24/6/17

Απίστευτες μανούβρες για ένα γιγαντιαίο αεροπ/φόρο (vid.)

Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν αυτά τα τεράστια αεροπλανοφόρα των 100 χιλιάδων τόνων και πλέον, το μήκος των οποίων ξεπερνά τα 300 μέτρα, να κινούνται με ταχύτητες που ξεπερνούν τους 35 κόμβους και να στρίβουν βίαια μέσα στη θάλασσα, ακόμα κι αν στο κατάστρωμα έχουν δεκάδες μαχητικά και άλλα αεροσκάφη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να δούμε τις δοκιμές που πραγματοποίησε το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου το κλάσης Nimitz αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN 72) του αμερικανικού Ναυτικού (US Navy), προσφέροντάς μας μοναδικό θέαμα, αν και η εμπλοκή σε τέτοιες ασκήσεις γίνεται σαφώς για λόγους επιχειρησιακής ουσίας…

Την τεράστια ισχύ, τους την εξασφαλίζει το πυρηνικό σύστημα πρόωσης και πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιούν αυτούς τους βίαιους ελιγμούς, είτε για να αποφύγουν κάποια σύγκρουση, είτε ακόμα και για να αποφύγουν, σε συνδυασμό με άλλα αμυντικά μέσα, κάποια επερχόμενη τορπίλη εχθρικού πλοίου…

Το τεράστιο κόστος τους και τα δεκάδες δισεκατομμύρια πολεμικών μέσων που μεταφέρουν και επιτρέπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες την προβολή ισχύος σε κάθε σημείο του πλανήτη, τα καθιστούν «στόχους υψηλής αξίας» (high value targets), οπότε η ζημιά που μπορούν να πάθουν από έναν αντίπαλο, είναι δυσανάλογα μεγάλη… Ας δούμε τα βίντεο.

4 σχόλια:

  1. "τα καθιστούν «στόχους υψηλής αξίας» (high value targets), οπότε η ζημιά που μπορούν να πάθουν από έναν αντίπαλο, είναι δυσανάλογα μεγάλη"

    Πρακτικά, μόνο με πυρηνικό όπλο (πχ πυρηνική τορπίλη) μπορείς να εξουδετερώσεις ένα αεροπλανοφόρο μαζί με τα πλοία συνοδείας. Η ασπίδα προστασίας ενός αεροπλανοφόρου ειδικά του USN είναι ισχυρότατη.

    Αυτή τη στιγμή και τα επόμενα 20 χρόνια κανένα κράτος ή συμμαχία κρατών δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αεροναυτική υπεροπλία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Η Ρωσία το γνωρίζει και γι' αυτό επενδύει στα υποβρύχια.
    Η Κίνα από την πλευρά της προσπαθεί να σταθεί και στον τομέα των αεροπλανοφόρων μόνο που για να χτίσεις ναυτικό παγκόσμιας κυριαρχίας δεν φτάνουν 2-4 αεροπλανοφόρα ούτε αντιγραφές ξένων οπλικών συστημάτων. Ακόμα κι αν καταφέρεις στο τέλος πχ σε 15 χρόνια να έχεις μαζί με τον σύμμαχο σου(Ρωσία) συνολικά 7-10 αεροπλανοφόρα χρειάζεται εμπειρία ετών για να φτάσεις το επίπεδο του USN σε πολύπλοκες αεροναυτικές επιχειρήσεις όπου υλικό και άνθρωποι θα δοκιμαστούν στα άκρα.

    Τα 10 αεροπλανοφόρα και γενικώς τα "κανόνια" των ΗΠΑ είναι αυτά που φαίνονται αλλά η ΙΣΧΥΣ της αυτοκρατορίας βασίζεται στο πράσινο χαρτί και στο καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό που στρατολογούν από κάθε γωνιά του πλανήτη με μεγάλη μεθοδικότητα.
    Είναι οι μόνοι σε σχέση με όλους τους άλλους που δεν τους ενδιαφέρει η εθνικότητα. Θες να γίνεις Αμερικανός πολίτης και έχεις τα προσόντα? Γίνεσαι. Έτσι κι αλλιώς οι ΗΠΑ δεν είναι Έθνος με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την ιδέα του Έθνους άλλα Έθνη στον πλανήτη.

    Υπάρχουν όπλα που είναι πιο τρομακτικά από αεροπλανοφόρα, τους υπολογιστές και πυρηνικά. Είναι τα όπλα...πείνας. Δεν σκοτώνεις τους ανθρώπους απευθείας. Καταστρέφεις τις καλλιέργειες και τις αποθήκες γεωργικών προϊόντων με υπερανθεκτικούς μύκητες. Μύκητες τους οποίους έχεις βελτιώσει σε ειδικά στρατιωτικά εργαστήρια φυτοπαθολογίας και τους έχεις δοκιμάσει σε κάθε μυκητοκτόνο που υπήρξε, υπάρχει στην παγκόσμια αγορά ή θα κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια.Αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά η ωμή αλήθεια.

    Δύο μόνο χώρες στον πλανήτη έχουν στρατιωτικά εργαστήρια (αξιωματικοί επιστήμονες κάθε ειδικότητας απαραίτητης για βελτίωση φυτοπαθογόνων) και για φυτοπαθολογικά όπλα: ΗΠΑ και Ρωσία.

    Μόνο που η διαφορά είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν περισσότερο χρήμα, το συνολικό "πακέτο προσφοράς" της υπερδύναμης δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί κανένας και σε αντίθεση με όλους τους άλλους στρατολογούν μαζικά σε κάθε τομέα(από ναύτη μέχρι επιστήμονα και κατάσκοπο) τους καλύτερους παγκοσμίως. Που έχει κλίση το άτομο? Πλήρες φακέλωμα στα πάντα, προσέγγιση, πρόταση και ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση που θα του αρέσει και θα είναι πολύ καλός σε αυτό.

    Το αμερικανικό σύστημα στρατολόγησης, ότι και να λένε όλοι οι άλλοι είναι το πιο "ανοιχτό", μεθοδικό και πρακτικό για να λειτουργεί η "μηχανή" αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση.
    Όσοι δέχονται και γίνονται γρανάζι της μηχανής πηγαίνουν επειδή το θέλουν και εργάζονται σε ένα περιβάλλον που προσφέρει τα πάντα.

    Μέσα στο παγκόσμιο πλήθος "Άγγελοι" κάθε χρώματος, θρησκείας και καταγωγής εργάζονται με μεθοδικότητα και ομαδικότητα για να έχει η Δυτική αυτοκρατορία πάντα το πλεονέκτημα.
    Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην "Νέα Ρώμη" ή "σύγχρονη Αθηναϊκή Δημοκρατία"(προσωπικά με τον ο δεύτερο χαρακτηρισμό δεν συμφωνώ) να βρίσκεται αρκετά βήματα μπροστά από τους αντιπάλους της (αλλά και τους συμμάχους της) σε πληροφορίες, ανάλυση, έρευνα, όπλα κάθε είδους.

    Ξέρω ότι αυτά κάποιοι δεν τα δέχονται και θα αρχίσουν ενδεχομένως τους χαρακτηρισμούς. Είναι όμως η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ειδαμε στο βιετναμ την ωμη αληθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στην Κορέα το 50-53 την είδαμε την ωμή αλήθεια...

    Εκεί που μεταξύ άλλων Εθνών πολέμησαν και περίπου 1.300 Έλληνες στρατιώτες για να μην γίνει ολόκληρη η Κορέα "κόκκινη" και τους άνοιγε η όρεξη στους Σοβιετικούς να κάνουν "κόκκινα" κι άλλα μέρη της γης(πχ Ελλάδα).

    Και ήταν οι Έλληνες αυτοί, ο τρίτος λόχος του Ελληνικού τάγματος που κράτησαν το ύψωμα "Χάρι" γιατί ήταν οι καλύτεροι στην τρέλα και στη λογχομαχία κι ας έρχονταν χιλιάδες(2.000 Κινέζοι συνολικά ορμήσανε στο ύψωμα) ουρλιάζοντας με φανατισμό οι Κινέζοι του Μάο. Στο λασπωμένο έδαφος της Κορέας οι Έλληνες τους "φυτέψανε" και οι Κινέζοι είδαν το Oryza sativa ανάποδα.

    Στις 18/6/53 όταν ήρθαν οι αντικαταστάτες και κατέβηκε ο λόχος από το ύψωμα για να ξεκουραστεί/ανασυγκροτηθεί όπου τους έβλεπε στο δρόμο Αμερικανός στεκόταν προσοχή και τους χαιρετούσε στρατιωτικά.

    Δεν φταίνε οι Αμερικανοί αν εμείς δεν είμαστε σοβαροί στα παζάρια αλλά πηγαίνουμε στην πρεσβεία ή στους ανθρώπους της πρεσβείας γλείφοντας. Παρακαλάνε οι ιθαγενείς για εύνοια/προσωπικό όφελος.
    Κανένα γλείψιμο! Τι δίνεις στην πατρίδα μου? Πρώτα από εκεί θα ξεκινήσουμε. Ζητάω 10 για να πάρω 7. Δεν τα δίνεις? Θα γυρίσεις τουλάχιστον με 5.

    Ο εχθρός αλλά και ο σύμμαχος εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες μας.
    Διαφθορά πάντα θα υπάρχει το θέμα είναι το μέγεθος της.
    Δεν φταίει ο Αμερικανός όταν η τοπική ελίτ είναι σε μεγάλο ποσοστό διεφθαρμένη.
    Ή μήπως νομίζεις πως δεν έχουν περάσει από "ακτινογραφία" ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία?

    Αν αύριο οι ΗΠΑ δίνανε δώρο 100 εκατομμύρια δολάρια για να τα χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση στον λαό θα φτάνανε ψίχουλα και χωρίς οργάνωση.

    Αν ο Ελληνικός λαός είχε πολιτική σκέψη και πίεζε σωστά, η πολιτικοοικονομική ελίτ της χώρας θα έκανε καλύτερη διαχείριση και το Ελληνικό Έθνος θα κέρδιζε περισσότερα σε κάθε επίπεδο.
    Οι πολιτικοί και ειδικά οι Έλληνες πολιτικοί το πρώτο που κοιτάνε σε μια διαδήλωση είναι το "Πόσοι είναι?". Μετά βλέπουν το τι λένε.

    Πολύ θα ήθελα να δω την αντίδραση όλων αυτών που το παίζουν αντιαμερικανοί, Ελληναράδες ή κομμουνιστές, φανατισμένοι φίλοι του Ρώσου, του Κινέζου(ή οποιουδήποτε άλλου) μπροστά σε μια πρόταση στρατολόγησης(αν οι "άγγελοι" του "Θεού" τον κρίνανε κατάλληλο) των ΗΠΑ μόλις έπεφτε στο τραπέζι η πρόταση "ξαφνικά" και μια και δυο και τρεις φορές και με πολλούς τρόπους.

    Αν δεν θα βιάζονταν να δεχτούν αλλά θα τα ζυγίζανε πολύ προσεκτικά "βλέποντας" σε βάθος χρόνου και θα είχανε την αποφασιστικότητα να πουν όχι και μια και δυο και τρεις φορές.

    Αυτές οι υπηρεσίες(μικρές,μεσαίες,μεγάλες) από κάθε χώρα όταν πλησιάζουν έναν υποψήφιο από κοντά είναι...άγγελοι...έκπτωτοι άγγελοι όπως ο διάολος. Και έτσι πρέπει να ναι αλλιώς “δουλειά” δεν μπορεί να γίνει. Ξεκινάνε από τα χαμηλά κι αν δουν/ερμηνεύσουν ότι "τους παίρνει" ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά στην κουβέντα για να το πάνε εκεί που θέλουν. Μόνο η αθόρυβη ΠΙΣΤΗ/ΘΕΛΗΣΗ σου σε κάτι θα τις κάνει στο τέλος να απομακρυνθούν γιατί θα βρουν σε θωράκιση ισχυρότερη και από leopard2Α6.

    Αυτοί που χτυπιούνται με κόκκινες και Ελληνικές σημαίες έξω από την Αμερικανική πρεσβεία πχ στην επέτειο του Πολυτεχνείου, κι αυτοί φωνάζουν κατά των ΗΠΑ στις σελίδες του διαδικτυου είναι οι πρώτοι που θα δέχονταν να γίνουν Αμερικανοί πολίτες και να εργαστούν για τις ΗΠΑ σε κάθε γωνιά του πλανήτη αν οι “άγγελοι” του “Θεού” τους κρίνανε κατάλληλους και τους πλησιάζανε από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.