15/7/17

Εν έτει 2017 μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων, όπως το 1974 - Στόχος και πάλι η Κύπρος

Σάββας Καλεντερίδης
Από το 1973 είχε ξεκινήσει η επιχείρηση αποδόμησης και ανατροπής του Γεωργίου Παπαδόπουλου από τις ΗΠΑ και από άλλες πολύ καλά κρυμμένες δυνάμεις, για λόγους που δεν είναι μέχρι σήμερα απολύτως γνωστοί. Μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε. Πάντως υπάρχουν μαρτυρίες ατόμων που ήταν κοντά στον Ιωαννίδη, που ομολόγησαν στον γράφοντα ότι η ανταρσία του αντιτορπιλικού «Βέλος», τον Μάιο του 1973, και η εξέγερση της Νομικής, που ολοκληρώθηκε στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973, χρησιμοποιήθηκαν από τα κέντρα που τον υποστήριζαν, στην αρχή για να αποδυναμώσουν και στη συνέχεια να ανατρέψουν τον Παπαδόπουλο και να εγκαθιδρύσουν το σύστημα εξουσίας Ιωαννίδη.
Όσον αφορά τους λόγους που οδήγησαν τις ΗΠΑ στην ανατροπή του Παπαδόπουλου, οι εκτιμήσεις μας κατατείνουν στο ότι, παρά τις βαρύτατες ευθύνες του για την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, φαίνεται ότι ο εν λόγω δεν ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει σε κινήσεις που θα οδηγούσαν στο διαμελισμό της Μεγαλονήσου, δηλαδή ακριβώς σε ό,τι επακολούθησε.
Από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο Ιωαννίδης, μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή στην Κύπρο και ταυτόχρονα μια μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης της κοινής γνώμης, για να μην παρουσιαστούν εμπόδια στην υλοποίηση του σχεδίου της εισβολής. Σύμφωνα με προσωπική μαρτυρία φίλου, ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης του εκμυστηρεύτηκε ότι τον Μάρτιο του 1974 ο Ιωαννίδης του είπε: «Θα πάνε καλά τα πράγματα στα εθνικά μας θέματα. Θα μας βοηθήσουν οι Αμερικανοί να πάρουμε τη Βόρειο Ήπειρο και να κάνουμε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Μου βάζουν όμως ως προϋπόθεση να βγάλω από τη μέση τον Μακάριο, που τους είναι πρόβλημα».
Ο Ωνάσης, πανέξυπνος Καππαδόκης και όχι Σμυρνιός, τον ρώτησε: «Καλά, αφού τους ενοχλεί τόσο, γιατί δεν τον βγάζουν εκείνοι από τη μέση και ζητούν από σένα να το κάνεις;»
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Ακολούθησαν το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο πρώτος Αττίλας, στις 20 Ιουλίου, η πτώση της χούντας στην Ελλάδα και ο δεύτερος Αττίλας, στις 14 Αυγούστου του 1974, που έγινε ενώ την ευθύνη της χώρας την είχαν οι πολιτικοί, με τα γνωστά αποτελέσματα – να μην τα επαναλαμβάνουμε.
Ποιο είναι εκτός όλων των άλλων το ενδιαφέρον;
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

21 σχόλια:

  1. Αυτο ακριβως το αρθρο περιγραφει την πραγματικοτητα για το εγκλημα της Κυπρου.
    Ολα τα αλλα που κατα καιρους μας εχουν ταισει,ειναι προσπαθειες διαστρεβλωσης της αληθειας και επιλεκτικο ξεπλυμα προσωπων που υπηρξαν εγκληματικα συνενοχοι.
    Πιστευω οτι το ζουμι,αντε να ειναι 2-3 φακελλοι,οσο πιο πολλοι τοσο πιο μπερδεμα.
    Προσωπικα εχω μονον μια απορια γιατι ο Παπαδοπουλος δεν ανοιξε το στομα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντηση στην απορια: Γιατι κανενας πρακτορας δεν μιλαει .

      Διαγραφή
  2. Πάλι καλά που λέτε ότι ο Ιωαννίδης χρησιμοποίησε το Πολυτεχνείο και το Βέλος και δεν τα δημιούργησε ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως υπήρξε πραξικόπημα των Αμερικανών το 1973 για να ανατραπεί ο Παπαδόπουλος υπέρ μίας άγνωστης εκείνη την εποχή κάστας αξιωματικών με επικεφαλής τον Ιωαννίδη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ουδέποτε "εόρτασε" το Πολυτεχνείο.

    Ένας από τους σημαντικούς λόγους ήταν η προσπάθεια του Παπαδόπουλου να κάνει εκλογές μέσω της κυβέρνησης Μαρκεζίνη στις οποίες θα απέκλειε εξ ορισμού όλους όσους είχαν πολιτευτεί και εκλεγεί πρό του 1967. Επαναστατικό όντως.

    Το Κυπριακό δεν ακουγόταν καθόλου εκείνη την εποχή, η κοινή γνώμη και όχι μόνον, το έμαθε από τις εφημερίδες μόλις ξεκίνησε το πραξικόπημα. Όσοι ήταν πολιτικοποιημένοι και κυρίως η φοιτητιώσα νεολαία δεν είχε πληροφορίες λόγω του κλίματος που επικρατούσε και της λογοκρισίας.

    Προσωπικά δεν είχα ακούσει τίποτε μολονότι ο πατέρας μου υπηρετούσε στην Αστυνομία και δεν χαριζόταν με τίποτε στην χούντα. Απλώς μας έλεγε ότι με αυτόν τον κρυφό πούσ....(Ιωαννίδης) θα είναι είμαστε πολύ χειρότερα.

    Ένα πραξικόπημα οργανωμένο από τους Αμερικάνους στην Κύπρο, σε μία χώρα που κυβερνούσε μία σκληρή χούντα, είναι φυσιολογικό να μην το πήραν χαμπάρι πολλοί. Δεν υπήρξε καμμία παραπληροφόρηση, γιατί απλώς δεν υπήρχε πληροφόρηση όπως την αντιλαμβανόμαστε σήμερα.

    Μέχρι εδώ αυτά είναι γνωστά και τετριμμένα.

    Όμως στη συνέχεια του άρθρου, γίνεται (ατυχής) παραλληλισμός με την σημερινή εποχή και παρατίθεται η άποψη ότι υπήρξε συνωμοσία της Προεδρίας της Κύπρου και της Ελληνικής κυβέρνησης (με την συνειδητή φίμωση όλης της αντιπολίτευσης εν Ελλάδι και Κύπρω) ώστε να τελεστεί "επιχείρηση δολοφονίας του κράτους στην Κύπρου και αντικατάστασής του με ένα τέρας", ενώ ταυτόχρονα εκτελέστηκε και κυβερνητικό σχέδιο "εξαπάτησης των Ελλήνων όπως το 1974" για να μην αντιδράσει στην "δολοφονία του Κυπριακού κράτους".

    Η άποψη δεν αντέχει σε καμμία κριτική, είναι επιεικώς αφελής και απλώς βρίσκεται συντονισμένη στην γνωστή χαμηλού επιπέδου στρογγυλεμένη αντιπολίτευση του τύπου, "κάτω η κυβέρνηση, ζήτω ο Σαμαράς".

    ΥΓ

    Πληθώρα δημοσιευμάτων, όχι μόνον εδώ μέσα άλλα σε και εφημερίδες και ιστολόγια έχουν τεκμηριώσει τόσα και τόσα αποκαλυπτικά από τις μεθοδεύσεις των "διεθνών συμμάχων" μας που σε καμμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με την σιγή ασυρμάτου του 1974.

    Πλέον τούτου σαφώς, σαφέστατα η Ελληνική κυβέρνηση υπήρξε πολύ φειδώλη στις τοποθετήσεις της και την ουσιαστική κονίστρα των επισήμων διαπραγματεύσεων τεκμηριωμένα ο Έλληνας υπουργός έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά. Το γεγονός παραδέχθηκε ακόμη και ο Κρανιδιώτης, και διά των γνωστών ύβρεων οι Τούρκοι.

    Βέβαια το πώς και γιατί φτάσαμε εκεί, είναι μία άλλη και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την κρυφη ευεργεσια των Κυπριων αδερφων μεσω του Αξιωματικου ΠΖ Παναγουλη εναντιον του Δικτατορα Παπαδοπουλου καμια νυξη ? Ποιους βολευε λοιπον η Μεραρχια στην Κυπρο....και το αντιστροφο....?

      Διαγραφή
    2. Εκτός του ότι αυτό που αναφέρεις είναι εκτός ύλης, εδώ γράφουμε σχόλια όχι βιβλίο.

      Διαγραφή
  4. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΙΛΛΗ ΚΑΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ, ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΕΠΙ ΤΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΕΛΜΗ, ΓΑΜΒΡΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ

    http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=2439:2009-12-27-16-06-46&catid=40:fovies&Itemid=217 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Σάββα,

    σε πρόσφατη επικοινωνία μας και σε ερώτησή μου να κατονομάσης ποιους ακριβώς εννούσες "δωσίλογους" στα χρόνια τής Κατοχής και με ποιον τρόπο οι Γερμανοί κατόρθωσαν να τους επιβάλλουν και στη μετακατοχική Ελλάδα ως παράγοντες εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους, αντιλαμβανόμενος προφανώς το άτοπο του συνωμοσιολογικού συλλογισμού σου και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα είχε μια κατονομασία του Γεωργίου Ράλλη, επί παραδείγματι, ευφυώς απέφυγες το ολισθηρό πεδίο, στο οποίο από μόνος σου παρ' ολίγον να αυτοεγκλωβιστείς (με μια ανεξήγητη για την οξύνοια και την ευρυμάθειά σου γκάφα), παραπέμποντάς με σε βιβλίο που προσέφερε προ καιρού η "κυριακάτικη δημοκρατία". Το βιβλίο αυτό, βέβαια, ως συνεπής συλλέκτης και αναγνώστης τού συνόλου των ιστορικών βιβλίων που προσφέρει η εφημερίδα, και το είχα υπ' όψιν μου και το είχα διαβάσει. Έχοντας όμως πρόσβαση σε πρωτογενείς ιστορικές πηγές, όπως τα απολογητικά βιβλία που είχαν εκδώσει μετά την Απελευθέρωση οι τρεις διατελέσαντες κατοχικοί Πρωθυπουργοί, με τα πλήρη στοιχεία που παρέθεταν, το συγκεκριμένο βιβλίο τού Τάσου Κοντογιαννίδη μού φάνηκε τουλάχιστον ανεπαρκές και ίσως το ατυχέστερο από όσα έχει προσφέρει η "κυριακάτικη δημοκρατία" στους αναγνώστες της.

    Γιατί τα ξαναθυμάμαι όλα αυτά έπειτα από τόσες βδομάδες; Μα γιατί είναι η σειρά μου τώρα να σε παραπέμψω σε βιβλίο που προσέφερε η ίδια εφημερίδα και μάλιστα την Κυριακή που μας πέρασε! Αφορμή γι' αυτό στάθηκε η αποστροφή του λόγου σου στο σημερινό σου άρθρο, περί "βαρυτάτων ευθυνών" τού Γεωργίου Παπαδοπούλου για την απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο. Στο βιβλίο λοιπόν αυτό μπορεί κανείς να παρακολουθήση λεπτομερώς όλο το κωμικοτραγικό, πραγματικά, παρασκήνιο, με το οποίο ο τότε ΥΠ.ΕΘ.Α. της Ελλάδας Π. Γαρουφαλιάς, ενεργώντας αυτοβούλως και εν πλήρη αγνοία τού Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, απέστειλε στην Κύπρο, παρά την απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας τού Εθνικού Κέντρου για αριθμό 1500-2000 Ελλαδιτών στρατιωτών και μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα δύο το πολύ μηνών, τελικά 7328 άνδρες (!), αριθμός βέβαια που, όπως εσύ καλύτερα από τον καθένα γνωρίζεις, ως απόστρατος αξιωματικός, αντιστοιχεί σε Ταξιαρχία και όχι Μεραρχία (12000-13000 άνδρες). Κι ενώ η παρουσία της δεν εξασφάλιζε κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα ως προς την άμυνα σε ενδεχόμενη εισβολή των Τούρκων, αφού στερούνταν αεροναυτικής κάλυψης, ταυτόχρονα εξασθένιζε επικίνδυνα την προς Βορρά αμυντική ετοιμότητα της χώρας μας. Και είχε και άλλα μειονεκτήματα, για τα οποία παραπέμπω στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο, όπου περιγράφονται λεπτομερώς και όσα "περίεργα" διεμείφθησαν στο επίμαχο διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 1967, που τελικά οδήγησαν στην απόσυρση της "Μεραρχίας" (sic), προκειμένου να μη συρθούμε σε πόλεμο με την Τουρκία, σε μια χρονική συγκυρία που ευνοούσε τον αντίπαλο, ως έχοντα αεροναυτική υπεροπλία. Κάτι που στα αμέσως επόμενα χρόνια το καθεστώς τής 21ης Απριλίου αντέστρεψε... Περισσότερες λεπτομέρειες όμως στο ίδιο το βιβλίο.

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση
    Κώστας Γούναρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την μεραρχια στην Κύπρο την εστειλε ο Γ Παπανδρέου.Με 12-13 χιλιαδες στρατιωτες η Τουρκια επρεπε να αντιπαρατάξει στρατο τουλάχιστον 70-80 χιλ και την εποχη εκεινη δεν διέθετε ουτε αξιομαχη αεροπορία ουτε ναυτικό,Τα πραγματα ηταν προδομένα και η αποβίβαση των τουρκων εγινε με τις ευλογιες Αμερικανων Εγγλέζων και Ισραηλινών οι οποιοι στηριξαν τους εισβολεις στην ανοχύρωτη βορεια ακτή.Τα λαθη στηνΚύπρο απο την Ελλάδα και την Κύπρο ξεκίνησαν μια δεκαπενταετία πριν.

      Διαγραφή
  6. Από τη στιγμή που 43 χρόνια μετά γιορτάζουμε το Πολυτεχνείο, ότι έριξε τη Χούντα και
    δεν λέμε ξεκάθαρα, ότι έφερε την Δικτατορία Ιωαννίδη με σκοπό την εισβολή στην Κύπρο,
    είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Για επίσημα χείλη μιλάω, όχι για συζήτηση σε συζήτηση blog. Να βγει κάποιος από την αντιπολίτευση, πλην ΧΑ και να πει τα πράγματα ως έχουν. Συνήθως τα ΜΜΕ δεν καλούν παραμονές 17 Νοεμβρίου άτομα με ιστορικές απόψεις αλλά με επαναστατικές αλλοιωμένες. Το κλειδί σε όλη τη συζήτηση είναι ο Ιωαννίδης, όπως σωστά τέθηκε από το Σάββα. Ο Ιωαννίδης πήρε υποσχέσεις; Ήταν προδότης; Δεν γνώριζε;Υπήρχαν πράκτορες ακροβολισμένοι στο Πολυτεχνείο;Κάπως μπερδεμένα είναι τα πράγματα. Ο γαμπρός του Ιωαννίδη Αλαζράκης, δεν ήταν ελληνικής καταγωγής, έπαιξε ίσως ρόλο. Ο Παπαδόπουλος και όχι η Μεταπολίτευση έριξε το Βασιλιά με Δημοψήφισμα. Ο Καραμανλής μιλούσε για τα δικά του τα παιδιά, που θα τον καλέσουν πρώτο.

    Πριν τη Δικτατορία για την Αμερική κίνδυνος ήταν ο Κομμουνισμός, με το σχέδιο Ασπίδα του Α. Παπανδρέου. Οι ΗΠΑ ετοίμαζαν αμερικανοκίνητη Δικτατορία με Βασιλιά, Μακάριο, Σπαντιδάκη. Την Κύπρο και την Ένωση με την Ελλάδα την εμπόδισαν Α. Παπανδρέου, Μακάριος, Λυσσαρίδης και ο αφελής Γεώργιος Παπανδρέου.Έκαναν ακόμη και συμφωνία με την Τουρκία (Ντεγκντάς) για να εμποδίσουν την Ένωση. Ο Καραμανλής τα γνώριζε από τον
    Σπαντιδάκη και τον Κόλλια, άτομα του Βασιλιά.

    Η Αμερικανοκίνητη Δικτατορία Ιωαννίδη έγινε για να περάσει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ
    πράγμα που δεν έκανε η Δικτατορία Παπαδόπουλου και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις με τα σχέδια Άτσεσον.Ο τροχός αυτή τη στιγμή γυρίζει υπέρ της Ελλάδας πάλι, ενεργειακά και ίσως πολιτικά, μετά την αποτυχία της Ελβετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά όλα και να μην ξεχνάμε ότι την Ελληνική μεραρχία την απέσυρε ο Ππαδόπουλος...όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους.

      Διαγραφή
  7. Δεν έχω συμφωνήσει περισσότερο με εξιστόρηση των γεγονότων της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς όλους τους σχολιαστές
    Θα πρέπει να σας προβληματίσει όλους γιατί βγαίνω και τα λέω όλα αυτά και γίνομαι δυσάρεστος σε πολλούς, με προσωπικό κόστος.
    Παρακαλώ αφήστε τα σχόλια που προσπαθούν να συσκοτίσουν την κατάσταση, γιατί μετά από λίγο διάστημα θα είναι αργά.
    Το πολιτικοδιπλωματικό και νομικό πραξικόπημα μετατροπής της Κύπρου σε νεοαποικία, είναι σε εξέλιξη.
    Περιμένετε να δείτε τι θα γράψει ο Γκουτιέρες στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
    Προσέξτε, γιατί έχουν μπουκώσει με χρήματα από τα μυστικά κονδύλια από την Ελλάδα και από... αλλού τους πάντες και όσοι δεν είναι μπουκωμένοι, είναι παραπλανημένοι από την αριστουργηματική επιχείρηση εξαπάτησης του λαού.
    Άλλωστε, οι αριστεροί είναι μανούλες στην εξαπάτηση.
    Προσέξτε, να είστε πονηρεμένοι σε όσα λένε και γράφουν, προσέξτε τους εγκάθετους του διαδικτύου και τα τρολ.
    Μην παρασύρεστε και ανακαλύψτε την αλήθεια, μπας και σωθεί η Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς, επαληθεύτηκα και μάλιστα πιο γρήγορα απ' ότι περίμενα:
    Πρέπει να προσαχθούν άυριο σε δικαστήριο:

    Όσοι νεκρανάστησαν τη συνθήκη Εγγυήσεων σε Λευκωσία και Αθήνα, να δικαστούν σε Ειδικό Δικαστήριο - Η Τουρκία είναι στην κυπριακή ΑΟΖ ως εγγυήτρια δύναμη!!!
    Στο όνομα των εγγυήσεων η Τουρκία στην ΑΟΖ - Κάτω από την ομπρέλα των εγγυήσεων και της προστασίας των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων τοποθετεί η Τουρκία της ενέργειές της πέριξ της Κύπρου.
    https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/07/blog-post_420.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε καταργήθηκαν οι Συνθήκες Εγγυήσεων Ελλάδος - Μ. Βρεταννίας - Τουρκίας και δεν το πήραμε χαμπάρι, και πώς νεκραναστήθηκαν όταν παραμένουν εν ισχύ ; Εδώ κάτι χάθηκε στην μετάφραση.

      Είπε μία ακόμη χοντράδα η Τουρκία και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Εδώ έχουν πλακώσει όλοι οι στόλοι να προστατεύσουν τα ενεργειακά συμφέροντα τους στις εξορύξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και εμείς θα χάψουμε την επίκληση του χώρου της ΑΟΖ από τους Τούρκους όταν το 1959 που υπογράφηκαν οι Συνθήκες Εγγυήσεων, η έννοια της ΑΟΖ ήταν άγνωστη.

      Πολύ φασαρία για το τίποτε και πολλά ειδικά δικαστήρια για να περνάει η ώρα.

      Διαγραφή
  10. Προσοχή αδέλφια
    μας αποκοίμησαν όλους οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι ντιμίτριδες και ξεπουλήθηκε για τα καλά η Κύπρος.
    Δεν ξέρω τι μπορούμε να περισώσουμε.
    Ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουμε Σάββα; Τι μπορούμε; Το μόνο που μπορούμε ημείς τα ξεδοντιασμένα νεοραγιαδά να πράξουμε είναι να φέρουμε την Ντόρα με τα τουρκεμένα μπιστικά της να αρχίσουν να παίρνουν αβέρτα πίπες-δώρα στην Τουρκιά μπας και εξευμενιστεί. Ξέρει αυτή, έχει πάρει πίπες-δώρα στον Γκιουλ μέχρι το φεγγάρι. Άσχημα ήταν; Καλά περάσαμε...ηρεμία...τι θέλουμε τώρα, πόλεμο; Σοβαρά τώρα, λες ό,τι μπορεί ο καθένας ας κάνει. Επειδή γνωρίζεις καλύτερα όλων πως μεμονωμένες ενέργειες δεν ωφελούν μήπως παίζει κάτι πιό οργανωμένο; Είμαι μέσα!!!

      Διαγραφή
  11. "Όμως ως πότε θα μας σώζει ο Ερντογάν; Έχει σκεφτεί κανείς ότι αν στο επόμενο πραξικόπημα τον αντικαταστήσει κάποιος βολικός πρόεδρος, οι υπογραφές θα πέσουν και η Κυπριακή Δημοκρατία τότε θα είναι πραγματικά εκλιπούσα;"

    Εάν ο Ερντογάν ανατραπεί, πράγμα που επιθυμεί διακαώς η "Δύση" και είναι θέμα χρόνου (διότι είναι υπέρ των δυτικόφιλων Κεμαλιστών και εναντίον των Ισλαμιστών και η απόπειρα πραξικοπήματος είναι γνωστό από που οδηγήθηκε), τότε δεν κινδυνεύει μόνο η Κύπρος αλλά ολόκληρη η Ελλάδα.
    Εν όψη μάλιστα δημιουργίας Κουρδικού κράτους η Τουρκία θα απαιτήσει να πάρει ανταλλάγματα στα Ανατολικά της. Γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά την δύσκολη οικονομική μας κατάσταση, το δημογραφικό μας πρόβλημα και γενικά την ποιότητα των πολιτικών μας ηγεσιών.
    Η Ελλάδα κατέρρευσε οικονομικά, αλλοιώθηκε δημογραφικά, εξαθλιώθηκε ηθικά, οδηγούμενη από μέτριους έως πολύ κακούς ηγέτες. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αποχώρησις της μεραρχίας από την Κύπρο έγινε κοινεί συναινέσει Μακαρίου, Χούντας, όλους τους βόλευε, προσοχή λοιπόν και στις ομοφωνίες, διότι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Αναστασιάδης διαπραγματευόταν όντας βέβαιος ότι οι Τούρκοι ΔΕΝ θα συμφωνήσουν,και για αυτό μέσω των υποχωρήσεων έπαιξε το παιχνίδι του blame game,τις οποίες υποχωρήσεις είχε υποσχεθεί στο διεθνή παράγοντα με αντάλλαγμα τη στήριξη στο ενεργειακό.

    Επέλεξε μια στρατηγική υψηλού ρίσκου,αυτό είναι γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.