27/7/17

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν παραιτείται ο Τίλερσον

Mετά τα δημοσιεύματα του Τύπου 

«Είναι ψευδές. Μιλήσαμε στον υπουργό και ήταν απολύτως ξεκάθαρος: σκοπεύει να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών. Μένει πολλή δουλειά να κάνουμε», τόνισε η Χέδερ Νάουερτ 
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για επικείμενη αποχώρησή του εξαιτίας των διαφωνιών του με τον Λευκό Οίκο.
Αφότου ανέλαβε το υπουργείο ο πρώην επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobil δέχεται επικρίσεις για το γεγονός ότι αποφεύγει συστηματικά τους δημοσιογράφους, αλλά και για τα σχέδιά του να περικόψει κατά σχεδόν 30% τον προϋπολογισμό του υπουργείου στο οποίο εργάζονται περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι στην Ουάσιγκτον και έχει 250 αποστολές στο εξωτερικό.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ ρωτήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου για το άρθρο του CNN στο οποίο αναφέρεται ότι ο Τίλερσον δήλωσε σε οικείους του ότι σκοπεύει να παραιτηθεί ως το τέλος του έτους.
«Είναι ψευδές. Μιλήσαμε στον υπουργό και ήταν απολύτως ξεκάθαρος: σκοπεύει να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών. Μένει πολλή δουλειά να κάνουμε», τόνισε η Νάουερτ.
Όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν ρωτώντας την για τη σχεδόν κενή ατζέντα του υπουργού τις τελευταίες ημέρες και για το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται στο υπουργείο, η Νάουερτ εξήγησε ότι ο Τίλερσον απλώς «πήρε λίγη άδεια».
«Είχε πολλή δουλειά. Μόλις επέστρεψε από ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην περιοδεία που πραγματοποίησε ο Τίλερσον στις αρχές Ιουλίου στο πλαίσιο της οποίας μετέβη στο Αμβούργο για τη σύνοδο της G20 και στη συνέχεια στην Ουκρανία, την Τουρκία και τις χώρες του Κόλπου.
Μόλις επέστρεψε στις 13 Ιουλίου ο 65χρονος Τίλερσον δήλωσε ότι αισθανόταν «κουρασμένος».
Επίσης παραδέχθηκε ότι όταν ήταν επικεφαλής της ExxonMobil (από το 2006 ως το 2016) «η ζωή μου ήταν πιο εύκολη», διότι «ήμουν εγώ που λάμβανα τις αποφάσεις». Τώρα όμως ως υπουργός Εξωτερικών πρέπει να συμφιλιωθεί «με μια κατακερματισμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων» στο εσωτερικό «μιας αμερικανικής κυβέρνησης (…) που δεν είναι ένας πολύ πειθαρχημένος οργανισμός».
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.