14/9/17

Η Πρώτη Ποδηλοταδρομία «Λεωνίδα Τρόπαιο», φέτος, τις 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 22 ΧΛΜ «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ»
1.         O Σύλλογος «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ»
Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι
την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, την πρώτη ποδηλατοδρομία απόστασης 22 χλμ με την ονομασία «Λεωνίδα Τρόπαιο», με αφετηρία την πόλη της Λαμίας και τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
2.         Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας τέτοιας ποδηλατοδρομίας.
3.         Η ανωτέρω εκδήλωση οργανώνεται με σκοπό την απότιση φόρου τιμής στον Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του της μάχης των Θερμοπυλών, τελεί δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Λαμιέων.
4.         Εκκίνηση: Ως αφετηρία της ποδηλατοδρομίας έχει ορισθεί η Περιοχή της Πλατείας Πάρκου, όπου θα αναπτυχτεί χώρος γραμματειακής υποστήριξης υπό την εποπτεία της οργανωτικής επιτροπής από την 08:30 της Κυριακής, 17/9/17. Η εκκίνηση θα δοθεί την 10:30. Οι ποδηλάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία τουλάχιστον μισή ώρα ενωρίτερα (10:00) για την καταγραφή τους και την παραλαβή τεχνικού T-shirt και των αριθμών συμμετοχής.
5.         Διαδρομή:
Η διαδρομή του αγώνα καλύπτει απόσταση 22 χλμ, με αφετηρία την πλατεία Πάρκου (οδός Καποδιστρίου), και τέρμα το Μνημείο των Θερμοπυλών, επί αστικού οδικού δικτύου (ασφαλτοστρωμένος δρόμος), κατά μήκος του οποίου θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης. Η διαδρομή φαίνεται στον χάρτη. 
6.         Τερματισμός: Το τέρμα της διαδρομής είναι το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου θα γίνει η καταγραφή των ποδηλατών και, περί την 13:00, η τελετή βράβευσης.
7.         Τεχνική υποστήριξη: Η τεχνική υποστήριξη θα γίνει με μέριμνα των αθλητών και με δικά τους έξοδα. Τους ποδηλάτες θα ακολουθεί μέχρι τον τερματισμό τους συνεργείο μικροεπισκευών ποδηλάτων της χορηγού εταιρείας «Αφοί Κ. Κατσαντώνη» για κινητή τεχνική υποστήριξη των αθλητών. Η χορηγός εταιρεία θα διαθέτει τεχνικούς και τα απαραίτητα ανταλλακτικά προς πώληση σε όλη τη διαδρομή του αγώνα με κινητό συνεργείο.
8.         Ο έλεγχος κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, Τμήμα Τροχαίας Λαμίας, και θα υποστηριχθεί από εθελοντές. Στόχος είναι κατά τη διάρκεια των αγώνων να μην κυκλοφορούν άλλα οχήματα στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου. Η επιβάρυνση του οδικού δικτύου θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν ελάχιστη, για να ελαχιστοποιηθεί η όχληση των πολιτών.
9.         Σημεία ελέγχου θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. προς διευκόλυνση και έλεγχο της κυκλοφορίας, τεχνική υποστήριξη, παροχή πρώτων βοηθειών από εθελοντές, υδροδοσία και παροχή πληροφοριών, όπως φαίνονται στον συνημμένο χάρτη. 
10.      Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στην πρώτη γυναίκα και στον πρώτο άνδρα ποδηλάτη, καθώς επίσης και στον μεγαλύτερο σε ηλικία τερματίσαντα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
11.      Δηλώσεις Συμμετοχής: Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με τη συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.leonidatropaio.gr) και την αποδοχή της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι 10 € για όλους τους συμμετέχοντες και 5 € για τα μέλη του συλλόγου, και θα καταβληθεί με την καταγραφή, πριν την έναρξη της ποδηλατοδρομίας, στην γραμματεία της εκδήλωσης.
12.      Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Η οργανωτική επιτροπή δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεώρει αυτονόητο ότι όλοι θα έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με δική τους ευθύνη και θα έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν στην ποδηλατοδρομία.

13.    Διαδικασία: Σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας της δήλωσης στην ιστοσελίδα ή στη γραμματεία, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν από την οργανωτική επιτροπή τον αριθμό συμμετοχής, τον οποίον θα φέρουν στο στήθος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η θέση των ποδηλατών στην αφετηρία θα γίνει σε πέντε στοίχους σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής τους, επί της οδού Δροσοπούλου.
14.      Πληροφορίες: Περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τη διαδρομή και τα στοιχεία της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα www.leonidatropaio.gr. Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως μέλη του συλλόγου, καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή των 10 €, μπορούν να το κάνουν την ημέρα της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.