16/6/17

Μια από τα ίδια: Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ για αποτέλεσμα Eurogroup, με εκατέρωθεν πυρά

Νέος καυγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το αποτέλεσμα του Eurogroup. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Νέος καυγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το αποτέλεσμα του Eurogroup. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στη Νέα Δημοκρατία επιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλη Κικίλια, στον οποίο δίνει «συγχαρητήρια» για την «αξιέπαινη», όπως σημειώνει, προσπάθειά του να εμφανίσει τη ΝΔ ως «ουρανοκατέβατη».
«Συγχαίρουμε τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει να εμφανίσει το κόμμα του ως ουρανοκατέβατο. Για κακή του τύχη, ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό κατά την περίοδο 2010-2014 δεν έχει ξεχαστεί από τον ελληνικό λαό», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο κι αν ο Β. Κικίλιας προσπαθεί, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ούτε τα μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ, ούτε την εκτόξευση της ανεργίας από το 9 στο 27%, ούτε το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία. Ούτε βεβαίως τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας του χρέους που επιζητούσε η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού το θεωρούσε βιώσιμο. Άλλωστε, μόλις προχθές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, ισχυριζόταν πως η ανάδειξη του ζητήματος του χρέους είναι “τεράστιο λάθος” ενώ, λίγες μέρες νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής της ΝΔ ισχυριζόταν πως “το χρέος δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα”», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επίσης, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μείωση των κρατικών δαπανών. Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών: Οι πάντες γνωρίζουν πως όταν η ΝΔ μιλά για περικοπές δαπανών, εννοεί τα κονδύλια που αφορούν το κράτος πρόνοιας. Η σταθερή τους επιδίωξη ήταν και παραμένει η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και η παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα», υπογραμμίζει το κυβερνών κόμμα.

Σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Ακόμα περιμένουμε την τοποθέτηση της ΝΔ για τα όσα έχει καταμαρτυρήσει ο Ανδρέας Μαρτίνης για το πώς γίνονταν οι προσλήψεις στο Ερρίκος Ντυνάν».

Νωρίτερα, επίθεση στον πρωθυπουργό για τον οποίο και είπε πως θα πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο και να απολογηθεί στους Έλληνες και στους βουλευτές του και της αντιπολίτευσης, γιατί έφερε 4ο μνημόνιο και γιατί χρέωσε την ελληνική με 12,5 δισ. ευρώ εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Στάρ ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ τόνισε πως ο «ο κ. Τσίπρας με την υπογραφή του χθες, δέσμευσε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα, 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια, σε πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει υπερταμείο για την περιουσία της χώρας, για άλλα 100 χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο πρωθυπουργός έφερε 4ο μνημόνιο με περικοπές, συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου, με υπερβολικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, δεν πήρε το QE και δεν πήρε και τη λύση που ήθελε για το χρέος.

«Η πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας, είναι ζοφερή, πρέπει να έρθουν στη βουλή, οι κύριοι και να απολογηθούν. Για αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε και κατέθεσε αίτημα, για προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή, για το θέμα του Eurogroup, για το θέμα της οικονομίας. Δεν πρόκειται περί μικροπολιτικού χειρισμού, εμείς θέλουμε να ακουστούν αλήθειες. Την αλήθεια υπηρετούμε αυτή πρεσβεύει, ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, και θα φέρει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για να απολογηθεί στους Έλληνες, για αυτά τα οποία τους έχει δεσμεύσει, για πολλά χρόνια» είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και 15 μήνες από τον Φεβρουάριο του 2016. «Το ότι καθυστέρησε μας έφερε σας επαναλαμβάνω 4ο αχρείαστο μνημόνιο κι άλλα 5 δισ. μέτρα στις πλάτες των Ελλήνων. Και καμία δέσμευση ούτε από το ΔΝΤ, για το χρέος, βλέπετε ότι δεν συμφώνησε, χθες τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την ποσοτική χαλάρωση την είχαν αναγάγει σε σημαία τους, οι κυβερνώντες δεν την πήραν, προς το παρόν, και οι κύριοι έρχονται να πανηγυρίσουν, για κάποια ευχολόγια. Δηλαδή, προσέξτε, ένα μέρος της δόσης πήραμε, και ευχές για το μέλλον, δεν χορταίνει ο ελληνικός λαός με ευχές. Θέλουμε πολιτικές πράξεις, καθυστέρηση της κυβέρνησης, πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτή την καθυστέρηση, οικονομία, σύνολο 14,5 δισ. και γιατί δεν έχει απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση από χθες, αυτό το οποίο δυστυχώς ντρέπομαι, ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών, της Γερμανίας ο κ. Σόιμπλε ότι εδώ, και εβδομάδες είναι συμφωνημένη, αυτό το χθεσινό Eurogroup και ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση να καθυστερήσει κι άλλο, δηλαδή να επιβαρύνει κι άλλο την ελληνική οικονομία, για επικοινωνιακούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «πάση θυσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μειώσει τη φορολογία, θα μειώσει τις δαπάνες του Κράτους, θα μειώσει τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα αφήσει ελεύθερες, με κανόνες δικαίου και της ελληνικής νομοθεσίας, τις επενδύσεις στην ελληνική επικράτεια. Θα μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας, γιατί μιλάμε για το χρέος, δεν μιλάμε, όμως, για τον πλούτο της χώρας, το ΑΕΠ, και έτσι, με αυτόν τον τρόπο, θα στηρίξουμε τους αναξιοπαθούντες, αυτούς που δεν έχουν, αυτούς που δεν μπορούν και δεν θα τους αφήσουμε πίσω, σε αυτήν την απίστευτη κρίση οικονομική και κοινωνική την οποία ζούμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα
mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.