11/7/17

Οι ΗΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους στο “Οικόπεδο 11”

Ioanna Iliadi
Αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους
Ασπίδα προστασίας σε ενδεχόμενες τουρκικές προκλήσεις το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους που πλέει στην περιοχή δίπλα στο “οικόπεδο 11”.
Στην περιοχή κοντά στο “Οικόπεδο 11” στο κοίτασμα Ονησίφορος πλέει από χθες το απόγευμα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους με τα συνοδευτικά του, σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ και μάλιστα το είχε επισκεφθεί ο Ισραηλινό πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου
Λίγες ημέρες μετά, όπως είχε γράψει το ArmyNow.net τοαμερικανικό αεροπλανοφόρο πλέει σύμφωνα με πληροφορίες στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το “Οικόπεδο 11”, και όπου αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο οι γεωτρήσεις από το γεωτρύπανο WEST CAPELLA.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Τι γυρεύει το αεροπλανοφόρο “Τζορτζ Μπους” στην Ανατολική Μεσόγειο;

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε την NAVTEX 258/17, με την οποία οι κυπριακές αρχές αναγγέλλουν την έναρξη ερευνητικών δραστηριοτήτων για διάστημα 3 μηνών στην περίμετρο 5 ν.μ. από το σημείο 33 13.272N 031 59.684 E όπου και θα τρυπήσει το WEST CAPELLA αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσδεσης και σταθεροποίησής του.
Σύμφωνα με τη NAVTEX, για λόγους ασφαλείας καλούνται όλα τα πλοία να αποφύγουν να εισέλθουν στην αναφερθείσα περιοχή.
Ταυτόχρονα εκδόθηκε και η NAVTEX 257/17, με την οποία ανακοινώνεται ότι στο σημείο 33 13.272 N 031 59.684 E θα πραγματοποιηθεί γεώτρηση από το πλοίο WEST CAPELLA από τις 12 Ιουλίου και κηρύσσεται Ζώνη Ασφάλειας 500 μέτρων περιμετρικά από το σημείο που θα «δέσει» το WEST CAPELLA.
Επισημαίνεται επίσης ότι απαγορεύεται η είσοδος στην συγκεκριμένη περιοχή για οποιοδήποτε λόγο.
Η Άγκυρα έχει απειλήσει ότι θα λάβει μέτρα ώστε να «προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα και εκείνα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», πάρα το γεγονός φυσικά ότι το Οικόπεδο 11 βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ, εκεί που ούτε η Τουρκία μπορεί να έχει βλέψεις, ούτε φυσικά νομιμοποιείται το ψευδοκράτος να αμφισβητεί την κυριαρχία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.;

Το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους

Το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο «Εκδικητής» ναυπηγήθηκε το 2009 και η πρώτη του αποστολή έγινε το 2011.
Πρόκειται για μια πλωτή πόλη, με μόνιμο πλήρωμα 3.500 άτομα, ενώ περίπου 2500 είναι τα άτομα που βρίσκονται στο πλοίο ως μέλη των ομάδων υποστήριξης και πληρώματα αεροσκαφών.
Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους και έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους.
Το πλοίο φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60Η Έχει πάρει το όνομά του προς τιμήν του 41ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους.

8 σχόλια:

  1. Να δούμε για πόσο καιρό ακόμα θα διαφαίνεται μια ανέλπιστη σύμπλευση με τα ελληνοκυπριακά συμφέροντα αμερικανών και ευρωπαίων, όπως διαπιστώνουμε απο το...ταξιδάκι του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην "χρυση περιοχή" των κοιτασμάτων! Δηλαδή αν όλα τα παραπάνω ισχύουν οι Κύπριοι θα πρέπει να τρώνε νε χρυσά κουτάλια σε ένα-δυο χρόνια, πολύ ωραίο σενάριο για να 'ναι κι αληθινό...θέμα χρόνου είναι να ξαναγίνει η Τουρκία το αγαπημένο παιδί της δύσης. Τα πάντα παίζονται πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το 1974 υπήρχε αεροπλανοφόρο στην περιοχή ... όχι για να μας προστατέψει αλλά για να εμποδίσει τυχόν Ελληνική αντίδραση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα τι να κάνουμε που είχαν αεροπλανοφόρο εναντίον μας το 1974; Ετεροχρονισμένη εισβολή/αντίποινα στην Καλιφόρνια; Αφού δεν μπορούμε ούτε τα κορδόνια μας να δέσουμε τα τελευταία 600 χρόνια και το μόνο σπορ στο οποίο πρωτεύουμε είναι το μοιρολόϊ. Ε ας το στείλουν μια φ΄ορά και για μας.

      Διαγραφή
    2. Αν και δε συμφωνώ μαζί σου, αλλά με τον προλαλήσαντα στον οποίο και απάντησες, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι δεν γέλασα με την απάντηση σου, την οποία και θεωρώ απολαυστική, δε βαριέσαι, έστω κι έτσι...ας το στείλουν και μια φορά και "για μας" (εντός ή εκτός εισαγωγικών) λοιπόν το αεροπλανοφόρο...

      Διαγραφή
  3. Εμείς που όλο βρίζουμε και όλοι και όλα μας φταίνε, θα στείλουμε κανα πλεούμενο να κρατήσουμε έστω τα προσχήματα; Και δεν αναφέρομαι στην κανονιοφόρο που λένε ότι είναι εκεί. Μιλάω για κάτι σοβαρότερο. Ή θα βγαίνει αληθινό ότι τελικά θα χύσουν το αίμα τους τγια μάς Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι κλπ; Ξέρω ξέρω, δεν θα το χύοσυν για μας, για το πετρέλαιο θα το χύσουν...ησυχάστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου εχουμε πει οτι η Κυπρος βρισκεται μακρυα,δεν το θυμοσαστε?.
      (για να εναρμονιστω και εγω στο ρετρο των σχολιων σας).

      Διαγραφή
    2. Πόσο μακρυά; Όσο Λεμεσός Καλιφόρνια; Όσο Λάρνακα Τουλούζη; Άμα είσαι άοπλος και μάλιστα εξ ιδεολογίας, όχι κομματικής αλλά νεολεκανοπεδιακής του τύπου, αφήστε με τώρα χωνεύω τα κλεμμένα του χρηματιστηρίου και άλλα πολλά, τότε το Πειραιάς Κύπρος ςίναι ναι...έτη φωτός μακρυά. Όλοι εκεί και η Ελλάς απούσα...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.