23/6/17

Υπό την “επίβλεψη” Πούτιν η πόντιση σωλήνων του αγωγού Turkish Stream

Pioneering Spirit  (formerly Pieter Schelte) is the largest construction vessel ever built. Inspired by the offshore heavy lifting pioneer Pieter Schelte Heerema (1908–81) and designed completely in-house, the vessel is designed for the single-lift installation and removal of large oil and gas platforms and the installation of record-weight pipelines.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή του Κρασνοντάρ, επισκέφθηκε το πλοίο Pioneering Spirit που τοποθετεί υποθαλάσσια τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, τη κατασκeυή του οποίου ξεκίνησε στις 7 Μαϊου η Gazprom. 
Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε ο πλοίαρχος Φρεντ Ρέγκτοτ, ο πρόεδρος της εταιρείας “Allseas” Εντουαρντ Χερεμ και ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσγειώθηκε στο πλοίο Pioneering Spirit, που είναι το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου αυτού του είδους και διαθέτει έξι εγκαταστάσεις για την ηλεκτροσυγκόλληση και την επικάλυψη των τμημάτων του αγωγού που τοποθετούνται υποθαλασσίως.

Έχει μήκος 477 μέτρα ( υπερβαίνει τα τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου) και πλάτος 124 μέτρα. Έχει την δυνατότητα να συναρμολογεί ημερησίως 3,5 έως 5 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου το συνολικό μήκος της κάθε μίας από τις δύο γραμμές του οποίου θα πρέπει να φθάνει τα 937 χιλιόμετρα. Το πλοίο μπορεί να τοποθετεί τον αγωγό φυσικού αερίου σε βάθος μεγαλύτερο των 2 χιλιομέτρων.

23/06/2017 14:51 ΑΠΕ-ΜΠΕ,Tass
Μόσχα
mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.