19/6/17

Σάββας Καλεντερίδης: Δείτε πώς διαλύουν κράτη για δυο βαρέλια πετρέλαιο - Να γιατί πρέπει να είμαστε σε συναγερμό για την Κυπριακή Δημοκρατία

Δείτε ποιοι και πώς μοιράστηκαν -στα χαρτιά- το πετρέλαιο της Συρίας
Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak (που είναι ιδιοκτησίας του συμπέθερου του Ερντογάν), την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου έγινε μια κρίσιμη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, στην πόλη Κάμισλο της ΒΑ Συρίας, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα διοικητικά κέντρα των Κούρδων της Ροζάβα.
Στη σύσκεψη, την οποία διοργάνωσαν από κοινού κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές των Κούρδων, συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Σ. Αραβίας, της Αιγύπτου, των ΗΑΕ, της συριακής αντιπολίτευσης και των Κούρδων του PYD. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι συμμετείχαν αρκετοί αξιωματικοί του στρατού των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο συνταγματάρχης John Dorrian.
Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο καθορισμός κοινής στρατηγικής για το θέμα της εκμετάλλευσης και της μεταφοράς στις διεθνείς αγορές των πετρελαϊκών αποθεμάτων της Συρίας, την μετά ΙΚ εποχή.
Συμφώνησαν στο δρομολόγιο του αγωγού
Στη σύσκεψη λήφθηκαν σοβαρές αποφάσεις για την εκμετάλλευση των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκεται στις περιοχές Χασάκα, Ράκας και Ντερ εζ Ζορ, αλλά και για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει ο αγωγός μεταφοράς τους. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι ο αγωγός θα ακολουθήσει το δρομολόγιο έρημος περιφέρειας Χομς – Τενεφ – Ιορδανία – Ισραήλ και εκείθεν θα κατευθυνθεί προς την Ευρώπη. Σημειώνεται ότι εκτός από κρατικούς αξιωματούχους, συμμετείχαν και εκπρόσωποι πετρελαϊκών εταιρειών των ΗΠΑ και της Αγγλίας, οι οποίοι τόνισαν ότι διεκδικούν μερίδιο από τα αποθέματα της Συρίας και ότι ο αγωγός αυτός θα χαλάσει τα σχέδια του Ιράν και της Συρίας για το ίδιο θέμα.
Θα πάρει μερίδιο και το ΡΚΚ
Στην προαναφερθείσα σύσκεψη του Κάμισλο αποφασίστηκε να δοθεί μερίδιο το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) των Κούρδων της Συρίας, το οποίο εκπροσώπησαν οι Aldar Halil και Halil Foze. Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας σημείωσαν ότι ο αγώνας που δίνουν οι Κούρδοι του PYD εναντίον της τρομοκρατίας του ΙΚ είναι σημαντικός και υποσχέθηκαν ότι θα παραχωρήσουν μερίδιο από τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της περιοχής.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

*Ο Σάββας Καλεντερίδης  είναι εκ των υποστηρικτών του ανεξάρτητου πολιτικού κινήματος δέλτα
Μάθε για το δέλτα και γίνε κι εσύ υποστηρικτής ΕΔΩ


12 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο.
    Δε μας ενημερώνετε όμως ότι υδρογονάνθρακες αποτελούν την αιτία του Ελληνικού προβλήματος... Θα εξηγηθώ λοιπόν, παρακαλώ διαβάστε το και δυστυχώς ...θα με θυμηθείτε.
    Μιλάμε για ...δάνεια και για χρέη, δε μας είπε όμως κανείς για ποιο λόγο δανείστηκε η χώρα.
    Το οποίο θα το εξηγήσω σε λίγο. Τώρα μάθετε ότι η χώρα δανείστηκε για να χρωστάει.
    Δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και όχι για άλλο λόγο. Εδώ και λίγα χρόνια ξεπουλιούνται τα πάντα, ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία. Και όταν αναφέρομαι σε ξεπούλημα, πωλούνται όλα με τιμές ...της πλάκας, άρα ξεπουλιούνται. Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ. Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει…
    Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα ...αναγκαστούμε να δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο. Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος ...ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού ...φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.

    Θα εξηγήσω για ποιο λόγο δανείστηκε η Ελλάδα:
    Έδωσε η χώρα 238 δισεκατομμύρια Ευρώ στις ιδιωτικές μας τράπεζες, σε σχεδόν τέσσερα χρόνια. Όχι άμεσα με την αγορά μετοχών, αλλά έμμεσα με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων. Δεν κάναμε δηλαδή ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών όπως έγινε στην Ισλανδία ή όπως κάνει τώρα ο Τσίπρας, δώσαμε τα χρήματα ως «κρατικές εγγυήσεις»
    Και αυτά προστέθηκαν στο "χρέος" μας, ενώ εμάς μας έπεισαν πως το χρέος δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε ...μισθούς και συντάξεις.
    Παραπάνω από το 70% του εθνικού μας χρέους προέκυψε λοιπόν από τα χρήματα που πήγαν για "χρηματοδότηση" του ιδιωτικού μας τραπεζικού συστήματος που διαχειρίζεται Ευρώ.


    Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς έδωσαν:
    Νόμος 3723 (άρθρο 1, 4), 09/12/2008 28 δις
    Νόμος 3845 (άρθρο 4), 06/05/2010 15 δις
    Νόμος 3864 (άρθρο 3), 21/07/2010 10 δις
    Νόμος 3872 (άρθρο 7), 23/09/2010 25 δις
    Νόμος 3965 (άρθρο 19), 18/05/2011 30 δις
    Νόμος 4031 (άρθρο 1), 09/12/2011 60 δις
    Νόμος 4056 (άρθρο 21), 12/03/2012 30 δις
    Νόμος 4079 (άρθρο 1), 19/09/2012 40 δις
    Οι τράπεζες πήραν λοιπόν 238 δις, περισσότερα ακόμα και από τις καταθέσεις μας… Πήραν 60 δις το χρόνο!!! Δεν είναι λίγο ...παράξενο αυτό;
    Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών την αναλαμβάνει η ίδια η χώρα μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή αυτή εκδίδει το χρήμα.
    Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, ακριβώς επειδή αυτή εκδίδει το χρήμα. Θα έπρεπε…
    Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια (αναλογικά με τον πληθυσμό της, περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας "χρέος") για τις "ανακεφαλαιοποιήσεις" των τραπεζών της.
    Και οι ιδιωτικές της τράπεζες …ήθελαν και άλλα, παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, να δανειστούν δηλαδή και άλλα για τις τράπεζές της.
    Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού συντάγματος), το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας. Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζες και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή (για τα χρέη αυτά). Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
    Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ, όπως εγώ πιστεύω) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία. Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών. Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
    Φημολογείται ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία, όπως έχει και η Ελλάδα, τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κλασικός ξερόλας Έλληνας.
    Αναρτάς ένα άρθρο, με αφορμή τη μυστική σύσκεψη που έγινε στο Κάμισλο, που είχε ως αντικείμενο τη χάραξη πολιτικής για τα πετρέλαια της Συρίας.
    Ο ανωτέρω σχολιαστής, χωρίς να σεβαστεί τον κόπο του αρθρογράφου, να μεταφράσει, να ερευνήσει και να γράψει ένα άρθρο, με χαρακτηριστική αγένεια, όχι μόνο χρησιμοποιεί το άρθρο και το χώρο για να πει αυτά που θέλει αυτός, μας τη λέει κι από πάνω:
    "Δε μας ενημερώνετε όμως ότι υδρογονάνθρακες αποτελούν την αιτία του Ελληνικού προβλήματος... Θα εξηγηθώ λοιπόν, παρακαλώ διαβάστε το και δυστυχώς ...θα με θυμηθείτε."

    Κάθε μέρα καινούργια απελπισία.
    Πώς καταντήσαμε έτσι, πώς;
    Ένας λαός με τέτοια ιστορία, να βαδίζουμε συνεχώς πάνω στην κόψη του παραλογισμού.
    Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα την επομενη φορα ουδεις θα τολμησει να σας εναντιωθει. Και σεις πιο πολυ σεβασμος σε καποιον που λεει την γνωμη του. ουτε σας εβρισε. Προσβαλλομαι ως αναγνωστης με το σχολιο σας.

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ.
      Θ. ΚΑΡΥΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. πάντως καλύτερα θα ήταν να σχολιάζατε την απάντηση και εμείς θα μαθαίναμε εαν θα καταλογίζατε δόλο στο υπάρχων πολιτικό προσωπικό η συμφωνείτε με τους χειρισμούς των

      Διαγραφή
    4. καλύτερα να σχολιάζατε την απάντηση του pit έτσι θα μαθαίναμε εαν συμφωνείτε η όχι

      Διαγραφή
  4. Κύριε Σάββα ,το μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω για το άρθρο είναι ο δρόμος που επιλέχτηκε δεν είναι τυχαίος(Συρία-Ιορδανία-Ισραήλ).Θεωρώ ότι το νεοσύστατο Κουρδικό κράτος στην Συρία αρχικά δεν θα έχει έξοδο στην θάλασσα.Και αυτό για θεωρώ ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας. Αυτό που έχει περάσει στα ψηλά και αρκετοί δεν ξέρουν είναι ότι η ΑΟΖ της Συρίας έχει περάσει στον έλεγχο για εκμετάλλευση στην Soyuzneftegaz(κρατική τράπεζα τς Ρωσίας)και τα πράγματα θα γινόντουσαν ακραία κάτι που θεωρώ οι μεγάλοι παίχτες της περιοχής δεν το θέλουν.Με βάση τα ως τώρα δεδομένα και το καθεστώς Ασαντ θα επιβιώσει και Κουρδικό κράτος θα δημιουργηθεί.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και δεν μου αρέσουν τα link σας το παραθέτω.Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι στην σελίδα 18 ή 19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/briefing_note/join/2014/522339/EXPO-AFET_SP%282014%29522339_EN.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φψνή βοώντως εν τη ερήμω...δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα ισως να είναι καλύτερα να εξαφανιστεί πλήρως αυτό το ανθελληνικό κρατιδιακό μόρφωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.