24/6/17

Ψάχνουν για αφελείς - Η Τουρκία θέλει "κοινό μηχανισμό "με τις ΗΠΑ για να πάρουν πίσω τα όπλα που δίνουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους του YPG

Η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει έναν "κοινό μηχανισμό" με τις ΗΠΑ για τη συγκέντρωση όπλων που θα αποσταλούν από τις ΗΠΑ στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μετά την αποτυχία του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL), είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φίκρι Ισίκ.
Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στις 23 Ιουνίου, ο Iσίκ δήλωσε ότι πρόκειται να συζητήσει το ζήτημα με τον Αμερικανό ομόλογό του Jim Mattis στις 28 Ιουνίου στο περιθώριο μιας συνάντησης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Θα συζητήσει επίσης τον αριθμό των όπλων που παραδόθηκαν στις SDF, την αραβική Κουρδο-Συριακή συμμαχία, καθώς τα αριθμητικά στοιχεία που δίδουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία και εκείνα που αναφέρθηκαν στον Τύπο είναι διαφορετικά.

Ο Iσίκ είπε ότι μια επιστολή που του έστειλε ο Mattis ήταν «θετική» όσον αφορά τις ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες που έχει η Τουρκία σχετικά με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία αποτελεί την πλειοψηφία των SDF και η Άγκυρα θεωρεί ότι συνδέεται με το Κουρδιστάν Εργατικό κόμμα (PKK).
"Είναι σημαντικό να κάνουν μια γραπτή δέσμευση", δήλωσε.
"Αλλά θα δούμε αν οι δηλώσεις στην επιστολή είναι βάσιμες", ανέφερε ο Iσίκ, υπενθυμίζοντας μια προηγούμενη υπόσχεση των ΗΠΑ για την απόσυρση του YPG από την Ιεράπολη, η οποία δεν τηρήθηκε μετά την επίθεση εναντίον του ISIL.
Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να ολοκληρώσουν αυτή τη δέσμευση, θα είναι επιτυχία σε μεγάλο βαθμό, σημείωσε.
Το Πεντάγωνο στις 30 Μαΐου δήλωσε ότι έχει αρχίσει να μεταφέρει μικρά όπλα και οχήματα στα κουρδικά στοιχεία των SDF.
Η Ουάσινγκτον παρείχε στην Άγκυρα κατάλογο όπλων που παραδόθηκαν στο YPG και ο Mattis έστειλε μια επιστολή στον Iσίκ, που τον διαβεβαίωνε ότι τα όπλα θα συλλέγονταν από τους μαχητές των SDF αμέσως μετά την νίκη επί του ISIL στη Συρία.
Οι Η.Π.Α. θα ενημερώνουν τακτικά την Τουρκία σχετικά με το θέμα και οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες θα εργαστούν στη Συρία για να εξασφαλίσουν την παραμονή των όπλων στη χώρα, είπε ο Mattis στην επιστολή του.
23 Ιουνίου 2017
HURRIYET

Μετάφραση: ΠΜ

2 σχόλια:

  1. Γατονια οι 'μπουνταλαδες'.
    Εχουν βαλει στο μπλεντερ την μιση Υφηλιο (ΗΠΑ,Ρωσια,Γερμανια,Αγγλια κλπ) και την εχουν κανει χυμο που τον απολαμβανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Now that the relationship between US and Turkey has hit the bottom of the barrel Huriyet is publishing articles for internal consumption trying to prove that Erdogan has the power to twist the arm of the US when it comes to whom and what arms they provide.
    Only idiots will buy such a story and Huriyet believes there are many to publish this article. I am sure James Mattis is still laughing with the Turkish request for the US to report to Turkey about the arms given to the Kurds.
    What else we will see coming from Turkey? Looks like a soap opera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.