στην Λομβαρδια οπως και βουνο που λεγεται Βουνο των Αλβανων, Monts Albanus απο τα αρχαια κιολας χρονια. Για να σου ανοιξω ομως τα ματια και για να μην λες βλακειες, δες αυτον τον συνδεσμο απο εναν Ελληνα και θα...καταλαβεις. http://www.greeks-albanians.com/top-greeks-albanians/gr-m-ga-alb/385-2014-03-27-14-04-42

      Οσο για το 1821 αστο καλυτερα να μην το ανοιξουμε το θεμα γιατι οι πρωτοι που πολεμησαν εναντιον των Ελληνων ηταν οι ιδιοι οι Ελληνες Γενιτσαροι. Οι Αλβανοι Ορθοδοξοι που κατεβηκαν τον 13ο αιωνα στην Ελλαδα και αφομοιωθηκαν πολεμησαν στο πλευρο των Ελληνων ενω οι Μουσουλμανοι οχι. Και μην ξεχνας πως επι 25 χρονια οι Αλβανοι που τοτες ηταν η πλειοψηφια Ορθοδοξοι εχυσαν τονους αιματος εναντιον των Τουρκων.

      Το οτι προσαρτηθηκαν καθαρως Αλβανικα εδαφη κατα την εισβολη του Αξονα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να θεωρειται κλεψια? Απο σποντα εγινε απονομη δικαιοσυνης στους αληθινους κλεφτες των Αλβανικων εδαφων που ειναι οι Σλαβοι. Και ειναι τοση η αδικια που εγινε εναντιον των Αλβανων που ειμαστε το μονο κρατος που γυρω του περιτριγυριζεται απο Αλβανους και οχι απο ξενους λαους. Σκεψου το λιγο και μην τυφλωνεσαι απο τα μιση.

      Διαγραφή
    10. ενω αυτο το λινκ που παρεθεσες εσυ σφιζει απο ''εμπεριστατωμενα'' και ''αδιαμφησβητητα'' ιστορικκα στοιχεια οπως: {Πολύ σωστά ο Παναγιώτης Κουπιτώρης στο βιβλίο του ‘’Αλβανικαί Μελέται’’ υποστηρίζει ότι οι Αλβανοί ήταν ένα ελληνικό φύλο, το οποίο μετανάστευσε στον Καύκασο.} Αρα θεωρεις οτι εισαι Ελληνας αν καταλαβα καλα εφοσον ενστερνιζεσαι αυτες τις θεωριες... και μας μιλας για ασχετοσυνη και ανιστορικοτητα εσυ?? Με την φορα που εχετε παρει εσεις ειναι θεμα χρονου να μας πειτε οτι οι Αλβανοι ηταν αυτοι που εχτισαν την ακροπολη και οτι ο Λεωνιδας ηταν επισης Αλβανος. Τωρα να κατσω με την σειρα μου και εγω να σου υπενθυμισω το βαθος και τον πλουτο της Ελληνικης ιστοριας νομιζω ειναι ματαιο με μια κουβεντα απο εδω, Οποτε ας το αφησουμε εδω γιατι θα χαθουμε στην μεταφραση απο οτι καταλαβα. Η ιστορια γραφεται και διδασκει και αυτο που εγινε χτες ειναι αυτο που θα γινει αυριο, και με κατι προκλητικες ενεργειες σαν και αυτες που περιγραφει το παρων αρθρο να εισια σιγουρος για την εξελιξη της... περιμενε και τα καλυτερα ερχονται. Συνεχισε εσυ την προπαγανδα και την ψευτοιστορια που εσεις εφευρισκετε και θα βρεθειτε με μαθηματικη ακριβεια λιαν συντομως στην ιδια θεση με αυτην που ειναι τωρα τα Σκοπια. Να θυμασαι μονο οτι οι Αμερικανοι ποτε δεν ειναι αξιοπιστοι συμμαχοι κανενος και μολις παρουν αυτο που θελουν σε πετουν σαν στυμμενη λεμονοκουπα, το ιδιο θα κανουν και με εσας, οποτε καλυτερα προετοιμασου για αυτην την στιγμη απο το να παραχαραζεις ιστορια αιωνων. (φιλικη συμβουλη)

      Διαγραφή
    11. Υ.Γ. οσο για την τελευταια σου παραγραφο ξερεις οτι μονο απο σποντα δεν εγινε η εν λογω ''απονομη δικαιοσυνης'' αλλα υπηρξε οργανωμενο σχεδιο απο μερους σας οπως υπαρχει και τωρα με την περιπτωση των Σκοπιων... και επισης ειστε το μονο κρατος που περιτριγυριζεται απο Αλβανους γιατι πολυ απλα οπως κανατε και πριν χρονια εδω στην Ελλαδα, πατε και κατσικωνεστε οπου βρειτε και μετα αυτοαποκαλειστε και γηγενεις εις βαρος των εκει λαων... τοσο θρασσος!!!

      Διαγραφή
    12. ''οσο για την τελευταια σου παραγραφο ξερεις οτι μονο απο σποντα δεν εγινε η εν λογω ''απονομη δικαιοσυνης'' αλλα υπηρξε οργανωμενο σχεδιο απο μερους σας οπως υπαρχει και τωρα με την περιπτωση των Σκοπιων... και επισης ειστε το μονο κρατος που περιτριγυριζεται απο Αλβανους γιατι πολυ απλα οπως κανατε και πριν χρονια εδω στην Ελλαδα, πατε και κατσικωνεστε οπου βρειτε και μετα αυτοαποκαλειστε και γηγενεις εις βαρος των εκει λαων... τοσο θρασσος!!!''

      Μα εφοσον εμεις κατα την δικια σου θεωρια ειμαστε Αβαροι, τοτε μαλλον το αντιθετο συμβαινει, οι Σλαβοι ερχομενοι μετα απο μας μας κλεψανε την γη μας. Διαλεψε ποια θεωρια σαρεσει ρε φιλε γιατι θα μας τρελανεις εσυ χαχαχαχα

      ''ενω αυτο το λινκ που παρεθεσες εσυ σφιζει απο ''εμπεριστατωμενα'' και ''αδιαμφησβητητα'' ιστορικκα στοιχεια οπως: {Πολύ σωστά ο Παναγιώτης Κουπιτώρης στο βιβλίο του ‘’Αλβανικαί Μελέται’’ υποστηρίζει ότι οι Αλβανοί ήταν ένα ελληνικό φύλο, το οποίο μετανάστευσε στον Καύκασο.} Αρα θεωρεις οτι εισαι Ελληνας αν καταλαβα καλα εφοσον ενστερνιζεσαι αυτες τις θεωριες... και μας μιλας για ασχετοσυνη και ανιστορικοτητα εσυ??''

      Αυτος ο ερευνητης σου παραθετει στοιχεια γλωσσικα, ιστορικα, και αρχαιολογικα και διασημους Ελληνες ιστορικους και συγγραφεις που αποδεικνυουν περιτρανα πως εαν οχι αδερφια, τουλαχιστον ξαδερφια με σας ειμαστε. Και πως καμια μετακινηση απο τον Καυκασο δεν εγινε αλλα το αντιθετο! εγω δεν εχω κανενα κομπλεξ οπως βλεπεις αλλα μαλλον εσεις φοβαστε τοσο πολυ μην γινουν οι αλβανοι ισαξιοι με σας ως προς την αυτοχθονια στα Βαλκανια που ακομα και ο ιδιος ο Θεος να σας το πει εσεις θα το αρνηθειτε.

      ''Με την φορα που εχετε παρει εσεις ειναι θεμα χρονου να μας πειτε οτι οι Αλβανοι ηταν αυτοι που εχτισαν την ακροπολη και οτι ο Λεωνιδας ηταν επισης Αλβανος. Τωρα να κατσω με την σειρα μου και εγω να σου υπενθυμισω το βαθος και τον πλουτο της Ελληνικης ιστοριας νομιζω ειναι ματαιο με μια κουβεντα απο εδω, Οποτε ας το αφησουμε εδω γιατι θα χαθουμε στην μεταφραση απο οτι καταλαβα. Η ιστορια γραφεται και διδασκει και αυτο που εγινε χτες ειναι αυτο που θα γινει αυριο, και με κατι προκλητικες ενεργειες σαν και αυτες που περιγραφει το παρων αρθρο να εισια σιγουρος για την εξελιξη της... περιμενε και τα καλυτερα ερχονται. Συνεχισε εσυ την προπαγανδα και την ψευτοιστορια που εσεις εφευρισκετε και θα βρεθειτε με μαθηματικη ακριβεια λιαν συντομως στην ιδια θεση με αυτην που ειναι τωρα τα Σκοπια. Να θυμασαι μονο οτι οι Αμερικανοι ποτε δεν ειναι αξιοπιστοι συμμαχοι κανενος και μολις παρουν αυτο που θελουν σε πετουν σαν στυμμενη λεμονοκουπα, το ιδιο θα κανουν και με εσας, οποτε καλυτερα προετοιμασου για αυτην την στιγμη απο το να παραχαραζεις ιστορια αιωνων. (φιλικη συμβουλη)''

      Φιλικη συμβουλη, μην βλεπεις συνομωσιες πισω απο καθε τι, θα καταληξεις να φοβασαι και την σκια σου. Οσο για τον Λεωνιδα και την Ακροπολη θα ελεγα πως με βαση την θεωρια που θελει τους Αλβανους αρχαιο Ελληνικο φυλο, οι Αλβανοι πρεπει να ειναι το ιδιο περηφανοι με τους Ελληνες και για τον Λεωνιδα αλλα και για την Ακροπολη, παροτι εκ πρωτης οψης δεν υπαρχει τιποτα κοινο. Αντε Καληνυχτα.

      Διαγραφή
    13. 1.Το οτι ειστε Αβαροι δεν σημαινει αυτοματως οτι ηρθατε πριν απο τους Σλαβους, γιατι πολυ απλα υπαρχει η πιθανοτητα να ηρθατε πολυ αργοτερα στην περιοχη που ηδη κατοικουσαν Σλαβοι (αν δεν κανω λαθος 11ο με 12ο αιωνα λιγο πριν την καταρευση της Βυζαντινης αυτοκρατοριας στην οποια κανατε πολλες επιδρομες με τους Οθωμανους και τους λοιπους κατσαπλιαδες της γυρω περιοχης), δηλαδη δεν σημαινει το οτι ειστε αβαρικο φυλο (αρα και προγενεστεροο) οτι απο την αρχη της υπαρξεως σας εισασταν σε αυτην την περιοχη, αυτο εννοω, οποτε μην καταλαβαινεις οτι εσυ θελεις να καταλαβεις.
      2. Αν ειμασταν ξαδερφια ή τελος παντων ειχαμε καποια συγγενεια, πρωτον θα ειχαμε παρομοια γενετικα/εξωτερικα χαρακτηριστικα (που βεβαβιως δεν εχουμε, γιατι οπως σου ειπα και πριν μοιαζεται σε αυτο το κομματι με λαους οπως οι Γεωργιανοι και οι Αζεροι...), αρα αυτο που λες καταρριπτεται αυτοματα και ναι μονο αν ο Θεος μας το ελεγε θα το πιστευαμε, αλλιως δεν εξηγηται, παρα μονο με θαυμαστο τροπο!! Και δευτερον, εκτος απο γενετικα χαρακτηριστικα δεν υπαρχει κανεναν σημειο κοινο ουτε σε πνευματικο-πολιτιστικο και ιδεολογικο επιπεδο για λογους που σου εγραψε και ο κ.Καλλεντεριδης παραπανω, οπως ακι εγω.
      3. Ημουν σιγουρος για την απαντηση που θα εδινες στο θεμα Ακροπολης και Λεωνιδα και δεν με εκπλησσει καθολου, κλασσικη πονηρη-διπλωματικη απαντηση γεματη υπεκφυγη που θελει να αφησει απλα εντυπωσεις. Και καπως ετσι, μετα απο λιγο καιρο θα ειστε πλεον σιγουροι και θα το ''αποδειξετε'' ιστορικα... (οπως μονο εσεις ξερετε) οτι οχι μονο εκπρωτης οψεως αλλα και ολοκληρωτικα θα υπαρχει καττι κοινο και αργοτερα ισως μονο δικο σας πανω σε τετοια θεματα.. οπως εκαναν και οι Σκοπιανοι ψευτο-Μακεδονες περι αμεσης καταγωγης απο τον Μεγα Αλεξανδρο. Αντε καλημερα!!

      Διαγραφή
    14. 1. Οι Αβαροι κατεβηκαν τον 5ο αιωνα, 200 χρονια πριν τους Σλαβους. Φασκεις κι αντιφασκεις με την δικια σου πηγη. Αλλα αυτη η θεωρια δεν εχει κανεναν σοβαρο υποστηρικτη γιατι οπως σου ειπα δεν υπαρχει καμια αποδειξη ουτε γλωσσικη, ουτε εθνικη ουτε τιποτα αλλο μπορουμε να φανταστουμε που να συνδεει τους ΑΛβανους με τους Αβαρους. Κοτσανες και θεωριες μπορω κι εγω να πεταξω οσες θες χωρις καμια εμπεριστατωμενη μελετη επι του θεματος. Γκε Γκε?

      2. Το οτι εσυ εχεις πλασει τα πιστευω σου ετσι οπως σε βολευει ειναι ενα θεμα. Το να αμφισβητεις Ιστορικους (και μαλιστα Ελληνες) και γλωσσικες μελετες καταδεικνυει απλα το μισος σου για τους Αλβανους και οχι καποια επιστημονικη αποψη. Ασε να εκφραστουν οι Ιστορικοι καλυτερα. Σαν του λογου σου υπαρχουν μπολικοι και δεν με εκπλησσει. Εσυ και οι Ταλιμπαν δεν διαφερετε πολυ.

      3. Δεν εχω να προσθεσω τιποτα, γιατι αρχιζεις και απλα παραμιλας ;)

      Διαγραφή
    15. Και τυποι σαν τον Φιλη(που μιλουσε για ''εθνοκαθαρση'' των Ποντιων) ή την Ρεπουση(που μιλουσε περι ''συνωστισμου'' στο λιμανι της Σμυρνης) που (θεωρητικα) ειναι Ελληνες και ειχαν τετοιες αποψεις, κανεις δεν τους πηρε στα σοβαρα και εγιναν περιγελος απο ολους τους ιστορικους αλλα και απο ανθρωπους που εζησαν τα γεγονοτα αμεσα... οποτε αν αυτες οι θεωριες που εσυ υποστηριζεις απο κατι τετοιους ανθελληνες τις θεωρεις ''εμπεριστατωμενες''...εγω παω πασο, μην σου χαλασω το ονειρο. Δικαιωμα σου. και δεν μιλησα με βαση τις πηγες μονο αλλα και με την κοινη λογικη(οπως ειναι η εξωτερικη εμφανιση) αλλα κανεις πως δεν καταλαβαινεις... με λενε Ριζο και οπως θελω τα γυριζω.
      Και θα επρεπε να ξερεις(λογικο εφοσον δεν με γνωριζεις προσωπικα) οτι δεν εχω μισος για τους Αλβανους ή οποιονδηποτε αλλον λαο γενικοτερα, σεβομαι απολυτα τα εθιμα, τις παραδοσεις και την διαφορετικοτητα ΟΛΩΝ των λαων της γης(χαρακτηριστικο ολων των πραγματικων Ελληνων). Το μονο που με ενοχλει ειναι το η προπαγανδα ορισμενων που προσπαθουν να δειξουν οτι το μαυρο ειναι ασπρο και το αντιστροφο, οπως προσπαθεις να κανεις εσυ και μαλιστα σε ενα αρθρο που μιλαει ξεκαθαρα απο την αρχη για μια καθαρα ενεργεια απο μερια της πατριδας σου που ως μονο σκοπο εχει να προκαλεσει(οπως κανατε και με το ιπταμενο drone με την σημαια της μεγαλης Αλβανιας στον ποδοσφαιρικο αγωνα Σερβιας-Αλβανιας απλα για να προκαλεσετε και να δημιουργησετε εντυπωσεις ως συνηθως-ειναι παγια τακτικη σας οπως βλεπεις-). Γενικα στην ζωη, δεν ειναι κακο να ντρεπεται κανεις για την καταγωγη του(ειτε ειναι Αλβανος, Βουλγαρος, Αμερικανος, Σουηδος κ.λ.π.), το κακο ειναι να παριστανει και να προσπαθει να πεισει απεγνωσμενα τους αλλους οτι ειναι κατι αλλο απο αυτο που πραγματικα ειναι. Το οτι σαν εθνος δεν εχετε προσφερει τιποτα στην ιστορια και τον ανθρωπινο πολιτισμο(σε επιπεδο τεχνης, επιστημης, κ.λ.π) οπως και πολλα αλλα εθνη, δεν πρεπει να σας κανει να αισθανεστε μειονεκτικα και να προσπαθειτε να μας αποδειξετε οπως και καποιοι αλλοι γειτονες μας, οτι εχετε αμεση ή εμμεση σχεση με τους Ελληνες.

      Διαγραφή
    16. Αυτά που είπε η Ρεπουση ή ο Φίλης δεν έχει καμία σχέση μ αυτά που λέμε εδώ. Κι εγώ μπορώ να πω πως οι Ιάπωνες κατά λάθος βομβάρδισαν το Περλ Χάρμπορ λόγω κακής ορατότητας και πως το όλο πράγμα ήταν μια παρεξήγηση. Καταλαβαίνεις πιστεύω την διαφορά. Εδώ εσύ μιλάς για την ερμηνεία ενός γεγονότος ενώ αυτά που παραθέτω εγώ είναι μελέτες Ελλήνων Ιστορικών και ξένων που με βάση την γλωσσολογική και Ιστορική εντριβη φτάνουν στο αποτέλεσμα πως οι Αλβανοί έχουν μια αδιάκοπη συνέχεια στα Βαλκάνια και πως η γλώσσα είναι μια αρχαία Ομηρική διάλεκτος. Και σαυτο μπορώ να συμφωνήσω και εγώ λόγω του ότι ξέρω και τις δύο γλώσσες. Τα Αλβανικά είναι μια κατοικον διάλεκτος των αρχαίων Ελληνικών όπως και οι Τσακωνες της Πελοποννήσου που αν και γνήσιοι Έλληνες, η γλώσσα τους δεν είναι κατανοητή από τους Άλλους Ελληνες. Κάθε μία Αλβανική λέξη έλκει την ρίζα της από τα ελληνικά. Το ίδιο υποστήριζαν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες Ιστορικοί τον 19ο αιώνα όπως ο Ιάκωβος Θωμόπουλος και άλλοι. Τα Αλβανικά έθιμα είναι σχεδόν ολόιδια με τα Ελληνικά από όλους τους Άλλους λαούς. Και όσο για την εμφάνιση δεν ξέρω τι λες εσύ αλλά δεν είμαστε καθόλου διαφορετικοί. Εάν δεις τις τελευταίες γενιές των Αλβανών που γεννιούνται τώρα και δεν είναι βασανισμένοι από την ζωή όπως οι προηγούμενες γενιές δεν υπάρχει καμία διαφορά στην εμφάνιση από τους Έλληνες.

      Λέγοντας αυτά, εμένα δεν μενδιαφερει καν το αν ήμαστε συγγενείς με σας ή όχι. Απλά εσύ φίλε έχεις μίσος έναντι των Αλβανών και μην το αρνείσαι και ένας λόγος που δεν τα πάμε καλά είναι ότι μας βλέπετε αφυψηλου και σαν δεύτερης κλάσης ανθρώπους. Το ίδιο έκαναν και οι Σέρβοι και γιαυτό και έκαναν τόσα εγκλήματα εναντίον μας.

      Και δεν ήμουν εγώ αυτός που άρχισε την συζήτηση περί της καταγωγής των Αλβανών αλλά εσύ. Γιαυτό και μην νομίζεις πως νιώθω μειονεκτικά εναντίον σου ή εναντίον των Ελλήνων. Εσείς από την άλλη έχετε μια πρεμουρα σε κάθε συζήτηση να αποδείξετε πως δεν ήμαστε από τα Βαλκάνια, εμμέσως πλην σαφώς να μας αρνηθείτε κάθε δικαίωμα σε κράτος και σε ύπαρξη.

      Όσο για την προσφορά στην ανθρωπότητα, δεν ήξερα πως πρέπει να προσφέρω κάτι ώστε να υπάρξω σαυτο τον πλανήτη. Τέτοιες σκέψεις κάνανε οι διάφοροι γενοκτονοι ανά τον πλανήτη γιαυτό πρόσεχε τι λες γιατί φλερτάρεις με τον φασισμό.

      Μάλλον εσύ προσφέρεις πολλά στην ανθρωπότητα και γιαυτό ζεις ακόμα.

      Ε Ρε τι ακούω εδώ μέσα...

      Διαγραφή
  6. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει όταν δεν διεκδικείς αυτά που δικαιούσαι και έχεις αφήσει να τα κατέχουν άλλοι. Και έτσι με αυτά και άλλα στο τέλος καταλήγεις σαν χώρα -δήθεν- "να μην επιτρέπεις τις αλυτρωτικές σε βάρος σου συμπεριφορές άλλων".

    Στην προκείμενη περίπτωση, ενώ ήταν αποκαμωμένοι και οι σχεδόν μόνιμοι ζητιάνοι των βαλκανίων αλλά και του κόσμου όλου, και ενώ τους ταϊζαμε και τους ταϊζουμε, τώρα που λίγδωσε το "αντεράκι" τους με την αποκλειστικά δική μας βοήθεια και συνδρομή, τώρα θέλουν να δαγκώσουν το χέρι που τα ταϊζει. Τέτοια σκυλιά θέλουν ωστόσο φίμωτρο και έξω από τη χώρα και για αυτό να αλλάξουμε αμέσως την νομοθεσία μας ώστε κανένας αλλοδαπός που δεν έχει αυτοτελές ειοόδημα ικανό ώστε στην χώρα μας να ζήσει να απελαύνεται αμέσως. Τι πιο λογικό;

    Oι αλβανοί στη χώρα μας δηλώνουν εισοδήματα τόσα που ίσα - ίσα να τους επιτρέπει να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την οποία στην πραγματικότητα τους την πληρώνουμε εμείς οι έλληνες ασφαλισμένοι, και εκ παραλλήλου ενώ τους ταϊζουμε συστηματικά και φοροδιαφεύγουν είναι οι αλβανοί τελικά αυτοί που τσεπώνουν τα κοινωνικά επιδόματα αλληλεγγύης και όλες τις λοιπές κοινωνικές παροχές. Όποιος νομίζει ότι αυτό το επιχείρημα είναι άδικο και αυθαίρετο τότε ας παει σε έναν τυπικό δημόσιο ή δημοτικό σταθμό για να διαπιστώσει εκεί ποια παιδιά η ελληνική πολιτεία εν τέλει εξυπηρετεί, και θα καταλάβει.

    Στόμα που ενω το ταϊζεις σε δαγκώνει, μοιάζει με φίδι που .... το πατάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρη, αφού δεν τρώς σκόρδα, γιατί μυρίζεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και το κρεμμύδι. Είναι αρκετά υγιεινό, στο συνιστώ!

      Διαγραφή
  8. ΄Εστω. Αφού δεν τρώς κρεμμύδια, γιατί μυρίζεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο εχει σχεση με το Βαπτισμα-Χρισμα Δημητρη... ;)
      (Ξερεις τι εννοω προφανως)

      Διαγραφή
    2. Οχι Στέφανε. Καμία τέτοια αναφορά από εμένα. Παροιμιώδεις φράσεις είναι, αλλά "ταιριάζουν γάντι" στον κ. ΄Αρη...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.