25/6/17

Συγκλονιστική συνέντευξη - Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι δεν είμαι Έλληνας! Δεν ξέρω κάτι άλλο...»

Γιάννης και Θανάσης μίλησαν για τα περιστατικά ρατσισμού που έχουν ζήσει και για το γεγονός πως πολλοί μετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, δεν μπορούν να πάρουν την ιθαγένεια

Γιάννης και Θανάσης απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και μίλησαν για τα περιστατικά ρατσισμού που έχουν βιώσει, αλλά και για το θέμα της ιθαγένειας, που απασχολεί χιλιάδες μετανάστες.
«Δεν υπάρχει ρατσισμός, αλλά υποκρισία», είπε ο Θανάσης αρχικά, για να συνεχίσει: «Εδώ υπάρχει η υποκρισία, είναι χειρότερο αυτό. Στην Αμερική μπορείς να είσαι ρατσιστής, αλλά δεν κρύβεσαι. Αυτό είσαι. Έχω δει ένα σχόλιο στο facebook, που κάποιος έλεγε "αυτοί δεν είναι Έλληνες", και συνάντησα τον ίδιο τύπο στην Γλυφάδα κι ήρθε με το παιδί του και μου έλεγε "κάνετε περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, μπράβο"! Εγώ πήρα απλά το παιδί του στους ώμους, έβγαλα μια φωτογραφία και μου είπε "έφτιαξες την ημέρα του μικρού, ήταν η καλύτερή του ημέρα"».

Λίγο αργότερα αναφέρθηκε στην Εθνική Ομάδα και την ελληνική ιθαγένεια: «Πήγα στην Εθνική ομάδα, παίζαμε φιλικά, πήγαινα στην προετοιμασία με τις ομάδες τις μικρές, των Νέων κλπ και λέγανε "αυτός ο παίκτης γιατί δεν παίζει στα τουρνουά"; Μα, γιατί δεν είχα διαβατήριο κι έφτασα στην Εθνική Ανδρών για να το πάρω! Όταν κάποιος γίνεται 18, πρέπει να τους δώσεις το δικαίωμα να ψηφίζει και να κάνεις ενεργούς πολίτες τους μετανάστες. Πρέπει να το αποδεχθείς αυτό, όπως όλες οι προηγμένες χώρες, και να πεις αυτοί είμαστε και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Να κάνουμε ενεργούς αυτούς τους πολίτες και να δουλέψουν για να φτιάξει αυτή η χώρα».

Ο Giannis σχολίασε σχετικά: «Όσο υπήρχε η κακή πλευρά, υπήρχε και η καλή. Οι φίλοι μας ήταν δίπλα μας, βέβαια υπήρχαν κι εκείνοι που έλεγαν άλλα πίσω από την πλάτη μας» και πρόσθεσε: «Έλληνας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι! Δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι δεν είμαι Έλληνας! Δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Δεν έχω πάει ποτέ στην Νιγηρία. Αγαπάω την χώρα μου».

Έπειτα συμπλήρωσε: «Γιατί λέγεται μετανάστης 2ης γενιάς; Γιατί υπήρχαν πιο πολλοί, περισσότεροι από εμάς και πολλά παιδιά που δεν μπορούσαν να πάρουν την ιθαγένεια».

Στο τέλος συμφώνησαν σε ένα πράγμα τα δύο αδέρφια: «Θέλουμε να δείξουμε πως πολλά παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά για την Ελλάδα, αλλά κυρίως για τον εαυτό τους. Δεν πρέπει να είσαι Αντετοκούνμπο για να πάρεις ελληνική ιθαγένεια»!

Η αίθουσα του Ιδρύματος Ωνάση πλημμύρισε από... συγκίνηση, όταν η μητέρα τους, Βερόνικα, τραγούδησε το κομμάτι που τους έλεγε όταν ήταν μικρά, και οι Γιάννης και Θανάσης δεν συγκράτησαν τα δάκρυά τους.

Ο παίκτης των Μπακς, μάλιστα, δήλωσε πως θα κάνει κόρες, για να ενισχύσει μελλοντικά την Εθνική Γυναικών, ενώ ο φόργουορντ της Ανδόρα «πάγωσε» τα χαμόγελα, όταν παραδέχθηκε πως γελάει πολύ, επειδή μεγάλωσε στεναχωρημένος.

Δείτε όλη την συνέντευξη 



Πηγή : www.gazzetta.gr

16 σχόλια:

  1. Τό Νέο Ρωμαίϊκο:
    Οἱ Ἀφρικανοί, ἀλλά καί ὅλοι οἱ ἄνθρωποι, γενόμενοι ὀρθόδοξοι χριστιανοί καί μιλώντας Ἑλληνικά, ἰδίως μάλιστα ὅταν ζοῦν στήν Ἑλλάδα, εἶναι πράγματι καί Ἕλληνες.
    Ἀλλιῶς, Ἀφρικανοί ἤ ἄλλοι, ἀκόμη καί Εὐρωπαῖοι, καί Ἑλληνικά νά μιλᾶνε, καί καλάθια νά βάζουνε, καί "περήφανους" νά μᾶς κάνουνε, δέν θα ἔχουν παύσει νά ἀνήκουν μόνο στό προηγούμενο ἔθνος τους. Ἀκόμη καί μετά ἀπό πολλές γενιές τους στήν Ἑλλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε συμφωνώ, η ιστορία με τα DNA και την Ελληνική συνέχεια είναι μια ανοησία. Έλληνας είσαι εαν νιώθεις έτσι. Δηλαδή οσοι ειναι λευκοί Έλληνες αλλά μισουν τη πατρίδα μας τι είναι; πατριώτες εν υπνώσει;

      Διαγραφή
    2. Σωκράτη περιγραφεις ακριβώς αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Αλέξης αφελληνιζοντας τα σχολεία σε πρώτο στάδιο

      Διαγραφή
  2. Σωστά. Ρωμιός είναι ο μετέχων στην Ρωμαίικη Παιδεία, στην Πίστη ως Χριστιανός Ορθόδοξος και στην Γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έχουμε πει αυτα Έλληνας γίνεσαι δεν γεννιέσαι, τα αδέρφια αυτα ειναι Έλληνες ενω οι τσιπροκαμμενοι και η συμμορία τους ειμαι απλώς ανθέλληνες ελληνόφωνοι τελεια και παύλα. Για να γίνεις Έλληνας βέβαια δεν φτάνει να μιλας ελληνικά και να εισαι ορθόδοξος πρεπει να έχεις μεγαλώσει ανάμεσα σε Έλληνες γνωρίζοντας ποια ειναι η πατριδα σου και αγαπώντας τη γεωγραφία της και τον ελληνικό τρόπο ζωής που μοιράζονται οι Έλληνες αισθανόμενος δικη σου κάθε σπίθα,η της πατρίδας και δικούς σου τους ανθρώπους της με τα έθιμα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυγε Αλέξανδρε λες το αυτονόητο.
      Οι νεοταξίτες πάνε να διαλύσουν τα ΄Εθνη παρουσιάζοντας σαν μοντέλλα χώρες ,όπως Αυστραλία και ΗΠΑ,που είναι προιόν επιδρομής εποίκων που είχε σαν συνεπεια τον αποδεκατισμό των ντόπιων.
      Δυστυχώς για τον νεοταξίτη ΑΜΟΡΦΩΤΟ Α,η Ευρωπη αποτελειται απο εθνικά κρατη που οι νεοταξιτες θελουν να διαλύσουν για να επιβάλουν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ τους
      Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ Α.μπορεί να λέει ότι είναι φιλέλληνας ,και φυσικά είναι αφου τρώει τα λεφτά μας αντι να τα δίνουμε σε δικά μας ταλέντα ωστόσο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
      Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ Α ας γνωρίζει οτι το ομόαιμο(δηλ το DNA) το ομόθρησκο και το ομόγλωσσο χαρακτηρίζει τα Εθνη.ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
      Σαν δεν ντρέπεται ,του σταζουμε λεφτά και αυτός προωθεί την αποδόμηση της χώρας.ΑΙΣΧΟΣ
      ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ,ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΤΕ οπότε το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ καλά θα κάνει να επιστρεψει τα χαρτιά του

      Διαγραφή
    2. Σε ποιον έχει δοθεί παράνομα η ελληνική ιθαγένεια;

      Διαγραφή
  4. Και επειδή είναι πολύ σημαντικό αυτό που λένε τα δύο παιδιά θα πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι αυτοί που εκμεταλλεύονται πολιτικά αυτά που λένε κάνουν τα πάντα για να μην επαναλειφθει το φαινόμενο Αντετοκούμπο όπου παιδιά με δύο Νιγηριανούς γονείς αισθάνονται και Έλληνες. Και για αυτό το λόγο αφελληνιζουν τα σχολεία γιατί δεν θέλουν τα παιδιά να γίνονται Έλληνες δεν θέλουν να αποκτούν κοινό υπόβαθρο πολιτισμικό γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να τους διασπούν και να τους ελέγχουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς όλους τους σχολιαστές
    Τουλάχιστον να δείξουμε σεβασμό στα παιδιά αυτά.
    Εδώ γεννήθηκαν, αυτή τη χώρα αναγνωρίζουν ως δική τους πατρίδα, μόνο την ελληνική γλώσσα ξέρουν ως μητρική, και πόσα άλλα.
    Τέλος, να δούμε και το γεγονός ότι διαφημίζουν την Ελλάδα.
    Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούν το ΝΒΑ, βλέπουν την ελληνική σημαία να κυματίζει, τη στιγμή που την έχουμε υποστείλει εμείς εδώ, στην Ελλάδα των μνημονίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν βάζουν καλάθια και μας κάνουν "υπερήφανους" είναι Έλληνες, όταν πουλάνε παράνομα CD δεν είναι. Ωραία η ελληνοποίηση αλα καρτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πουλάνε ηρωίνη μόνο, λειτουργώντας αποκλειστικά ως η προέκταση στην Ελλάδα του βραχίονα διακίνησης ναρκωτικών των χωρών από τις οποίες προέρχονται, χωρίς να ενσωματώνονται πολιτισμικά, κοινωνικά και επαγγελματικά στην όποια ελληνική πραγματικότητα και χωρίς να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για την Ελλάδα, τότε ΝΑΙ, δεν είναι Έλληνες.
      Πού διαφωνείς;

      Διαγραφή
    2. Την ηρωίνη δεν την πουλάνε μόνο αλλοδαποί. Όσο για την "πολιτιστική ενσωμάτωση" είναι πολύ σχετική έννοια, όπως και η "αγάπη για την Ελλάδα" άλλωστε. Το θέμα είναι ότι τους βλέπουμε καθαρά ωφελιμιστικά και τους αποδεχόμαστε ως Έλληνες. Έλληνας δεν είναι μόνο το "καλό" πράμα και το "σκάρτο" αλλοδαπός. Εκεί διαφωνώ.

      Διαγραφή
  7. Καλύτερα τα παιδιά μας να κάνουν παρέα τους Ατεντοκούμπο παρά τον έλληνα που πιάστηκε πρόσφατα στην Λάρισα με κάτι κιλά κοκαίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Φράνσις Αντετοκούνμπο, είναι Έλληνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψυχραιμια, η ατελια του Ελληνικου Συνταγματος που δεν διακρινει τηνΙθαγενεια απο την υπηκοοτητα δημιουργει το μειζον προβλημα. Σαφως ο υπηκοος δυνητικα και υπο προυποθεσεις ενσωματωσης οπως οριζε παλαιοτερη νομοθεσια που καταργηθηκε,μπορει να εχει πολιτικα δικαιωματα, δικαιωμα ψηφου κλπ. Η Ιθαγενεια ομως ειναι κατι διαφορετικο. Η συγχρονη γεννετικη επιστημη εχει πολλα χρησιμα ευρηματα, η Ελληνικη κοσμοθεωρια δεν περιεχει κανενα ρατσισμο. Δεν μπορουμε ομως να αγνοουμε την τεκμηριωση της επιστημης και ξεκαθαρα υπαρχει διαφορετικοτητα των γεννετικων χαρακτηριστικων που μας δινουν τις ατομικες διαφορες αλλα και τα φυλετικα χαρακτηριστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα περί καθαρότητας της φυλής, γεννετικών χαρακτηριστικών και DNA αφορούν τις ράτσες των σκύλων για τα καλλιστεία και όχι ανθρώπους το 2017 μ.Χ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.