16/7/17

Πρωτοσύμβουλος Ερντογάν: Ο τουρκικός στρατός θα παραμείνει στην Κύπρο

Η Τουρκία επιθυμεί ειρήνη και ευημερία στην Κύπρο και γι’ αυτό ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο νησί, υποστήριξε ο πρωτοσύμβουλος της τουρκικής προεδρίας, Μπουλέντ Γκεντικλί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα για την επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, την εκδήλωση, έξω από την λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, πραγματοποίησε η πλατφόρμα «15η Ιουλίου, Δημοκρατική Νίκη και Πλατφόρμα Μνήμης Μαρτύρων».
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Μεχμέτ Ντεμιρτζί, εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και εκπρόσωπος της πλατφόρμας, ευχήθηκε η Τουρκία να μην βιώσει παρόμοια εμπειρία ξανά.

Ο επικεφαλής σύμβουλος της τουρκικής προεδρίας Μπουλέντ Γκεντικλί είπε ότι οι μεγάλες δυνάμεις παίζουν μεγάλα παιγνίδια, κατά την έκφρασή του, στην Τουρκία και κάλεσε τον κόσμο να είναι σε ενωμένος και να επαγρυπνεί.

Λέγοντας ότι η ειρήνη και η ευημερία αποτελούν προτεραιότητα για την Τουρκία, ο κ. Γκεντικλί είπε πως επιθυμούν η ειρήνη και ευημερία να συνεχίσουν και στην Κύπρο και γι’ αυτό ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο νησί, όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος «πρέσβης», Ντεριά Καμπάι είπε ότι ο τουρκικός λαός απέδειξε ότι η ισχύς του έθνους μπορεί να νικήσει μια τρομοκρατική οργάνωση και πρόσθεσε πως η οργάνωση Φέτο είναι όπως ο καρκίνος και θα πρέπει να καταστραφεί πλήρως.

Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους της λεγόμενης κυβέρνησης των κατεχομένων, ο «υπουργός υγείας» Φαΐζ Σουτζούογλου.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Μωρέ θα φύγετε αλλά δε θα είναι Ελληνική λόγχη ή πέννα αυτή που θα σας βγάλει. Αν μπορούσε θα το είχε κάνει εδώ και καιρό. Θα 'ναι κάποιος...ανθέλληνας που κοιτάει τα συμφέροντά του καταπατητής κλπ κλπ και κλάαααμα τα προθυμά ηλιθιοεξυπνά φιλοτουρκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.