19/7/17

Νέο ρεκόρ ιστορικών διαστάσεων στα φορολογικά βάρη για το 2017 σπάει η κυβέρνηση με το τρίτο Μνημόνιο!

Ήδη, ο αριθμός των φορολογούμενων που καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματά τους έσπασε το 2017 το κοντέρ.
Δεν έχουν προηγούμενο οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν το 2017 εκατομμύρια νοικοκυριά με τα εκκαθαριστικά σημειώματα που παραλαμβάνουν από την εφορία. 
Η συμφωνία που έκλεισε πέρυσι η κυβέρνηση με τους δανειστές και προέβλεπε παρεμβάσεις 1% του ΑΕΠ στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων με στόχο την εξοικονόμηση εσόδων  1,8 δισ. ευρώ  είναι φέτος ορατή στις τσέπες των φορολογουμένων. 
Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της πρώτης αξιολόγησης που έκλεισε πέρυσι τέτοιο καιρό η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με τους πιστωτές και δεν είπε κουβέντα για τον βαρύ λογαριασμό των φόρων που θα έρθει στην πορεία… 
Είναι ο ίδιος λογαριασμός, και ακόμη χειρότερος, που θα πληρώσουμε την διετία 2019 - 2020 με τις νέες περικοπές που θα γίνουν σε συντάξεις και αφορολόγητο, αλλά αυτό όμως είναι μία ιστορία… και έχουμε ακόμη χρόνο για αυτή. 
Ας μείνουμε στα «εγκεφαλικά» που μοιράζει φέτος η εφορία στα ήδη υπερφορολογημένα νοικοκυριά που αναζητούν μία στάλα ανακούφισης μέσα στην κρίση και δεν μπορούν να την βρουν μπροστά στην λυσσαλέα επίθεση των άμεσων και έμμεσων φόρων (σ.σ. αύξηση κατά  1,8% του ΑΕΠ).
Ήδη, ο αριθμός των φορολογούμενων που καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματά τους έσπασε το 2017 το κοντέρ.

Για τη συνέχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.