19/6/17

Αν αυτό είναι αλήθεια, κλάφτα Ταγίπ - Οι ΗΠΑ υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία με το YPG διάρκειας 10 χρόνων

  • (Φωτ.: Twitter / #pyd-ypg)
Βόμβα πολλών μεγατόνων θα αποτελέσει, εάν αποδειχθεί, για την Τουρκία η πληροφορία που θέλει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να έχει υπογράψει στρατιωτική συμφωνία διάρκειας 10 ετών με τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG)! Την είδηση αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Independent Media Platform, επικαλούμενη δήλωση που έκανε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου στο κουρδικό πρακτορείο Xeber24. Όπως διευκρινίζεται, τα κύρια άρθρα της συμφωνίας είναι τα εξής:
  1. Οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις του Συνασπισμού των κρατών που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, θα είναι σύμμαχοι με το YPG στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
  2. Οι ΗΠΑ, αυτό το διάστημα της συμμαχίας με το YPG, αναλαμβάνουν τον εξοπλισμό και την παροχή κάθε στρατιωτικής βοήθειας στις δυνάμεις του YPG.
  3. Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την υποχρέωση να παρέχουν εξοπλισμό και υποστήριξη στο YPG και τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), για τη δημιουργία ενός σύγχρονου στρατού, ο οποίος θα εξασφαλίσει την άμυνα του Δυτικού Κουρδιστάν (Rojava Kürdistanı) και της Βόρειας Συρίας.
  4. Οι ΗΠΑ θα θεωρούν από εδώ και στο εξής τις δυνάμεις του YPG ως συμμαχικές δυνάμεις και θα τις προστατεύουν από όποιες επιθέσεις δεχτούν.
  5. Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την υποχρέωση να διαθέσουν δύναμη που θα σταθμεύει στην Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας, που έχει ανακηρυχθεί στο Δυτικό Κουρδιστάν και τη Βόρεια Συρία. 
Μετάφραση: Σ.Κ.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.