12/6/17

FT : Η ΠΓΔΜ προτείνει αλλαγή ονόματος για να μπει στο ΝΑΤΟ

Πρόθυμη να συζητήσει αλλαγή του ονόματος εμφανίζεται η νέα κυβέρνηση της χώρας. Σχεδιάζονται συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών. Ο ρόλος της Ρωσίας και οι επιφυλάξεις μετά από μια κόντρα δυο δεκαετιών.
Η ΠΓΔΜ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει το όνομά της σε μια προσπάθεια να «ξεκλειδώσει» την αντίρρηση της Ελλάδας στη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
Η συμμετοχή στη συμμαχία θα βοηθούσε να ηρεμήσει η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, έπειτα από μήνες πολιτικών εντάσεων που περιστασιακά έχουν οδηγήσει σε αιματοχυσία, θα τονίσει ο Νικολά Ντιμιτρόφ σε ανώτατους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
Ο κ. Ντιμιτρόφ επεσήμανε ότι θα συναντήσει Έλληνες υπουργούς την Τετάρτη, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, αφότου η Αθήνα άσκησε βέτο ενάντια την αίτηση προσχώρησης της βαλκανικής χώρας το 2008.
«Θα ζητήσω από την Ελλάδα να ξανασκεφτεί τι είδους γείτονα θέλει -θέλει μια σταθερή, φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη;» ανέφερε σε συνέντευξη. «Αν είμαστε καλός γείτονας, τότε ελπίζουμε πως οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα συνειδητοποιήσουν πως αυτή είναι ιστορική ευκαιρία».
Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.