19/6/17

Επιβεβαιώθηκε: Οι κουρδικές δυνάμεις είναι τώρα εχθροί της Συρίας

ADAM GARRIE, The Duran
Εκείνοι που έλεγαν ότι οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποτελούν κίνδυνος για τη Συρία αποδείχθηκαν προδήλως εσφαλμένοι.

Πολλοί υποψιάστηκαν από καιρό ότι οι κουρδικές δυνάμεις που καταπολεμούν το Ντάες/ISIS στη Συρία το κάνουν για την επίτευξη ενός και μοναδικού ιδιοτελούς στόχου, αυτού της αρπαγής μιας μεγάλης αυτόνομης περιοχής από τη νόμιμη συριακή επικράτεια ή αλλιώς με τη μονομερή ανακήρυξη ενός ανεξάρτητου κράτους στο έδαφος του κυρίαρχου Κράτους της Συρίας.

Τώρα, οι SDF που κυριαρχούνται από τους Κούρδους και υποστηρίζονται έντονα από τις ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν ότι θα «προβούν σε αντίποινα» έναντι οποιασδήποτε εισβολής του Συριακού Αραβικού Στρατού εντός αυτού που θεωρούν πλέον ως έδαφός τους.

Πρόκειται για πρωτο-προσάρτηση σε όλα εκτός από το όνομα. Οι μόνες δυνάμεις που έχουν το απόλυτο δικαίωμα να μετακινούνται οπουδήποτε θέλουν εντός της Συρίας και να επιτίθενται σε κάθε στόχο που η κυβέρνηση αισθάνεται ότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και κυριαρχία της Συρίας είναι οι δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού και οι σύμμαχοι τους.

Κάθε σύμμαχος ο οποίος ενεργεί μονομερώς δεν είναι de-facto πλέον σύμμαχος, αλλά ένας επιτιθέμενος και κίνδυνος για την ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των SDF, Ταλάλ Σίλο,

«Από τις 17 Ιουνίου, 2017, οι δυνάμεις του καθεστώτος ... έχουν ετοιμάσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας αεροπλάνα, πυροβολικό και άρματα μάχης σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους μαχητές μας κατά τη διάρκεια των μαχών για την πόλη της Τάμπκα και το Φράγμα του Ευφράτη πριν από τρεις μήνες».

Ο Σίλο υποσχέθηκε περαιτέρω «αντίποινα» για τα συριακά στρατεύματα που κινούνται κατά το δοκούν στη Συρία .

Η δήλωση των SDF καθιστά απολύτως σαφές ότι προτίθενται να κρατήσουν τα εδάφη που «απελευθέρωσαν». Από τη συριακή πλευρά, μια δύναμη κατοχής της συριακής επικράτειας που αρνείται να επιτρέψει στη Συρία ελεύθερη κυκλοφορία των δυνάμεών της στην ίδια την επικράτειά της, ενεργεί ως επιτιθέμενος. Κάθε κράτος στον κόσμο, θα το έβλεπε με τον ίδιο τρόπο, απλά ρωτήστε οποιονδήποτε Αμερικανό ιστορικό του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου.

Καθώς οι κουρδικές δυνάμεις είναι πλέον χωρίς αμφιβολία Αμερικανοί πληρεξούσιοι αντιπρόσωποι, η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε μια για πάντα ότι η αμερικανική ερπετή αποστολή έχει οδηγήσει σε προσπάθειες από πληρεξούσιους αντιπρόσωπους να κάνουν αυτό που έκανε το Ντάες/ISIS μέχρι τώρα: παράνομη κατοχή συριακού εδάφους με σκοπό την προσάρτηση του.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά 

SDF SPOKESMAN SAYS SYRIAN ARMY MOUNTED LARGE-SCALE ATTACKS “USING PLANES, ARTILLERY, AND TANKS” AGAINST US-BACKED FORCES NEAR TABQAH

SDF Spokesman Says Syrian Army Mounted Large-Scale Attacks "Using Planes, Artillery, And Tanks" Against US-backed Forces Near Tabqah
Ο Ταλάλ Σίλο (Talal Selo)
Syrian government forces “have mounted large-scale attacks using planes, artillery, and tanks” against the US-backed Syrian Democratic Forces (SDF) in the province of Raqqah, according to SDF Spokesman, Talal Selo.
Reuters quoted Selo, adding Selo threatened the Syrian Army with a retaliation if government forces attack the SDF again. The SDF representative didn’t provide more info about these “large-scale attacks” against the SDF.
However, according to local sources, some clashes erupted last night between the Syrian Army and the SDF after the US-backed force prevented the army from conducting a rescure operation south of Tabqah.
On Sunday, the US-led coalition downed a Syrian Air Force jet in the western part of Raqqah province after the Syrian Su-22 had allegedly dropped bombs near the SDF fighters. The warplane was supporting the government advance on the ISIS-held town of Resafa (now it’s liberated).
The Su-22 pilot ejected, but his fate remains unlear.


18 σχόλια:

  1. It's a carbon copy of the Iraq scenario. The only difference is that the Kurds in Syria will not wait for ten years (as they did in Iraq) for a referendum to create a Kurdish State in Northern Syria. The US back up will be rewarded with a US base in Tabqa and a percentage from their oil fields.

    I am waiting to see who will deal with the Turks in Al Bab and Jarablus. Will it be the Kurds (which will allow them to join the Kobani and Efrin cantons) or it will be the SAA (and eventually force the Kurds out of Efrin).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοσα χρονια με τους τουρκους.... μ ' όποιον δασκαλο καθισεις τετοια γραμματα θα μαθεις . Ανάξιοι εμπιστοσυνης , θα σου την φέρουν την ωρα που δεν θα το υπολογίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά ειναι κουρδικά εδάφη κατοικούμενα από Κούρδους . Καιρός ειναι να αναγνωριστούν . Παίρνουν πίσω αυτό που τους ανήκει . Παίρνουν πίσω τη πόλη τους . Πότε θα πάρουμε πίσω τη δική μας Πόλη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα το κατάλαβε τι κουμάσια είναι οι Κούρδοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πρόγονοί σου κουμάσια ήταν όταν συνεργάζονταν με Άγγλους, Γάλλους και Ρώσους για να αποκτήσουν την ελευθερία τους;

      Διαγραφή
    2. Οι σεβαστοί πρόγονοι μας αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Ελληνικού Έθνους ώστε να καταφέρει να ζήσει ελεύθερο στα ιερά χώματα των προγόνων τους, και όχι για να βάλουν στο χέρι στα πετρέλαια της Συρίας.

      Και βέβαια οι πρόγονοι μας δεν υπήρξαν μισθοφόροι των τότε Μεγάλων Δυνάμεων, όπως είναι σήμερα οι Κούρδοι μισθοφόροι των Αμερικάνων που πληρώνονται και εξοπλίζονται για να καταλάβουν την Συρία και να λεηλατήσουν τα πετρέλαια της.

      Διαγραφή
    3. Έχεις διαβάσει τι γινόταν όταν δεν πλήρωνε τους δικούς σου σεβαστούς προγόνους ο Λόρδος Βύρων.
      Ντιμίτρι,
      σεβάσου τους αγώνες των άλλων λαών, για να σέβονται και οι άλλοι τους αγώνες του δικού σου λαού.
      Δεν είναι όλα τα θέματα ΣΥΡΙΖΑ.
      Μείνε εκεί, υποστηρικτής τους και μην επεκτείνεσαι αλλού.
      Εκεί είσαι καλός.
      Κάνεις καλά τη δουλειά σου.

      Διαγραφή
    4. DIMITRI OI KOURDOI EXOUME 4 EXTROUS OI 2 THEOROUNTAI PERIFERIAKES DINAMIS OI ALLES 2 EXOUN APO PIS 22 ARAVIKA KRATI ME POLA DIS DOLARIA EINAI XAZO TO NA APOKALIS MISTHOFOROUS THS AMERIKS TOUS KOURDOUS DIOTI EDO GRAFETAI ISTORIA STIN MESI ANATOLI DIOTI GENIETAI ENA PAIDEI THS AMERIKIS KAI ENAS ADELFOS TU ISRAEL KAI EGO SAN KOURDOS MALISTA APO TO AMED THA KANO TA PANTA GIA NA YPERASPISTO TA 2 AFTA KRATI POU ME ANGALIAZOUN

      Διαγραφή
  5. Ιστορικά, οι Κούρδοι δεν έχουν πολεμήσει ΕΥΘΕΩΣ γιά την ανεξαρτησία τους.
    Συνήθως, εκτελούν συμβόλαια γιά λογαριασμό τρίτων, ελπίζοντας ότι στη λήξη του συμβολαίου, ο τρίτος θα τους ανταμείψει χαρίζοντάς τους ανεξαρτησία.
    Ακριβώς αυτό έκαναν με τον Κεμάλ σφάζοντας Έλληνες, αυτό έκαναν με τους Αμερικανούς στο Ιράκ, αυτό κάνουν και τώρα με τους Ρώσους και Αμερικανούς στη Συρία.

    Φρονώ ότι, επειδή η Ιστορία είναι ΠΑΝΤΑ δίκαιη, θα τους "ανταμείψει" και τώρα όπως και την πρώτη φορά, όταν εκτέλεσαν το συμβόλαιο με τον Κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ημιμάθεια χειροτέρα της αμαθείας.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν, διαφωτίστε με ώστε να βγώ από την ημιμάθειά μου.
      Και εξηγήστε μου τι ήταν αυτό που έκαναν επί Κεμάλ; Και επί Αμερικανών στο Ιράκ;

      Αντιλαμβάνομαι την έγνοια σας να υποστηρίζετε τους Κούρδους, επιχειρώντας να αντισταθμίσετε -ΠΕΡΑΝ του αναγκαίου- την υπόθεση περί του Άπο.

      Διαγραφή
    3. Δώσε μου μια ιστορική πηγή για αυτά που λες ότι με τον Κεμάλ εκτελούσαν συμβόλαια.
      Για τους Αμερικανούς, θα σου αποδείξω την ημιμάθειά σου μετά την απάντησή σου για τον Κεμάλ.
      Όσο γι' αυτό που λες για τον Άπο, αποδεικνύεις το ήθος σου.
      Με το Κουρδικό ασχολούμαι πολύ πριν την υπόθεση του Οτζαλάν, άλλωστε γι' αυτό μου ανατέθηκε η αποστολή αυτή, επειδή ασχολιόμουν επί χρόνια.

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν, τι θα μου πείτε ;
      - Κούρδοι Τσέτες έδρασαν σε ορισμένες περιοχές του Πόντου, αλλά δεν αντιπροσώπευαν τους Κούρδους.
      - Γενικώς στην Ιωνία, οι τσέτες ήσαν ομάδες ατάκτων που τις συγκροτούσαν οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες, αποκλειστικά γιά πλιάτσικο εναντίον όλων των χριστιανών και όχι ειδικά εναντίον των Ελλήνων.
      Και φυσικά, θα μου προσθέσετε ότι, οι Κούρδοι μέχρι και σήμερα είναι οργανωμένοι με το σύστημα των φατριών και, όπως και να το κάνουμε κάθε φατρία έχει το δικό της θεό. Συνεπώς αν μερικές φατρίες συνεργάσθηκαν με τον Κεμάλ, αυτό δεν αφορά όλους τους Κούρδους.

      Σήμερα, μόνο υποστήριξη ξέρουν να ζητάνε. Συγγνώμη δεν ξέρουν να ζητήσουν πρίν ζητήσουν βοήθεια ε;

      Κατά τη αντίληψή μου, έχετε μία ιεραποστολική αντίληψη περί της υποθέσεως Οτσαλάν, ότι δηλαδή, οφείλατε υποχρεωτικά ΜΟΝΟΣ σας, κόντρα σε όλο τον πλανήτη, να τον σώσετε από την μοίρα που τον περίμενε.
      Θεωρώ ότι αυτό, επηρεάζει την ορθή κρίση σας και, ΔΕΝ οφείλω σε κανέναν να αποδείξω το ήθος μου.

      Διαγραφή
    5. Γράψε μια ιστορική πηγή.
      Αυτά που αναφέρεις, είναι ατεκμηρίωτα.

      Διαγραφή
  6. Ο κάθε σκεπτόμενος θα μπορουςε να υποψιαστεί οτι οι κουρδοι της συριας δεν πήραν τα όπλα μονο για να αμυνθούν απέναντι στο κακό Isis αλλα και για την αυτοδιάθεση τους με οποια μορφή τελικά αυτη θα μορφοποιούνταν ,με βαςη τις διεθνείς συμμαχίες .Εξ αλλου κατι ανάλογο εγινε με το αντίστοιχο τμήμα του Ιράκ που αυτο το καιρο ετοιμάζουν το δημοψήφισμα τους.
    Καλο ειναι λοιπον να αφήνουμε τις προσωπικές μας κρίσεις που εκπορεύονται απο την ασφάλεια και την νηνεμία μας και ειδικα οταν αυτες αφορουν την τυχη ενος λαού ,που αγωνίζεται να ορθοποδήσει.
    Στο κατω τα εδάφη αυτα δια μοιράστηκαν με διοικητικές πράξεις απο τους Αγγλογάλλους και αποδόθηκαν στις γνωστές χωρες και έκτοτε θεωρούνται δικές τους περιοχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομιζω οτι ο εχθρος του εχθρου μας πρεπει να ειναι συμμαχος μας για οσο θα εχουμε κοινα συμφεροντα,οποτε, παντα κατα την αποψη μου,καλα θα κανουν οι κουρδοι και θα κανουν κρατος.Οσο για τις σφαγες Ελληνων στην Μ.Ασια οταν το ειχα ψαξει παλιοτερα δεν βρηκα βιβλιογραφια.Παρολα αυτα οι παππουδες μου που ηρθαν απο την Προυσα λεγανε:Μην εμπιστευτεις ποτε Τουρκο και Κουρδο.Προφανως κατι θα ξερανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.