1/9/17

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δ. Κωνσταντακόπουλου "Η Κύπρος στο Στόχαστρο - Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Έλληνες"


Με τίτλο «Η Κύπρος στο Στόχαστρο» κυκλοφορεί, από τις Εκδόσεις «Ινφογνώμων», το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, το οποίο προλογίζει ο τέως Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Θέμος Στοφορόπουλος.
Στο βιβλίο περιέχεται και η δραματική, προσωπική έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό για την Κύπρο, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Όχι στο νέο Έγκλημα!», όπως επίσης η γνωμάτευση του διαπρεπούς Έλληνα συνταγματολόγου καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη, Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου, πρώην Διευθυντή του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για τη Διάσκεψη της Γενεύης.
Τόσο ο Μίκης Θεοδωράκης, όσο και ο συγγραφέας επισημαίνουν τον κίνδυνο νέων, ανεπανόρθωτων εθνικών καταστροφών, ως αποτέλεσμα της αποδοχής από την Αθήνα και τη Λευκωσία της τουρκικής πρότασης για σύγκλιση Πενταμερούς Διάσκεψης, όσο και λόγω των θέσεων που υποστηρίζουν, προσερχόμενες σε αυτήν, η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση. 

Ο συγγραφέας αναλύει λεπτομερώς αυτές τις θέσεις, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οδηγούν αναπόφευκτα στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υποστηρίζει ότι η επίσημη ρητορεία της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης, περί τουρκικών στρατευμάτων και εγγυήσεων, δεν είναι παρά μια ακόμα και πιο επικίνδυνη απόπειρα παραπλάνησης και εξαπάτησης του ελληνικού λαού, όπως το «Λεφτά Υπάρχουν» και το «Σκίζουμε τα Μνημόνια», τώρα όμως στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.
Ο συγγραφέας αναλύει γιατί, μετά το ελληνικό «οικονομικό πείραμα», των Δανειακών και των Μνημονίων, έρχεται τώρα, εν πολλοίς ως η συνέχειά του, ένα κυπριακό «γεωπολιτικό πείραμα» και ποιες θα είναι οι πιθανές και τραγικές συνέπειές του όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα.

Στις 238 σελίδες του βιβλίου, ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναλύει τους λόγους που καθιστούν τη Διάσκεψη της Γενεύης πραξικόπημα, με σκοπό να παρακαμφθεί και να ανατραπεί η βούληση των Κυπρίων πολιτών και με τελική επιδίωξη την κατάλυση του δημοκρατικού καθεστώτος στο νησί και του ίδιου του κυπριακού κράτους και την απόσπαση της κυριαρχίας του νησιού από τους κατοίκους του
Αναφέρεται στα δύο ιστορικά προηγούμενα των Διασκέψεων του 1955 και του 1959, ενώ παρουσιάζει τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ΕΕ, εξηγώντας πως η Διάσκεψη εντάσσεται στις πάγιες – αλλά και «επικαιροποιημένες» - επιδιώξεις της αγγλοαμερικανικής πολιτικής στην Κύπρο, ένα νησί τεράστιας, παγκόσμιας στρατηγικής σημασίας, τις ίδιες που οδήγησαν κατά το παρελθόν στην τραγωδία του 1974. 
Εξετάζει επίσης λεπτομερώς το ρόλο του Χένρι Κίσσινγκερ τόσο το 1974 όσο και σήμερα.

Τίτλος:
«Η Κύπρος στο Στόχαστρο -Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Έλληνες»
Συγγραφέας:
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14,
10557 Αθήνα
Τ 2103316036
Φ 2103250421
info@infognomon.gr
www.infognomon.com

Σελ.: 238
ISBN: 978-618-5219-33-8
Κωδ.: 86979Π25
Τιμή: 14 ευρώ

5 σχόλια:

  1. Χτες βράδυ έμεινα ξύπνιος για να δω τη συνέντευξη του συγγραφέα στο ΚΡΗΤΗ TV. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΟΝ Κο ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Κο ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥΣ. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν όαση ενημέρωσης για τους έλληνες που αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα υπήρχαν αντίστοιχοι Κωνσταντακόπουλοι και Καλεντερίδηδες. Πεντάκις άξιος ο μισθός τους αλλά ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Η χώρα είναι εδώ και 100 χρόνια και βάλε ούτε καν σε αυτόματο πιλότο. Είναι σε βυθιότητα στην εντατική. Άλλοι κανονίζουν το πώς αν και γιατί υπάρχουμε. Μια ματιά στα γεγονότα το αποδεικνύει. Κατά τον κ. Κωνσταντακόπουλο και όχι μόνο και πολύ σωστά γίνονται αυτά που γίνονται τώρα που η Ελλάδα είναι αδύναμη και ευθαρσώς αναφέρει ονόματα όσων φρόντισαν γι' αυτό. Αφού όμως μπορούν να φέρνουν αυτοί που μας κρατάνε διασωληνωμένους σε διάστημα 5-6 -10 ετών τα κύμβαλα/σκύβαλα εκείνα που θα αποδυναμώσουν τη χώρα τούς ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ και δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί που θα το εμποδίσουν αυτό, και η συντριτπική πλειοψηφία της κοινωνίας ασχολείται με στημένη μπάλα συνταγες μαγειρικής και λοιπά θαυμαστά τότε τι συζητάμε; Εδώ θέλει αντάρτικο κυριολεκτικό και μεταφορικά. Κάψικο/κόψιμο όλων των τρύπιων από ΜΙΤ παρτσακλών κορασίδων των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών που νομίζουν ότι κάνουν δημοσιογραφία. Η κοινωνία πεθαίνει αλλά πριν παραδώσει το πνεύμα δημιουργεί και το αδιαχώρητο στην "συναυλία" του τρισακαλαίσθητου αρχισκυλά χτες στη Σαλονίκη αύριο από άλλον αρχισκυλά αλλού κοκ. Μέχρι και έως εκεί μαζευόμαστε. Έτερον ού... Χαμαί πέσαι δαίδαλος αυλά...Ποιός θα μας ξεσηκώσει; Εδώ ακόμα και για τα τελευτικά μας...εκδίδεται βιβλίο μετά του αναλόγου αντιτίμου...!τι να το κάμουμε!! Τι περιμένουμε; Και το σάβανο. Ας μη θεωρηθούν τα παραπάνω μομφή στον καλό κ. Κωνσταντακόπουλο. Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτός έτσι όπως κι αν υπάρχει!

      Διαγραφή
  2. "Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Έλληνες".
    Δεν θέλουν μόνο Κύπρο χωρίς Έλληνες, αλλά θέλουν και Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

    1)Από το 1986 όπου και νομιμοποιήθηκαν οι εκτρώσεις, έχουν γίνει τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια εκτρώσεις. Μία ολόκληρη Ελλάδα σε πληθυσμό έχει χαθεί.
    Μισό περίπου εκατομμύριο Έλληνες εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα για το εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.
    Τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια αλλοδαποί, μετανάστες, πρόσφυγες και έποικοι, εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 26 χρόνια, πολλοί εκ των οποίων πήραν άδεια παραμονής και αρκετοί Ελληνική υπηκοότητα.
    2)Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών μας και των ΜΜΕ εξυμνεί την πολυπολιτισμικότητα, την πολυθρησκευτικότητα, την παγκοσμιοποίηση και την πολιτική των ανοικτών συνόρων και χαίρεται με την δημογραφική αλλοίωση της χώρας μας!
    3)Οι γεννήσεις των Ελληνόπουλων έχουν πέσει κάτω από τον δείκτη 1 ανά ζευγάρι, ενώ χρειάζεται να είναι τουλάχιστον 2,1 για την διατήρηση του είδους. Σε αντίθεση η γεννητικότητα των μουσουλμάνων μεταναστών είναι πολύ υψηλότερη.
    4)Μία πρόβλεψη για το μέλλον.
    Η κατάσταση του Ελληνικού έθνους συνεχώς θα επιδεινώνεται.Υπάρχει ο κίνδυνος
    ότι σε λίγα σχετικά χρόνια οι μουσουλμάνοι θα γίνουν πλειοψηφία, μία σοβαρότατη απειλή όχι μόνο για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, ενώ ο γερασμένος Ελληνικής καταγωγής πληθυσμός θα μειωθεί δραστικά.
    Η δημόσια περιουσία θα περάσει σταδιακά στα χέρια των Δανειστών, ο Ελληνικός ιδιωτικός τομέας θα καταστραφεί από την υπερφορολόγηση, ενώ ξένες πολυεθνικές θα επικρατήσουν παντού και οι μισθοί και οι συντάξεις θα γίνουν επιπέδου Βουλγαρίας.

    Συμπέρασμα. Δεν κινδυνεύει μόνο η Κύπρος, κινδυνεύει ολόκληρος ο Ελληνισμός.
    Η δημογραφική, ηθική, θρησκευτική και οικονομική διάβρωση που έχει υποστεί ο Ελληνικός λαός από ανίκανες ή και άθλιες πολιτικές μας ηγεσίες ήταν και είναι τεράστια.
    Όπως πάμε θα χάσουμε τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνησω με τα παραπανω σχολια και θα πω οτι ειμαι το ιδιο απαισιοδοξος με τους προλαλησαντες. ΑΛΛΑ δεν μπορω και να αγνοησω τις σημερινες διεθνεις συγκυριες οπου ο Ερντογαν χωρις να το θελει,κανει τα παντα για να θεσει ολους τους διεθνεις παραγοντες εναντιον της τουρκιας.
    1.Ας μην ξεχναμε την ΑΟΖ της Κυπρου οπου πια η τουρκια εχει να αντιμετωπισει παγκοσμια μεγαθηρια κι οχι μια χουφτα Ελληνοκυπριους.Δειλα δειλα κατι παει να γινει και στην ΑΟΖ της Ελλαδας σε Ιονιο και Κρητη.Ενημερωτικα αναζητηστε στο διαδικτυο διαλεξεις του εξαιρετικου Ν.Λυγερου σχετικα με το θεμα.
    2.Ο διαμελισμος της τουρκιας με την ιδρυση του Κουρδισταν ειναι κατι αναποφευκτο. Οι ευκαιριακες συμμαχιες της τουρκιας δεν προκειται να την σωσουν.
    Πραγματικα δεν μπορω να θυμηθω στο προσφατο παρελθον μια χρονικη περιοδο οπου τα ξενα συμφεροντα να ειναι αντιθετα με αυτα της τουρκιας, οσο σημερα.Για ολα τα παραπανω που ανεφερα, αρχιζω να ελπιζω εστω και λιγο για το μελλον και να μετριαζει καπως η απαισιοδοξια μου απο το ανικανο πολιτικο προσωπικο της χωρας μας.Επισης η δημιουργια του δ ειναι κατι που αν στηριχθει απο πολλους μπορει να ανατρεψει τα πολιτικα δεδομενα εφοσον βεβαια μετεξελιχθει σε πολιτικο φορεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε παιδια,για να μην τρελλαθουμε.
    Ολα αυτα που ολοι μας γραφουμε,για την επιχειρουμενη εξαφανιση μας,ποιοι τα εχουν υλοποιησει και το συνεχιζουν ?.
    Αυτοι που ΕΜΕΙΣ εχουμε εκλεξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.