30/7/17

Στα πρόθυρα νέου ψυχρού πολέμου: Η Ρωσία απέλασε 755 Αμερικανούς διπλωμάτες

Στα πρόθυρα νέου ψυχρού πολέμου βρίσκονται ΗΠΑ και Ρωσία Σε μία πρώτη αντίδραση στις πρόσφατες κυρώσεις της Ουάσιγκτον εναντίον της Μόσχας, η Ρωσία προχώρησε στην απέλαση 755 Αμερικανών διπλωματών.
Η απέλαση των Αμερικανών ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση.

«Οι ΗΠΑ έκαναν μία κίνηση, προκειμένου να επιδεινώσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία, χωρίς μάλιστα να έχουν προκληθεί» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος. «Πρόκειται για απαράδεκτα μέτρα» έσπευσε να προσθέσει, ενώ κατήγγειλε την προσπάθεια των ΗΠΑ να επηρεάσουν και άλλα κράτη.

«Πιστεύαμε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει, αλλά πλέον, όπως όλα δείχνουν αυτό δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα» συνέχισε ο Πούτιν. «Έτσι αποφασίσουμε να μην αφήσουμε τίποτα αναπάντητο» κατέληξε, ανακοινώνοντας την απέλαση των 755 Αμερικανών.

4 σχόλια:

  1. ...ωστε ο αριθμος των Αμερικανων διπλωματων που υπηρετουν στη ρωσικη επικρατεια να ειναι ισος με αυτον των Ρωσων διπλωματων που υπηρετουν στην Αμερικη,δηλαδη 455 ανθρωποι αντιστοιχως, δηλωσε ο ρωσος προεδρος Πουτιν στο vesti.ru channel https://sputniknews.com/politics/201707301056018566-putin-russia-755-diplomats/.Ετσι νομιζω θα επρεπε να τελειωνει το αρθρο για να μη δημιουργουνται εντυπωσεις.Ενα εξαιρετικα ενδιαφερον αρθρο με το ιδιο θεμα ανεβηκε σημερα στο ιστολογιο The Saker http://thesaker.is/russia-expels-american-diplomats-and-intelligence-operatives/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουσιαστικά τους απελασε όλους!Είναι σαν να διέκοψε διπλωματικές σχέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. US has (or had) a little over 1000 diplomatic personnel in Russia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κάνει για να πιστέψουν οι αντιρώσοι της Αμερικής ότι είναι μαζί τους.
    Στο τέλος θα αποδειχτεί ως ο πιό φιλορώσος Πρόεδρος.
    Δεν ξέρω τώρα μετά την Μελάνια, μη βρει και παντρευτεί καμιά ρωσίδα.
    Να τον δούμε μπατζανάκη του Πούτιν;

    Με 750 άτομα πίσω στις ΗΠΑ θα γλυτώσει και λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.