29/6/17

Είναι επίσημο: Η Ρωσία δίνει τους S-400 στην Τουρκία

  • Είναι επίσημο: Η Ρωσία δίνει τους S-400 στην Τουρκία
    (Φωτ.: EPA / STR)
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την έκτακτη είδηση: Η Ρωσία αποφάσισε να παραδώσει στην Τουρκία το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα S-400.
Την ανακοίνωση έκανε ο Βλαντιμίρ Κοζί, βοηθός του Ρώσου προέδρου σε θέματα εξοπλισμών και στρατιωτικής συνεργασίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εξασφαλίστηκε η συμφωνία για την πώληση και τη μεταφορά». Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει η Άγκυρα λέγοντας ότι δεν έχει καθοριστεί.

9 σχόλια:

  1. Είναι επίσημο: Η Τουρκία πάει για βέβαιο τεμμαχισμό. Δεν θα σωθεί ούτε με S1000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Συμφωνεί με τους Ρώσους για S-400, και ταυτόχρονα ετοιμάζει επίθεση στο Αφρίν, παρεμποδίζοντας έτσι την συμμαχική επίθεση στη Ράκκα, και μάλιστα στην πιό κρίσιμη στιγμή της. Οι σπασμοί πρίν από το τέλος.
      Αν και εκτιμώ, ότι S-400 σε τουρκικό έδαφος δεν θα δούμε ποτέ.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απολύτως. Απ την συμφωνία μέχρι την παράδοση μεσολαβεί πολύς δρόμος.
      Αλλά όσον αφορά τους Κούρδους, θα δρέψουν ότι έσπειραν (έαν τους επιτρέψουν οι Ρώσοι και οι Σύριοι). Τι δουλειά έχουν να παίζουν τα σκυλάκια των αμερικανοσιωνιστών και τους συμμάχους των σαουδοαράβων.

      Διαγραφή
  2. Ωραια ας ξεχασει η τουρκια τα F-35 δεν υπαρχει περιπτωση τα αμερικανα να επιτρεψουν να διαρευσει η τεχνολογια FΟE friend or enemy aircraft στους ρωσσους που προνομιακα επιτρεπει σ αυτα τα αεροσκαφη να παραμενουν αορατα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί νά χρησιμοποιήσῃ ἡ Οὐάσιγκτων τήν Τουρκία γιά νά "τεστάρῃ" τά ὅπλα κλπ τῶν Ρώσων, θά τεστάρουν οἱ Ρῶσοι τά ὅπλα τῶν Ἀμερικάνων διά τῆς Τουρκίας. Καί οἱ μέν καί οἱ δέ, στό κεφάλι τῶν Κούρδων!
    Λίγη περισσότερη πολιτική σοβαρότης ἑκατέρωθεν, δέν θά ἔβλαπτε!
    Θά διασφάλιζε τούς Κούρδους, δηλαδή ἕνα μικρό πρωτο-Κουρδιστάν στά Νότια τῆς Τουρκίας, καί δέν θά ἔβλαπτε παρά μόνο τίς ἄμεσες μετρήσεις τῶν στρατοκρατῶν ἑκατέρωθεν.
    Πρός τί ἄλλωστε νά ἔχουν τίς μετρήσεις τους; Γιά νά ποῦν (εἴτε οἱ μέν, εἴτε οἱ δέ) μετά ἀπό μιά μεγάλη καταστροφική σύρραξη, μετρήσαμε λάθος καί σέ αὐτό ὀφείλεται ἡ ὑπέρμετρη καταστροφή μας;
    Καί στήν πλευρά τῶν στρατιωτικῶν χρειάζεται λοιπόν, ἑκατέρωθεν, στοιχειώδης πολιτική διορατικότητα ὡς πρός τό Κουρδικό ζήτημα καί τόν διαμοιρασμό ζωνῶν ἐπιρροῆς στό ὑπό δημιουργία κράτος, καί μετριασμός τῶν ὁπλο-τεχνοκρατικῶν καί λοιπῶν ἐπιδιώξεων.
    Ὄχι στό "πάρτα ὅλα", τό ὁποῖο κάποιοι ὅπως φαίνεται ὑποκινοῦν "... ἑκατέρωθεν", διότι δέν ἀντέχει ὁ κόσμος τέτοια παρά φύσιν βουλησιαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε σίγουροι πως οι σ400 θα δουλέψουν την στιγμή που πρέπει ? Αναρωτιέμαι για την πιθανότητα οι Ρώσοι να έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν τον διακόπτη και να τα θέσουν εκτός λειτουργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην εμπιστευόμαστε τους Ρώσους. Ως ηγεσία (όχι ως λαός) είναι μισέλληνες και φοβερά αμοραλιστές. Η καταστρατήγηση της ηθικής είναι απροσχημάτιστη όταν μάλιστα συνδυαστεί με τα προσκυνήματα στο Όρος. Η θεωρία που εισηγείται ότι το συμφέρον και όχι η ηθική επικρατεί στις διεθνείς σχέσεις έχει τα όριά της. Αν οι φίλοι μας οι Τούρκοι καταφέρουν να πάρουν S 400 από τους Ρώσους και F 35 από τους Αμερικάνους, τότε πρέπει σοβαρά να υποβάλουμε αίτηση για να γίνουμε "θέμα" στην αυτοκρατορία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.