14/7/17

Οι μισθοί επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν κατά 18,9% στον ιδιωτικό τομέα τη διετία 2015-17

Περικοπές μισθών ως 18,9%, διπλασιασμό των εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και μείωση των πραγματικών «ασφαλίσιμων» ημερών εργασίας καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία της διετίας 2015-2017 στην αγορά εργασίας.
Στα τέλη του 2014, (Δεκέμβριος) και λίγο πριν έρθουν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ., ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση ΙΚΑ έφτανε στα 1.363 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης ήταν τότε στα 470 ευρώ. Ο δε μέσος γενικός μισθός για το σύνολο των εργαζομένων ήταν 1.154 ευρώ.
Τον Οκτώβριο του 2016, ο μέσος μισθός βρίσκεται στα 936 ευρώ, ενώ στη μερική απασχόληση είναι στα 388 ευρώ, σχεδόν όσο το επίδομα ανεργίας.
Τον Δεκέμβριο του 2015, δηλαδή στον ένα χρόνο σχεδόν της νέας κυβέρνησης, ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης ήταν στα 1.310 ευρώ και της μερικής στα 456 ευρώ, ενώ ο γενικός μέσος μισθός στο σύνολο των εργαζομένων (πλήρους – μερικής απασχόλησης) υποχώρησε στα 1.116 ευρώ, δηλαδή, μειώθηκε κατά 3,5%, από τα 1.154 ευρώ του Δεκεμβρίου του 2014.

Για τη συνέχεια EleftherosTypos

2 σχόλια:

  1. Ενω επι Παπανδρεου, Σαμαρα και Βενιζελου υπηρχαν μονο συνεχιζομενες αυξησεις και φυσικα μειωσεις φορων. Για παραδειγμα, οχι μονο επεβαλαν ΕΝΦΙΑ, αλλα δεν τους εγτανε αυτο και εφηυραν και το συμπληρωματικο φορο. Μαλλον, οι τυποι που εγραψαν το αρθρομ θεωρουν οτι τις ξεχασαμε τις επιτυχιες των προηγουμενων. Χωρις βεβαια να υπαρχει δικαιολογια για τους σημερινους τραγικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι μισθοί σε δημοσιο και ιδιωτικό τομέα παντού στον κόσμο ειναι αλληλένδετοι στατιστικά.Μακροοικονομικως εξηγείται μάλιστα μακροοικονομίκά υπάρχει ένας μισθός διότι η προσφορά και η ζήτηση εργασίας ειναι ουσιαστικά μια.Αν το κράτος πληρώνει καλα ο ιδιώτης πρέπει να πληρώσει το ιδιο καλα για να πάρει εναν εργαζόμενο αλλιώς αυτός θα θελει να γινει δημόσιος υπάλληλος.Ειναι λάθος να νομίζουν οι του δημοσίου οτι αν θιγούν οι του ιδιωτικού θα προοδεύσουν αυτοί και φυσικά το αντίθετο που στην Ελλαδα ειναι μάστιγα σκέψεως.Μοιραια θα έρθει απόλυτη εξισωση απλώς οι μισθοί προσαρμόζονται με φάση μερικών ετών.Η δε νοητική αρλουμπα οτι μείωση των φόρων με μείωση κρατικών δαπανών ειναι αναπτυξιογονος ειναι για παιδια μικρά.Η οικονομία βλέπει την ζήτηση προϊόντων δε βλέπει πως προκύπτει αυτή.Αν κόψεις τους μισθούς του δημοσίου κατα 99% και 0% φόρο να βάλεις δεν κινείται η αγορα.Θα γελάσουμε πολυ αν ποτε επιτρέψουν οι εταίροι τους επόμενους να το εφαρμόσουν που δεν πρόκειται Δυστυχως για άλλους λόγους παραδειγματισμού προς τον ατίθασο πληθυσμο.Οι μισθοί στην Ελλαδα για πολλές δεκαετίες θα πέφτουν ακομα και με ανάπτυξη μάλιστα ειναι αλληλένδετη η ανάπτυξη με η πτώση του πραγματικού μισθού καθότι δεν έχουμε άλλο τρόπο να ανα θερμάνουμε την οικονομία εντός της ΕΕ (υποτίμηση η ελλείμματα) ! Μάλιστα σε μερικά χρονια οι εταίροι και το Δ.Ν.Τ θα μας πουν με στόμφο οτι αιτία της παρατεταμένης κρίσης ειναι η μη προσαρμογή του πραγματικού μισθού σε χαμηλά σημεία αμέσως κατι που Δυστυχως η αντιπολίτευση αποκρύπτει απο το λαό και ασχολείται με πολιτικά ριάλιτι τύπου δικαιοσύνης ,παιδειας.Δηλαδη με τρίχες κατσαρές.Αλλα τέτοιος λαός που ειμαστε καλα μας κάνουν και μας δουλεύουν άπαντες.Εσωτερικως και εξωτερικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.